Novak 100% spreman

Drugi teniser sveta Novak Đoković izjavio je da veruje u sebe pred početak turnira u Rimu, kao i da se oseća potpuno fizički spremnim.

Tenis 12.05.2014 | 19:14
Novak 100% spreman

“Trenirao sam, a moj ručni zglob nadgledali su stručnjaci – nekoliko doktora i moj fizioterapeut rekli su da sam spreman da se vratim igranju turnira. Spremniji sam sigurno nego pre nedelju dana“, rekao je Đoković na konferenciji za medije pred početak turnira u Rimu.

“Bila je krupna odluka da ne odem u Madridu, ali odlučio sam da ne rizikujem kako ne bih ugrozio svoj nastup na sledećim turnirima. Nisam želeo da povreda postane hronična, ručni zglob uvek je na udaru kod tenisera, koji udari hiljade loptica dnevno“, dodao je Novak.

Đoković će se u drugom kolu sastati sa Radekom Štepanekom iz Češke.

“Nadam se da ću biti fizički i mentalno svež. Ne volim da propuštam velike turnire. Nisam bio povređen poslednjih pet godina, ali ova povreda odvojila me je od terena. To što sam propustio Madrid možda će uticati na moj prvi meč sa Štepanekom. Potrebni su mi mečevi na šljaci kako bih dobio na samopouzdanju“, zaključio je srpski teniser.

Novak je turnir u Rimu već osvajao dva puta, 2008. i 2011. godine.

Komentari / 0

Ostavite komentar