Obustavljen saobraćaj preko Rače, Popova i Šamca

Na sjeveroistoku BiH obustavljen je saobraćaj preko međunarodnih graničnih prelaza Rača, Popovi i Šamac, kao i na skelskim graničnim prelazima za pogranični promet Janja i Crnjelovo, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Republika Srpska 17.05.2014 | 19:34
Obustavljen saobraćaj preko Rače, Popova i Šamca

S obzirom na činjenicu da je od juče zbog većeg klizišta u neposrednoj blizini graničnog prelaza Mali Zvornik on zatvoren za promet, u saradnji sa MUP-om Srbije je danas otvoren privremeni granični prelaz na Hidroelektrani Zvornik na kojem rade pripadnici Granične policije BiH i MUP-a Srbije.

Potopljen je smještajni objekat Jedinice granične policije Brčko, koja je izmještena na Međunarodni granični prelaz Brčko.

Zatvoren je put od Dubice prema graničnom prelazu Kostajnica, te put Prijedor – Novi Grad, a obustavljen je promet za teretna motorna vozila i autobuse na magistralnom putu Brod – Odžak.

U prekidu je putna komunikacija do graničnih prelaza Skelani i Bratunac, ali se do ovih prelaza može doći alternativnim zaobilaznim putnim pravcima na području BiH.

U akcijama pomoći stanovnicima ugroženih područja u BiH uključuju se kormilari i službeni čamci Granične policije BiH u skladu sa materijalno-tehničkim sredstvima i kadrovima sa kojima ova agencija trenutno raspolaže.

Komentari / 0

Ostavite komentar