Brana na jezeru Drenova pred prelivanjem

Situacija na jezeru Drenova postaje sve ozbiljnija i ukoliko se nastave padavine, postoji ozbiljna opasnost da dođe do prelivanja vode preko brane, čime bi bila ugrožena područja Štrbaca i Vijake, ali i susjedna Derventa.

Republika Srpska 16.05.2014 | 15:12
Brana na jezeru Drenova pred prelivanjem

Načelnik opštine Prnjavor Siniša Gatarić rekao je na konferenciji za novinare da je na jezeru Drenova ostalo još tridesetak centimetara do tačke prelivanja.

"Postoji velika opasnost da u narednih nekoliko časova do toga i dođe", rekao je Gatarić. 

Situacija na području pogođenom poplavama je i dalje veoma ozbiljna.

"Štab Civilne zaštite je u stalnom zasjedanju i preduzimamo sve mjere da pomognemo ljudima. Poručujem građanima Prnjavora koji su ugroženi i ne mogu izaći iz svojih kuća da se jave na broj 051/660-853 kako bismo im dostavili hranu, pitku vodu i sredstva za higijenu", istakao je Gatarić.

Načelnik opštine Prnjavor je podsjetio da je ova lokalna zajednica praktično u saobraćajnoj blokadi, jer je većina regionalnih i lokalnih puteva neprohodna zbog izlivanja rijeka na kolovoz, a magistalnim putem
mogu saobraćati samo visoka i teretna vozila.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

da ima države

16.05.2014 15:19

ova akumulacija ima neke bolesti vezane za dokumentaciju.neki BAJA stoji iza toga, a ako se narod utopi, nikakva šteta.tako oni misle

ODGOVORITE