Meksikanci za Brazil

Nije loše, uopšte nije loše.

Fudbal 12.05.2014 | 17:22
Meksikanci za Brazil

Selektor Meksika Miguel Erera objavio je danas konačan spisak igrača za Svetsko prvenstvo u Brazilu, iako je rok Fife dozvoljavao luksuz da se to učini tek za tri nedelje. Izgleda da je Erera odavno rešio sve nedoumice oko sastava ekipe.

A biće to sasvim fin tim, kadar da svakome pomrsi račune, iako su na spisku selektora retka planetarno popularna imena.

Najzvučnije je svakako ime Havijera Ćićarita Ernandeza, a tu su i Đovani Dos Santos, pa već prekaljeni Oribe Peralta i pre svih Rafa Markez, koji će ući u istoriju planetarnih smotri kao jedini igrač koji je na četiri Mondijala vodio ekipu sa kapitenskom trakom oko ruke.

Jedino iznenađenje, ali ne iz kategorije senzacionalnih, jeste izostavljanje Havijera Akinja, Dos Santosovog igrača iz Viljareala (Karlos Vela još od 2011. ne igra za nacionalni tim jer se ne oseća "100 odsto psihički spremnim").

Na spisku su i Raul Himenez, junak kvalifikacija koji je makazicama doneo Meksikancima plasman na Svetsko prvenstvo, 23-godišnji Alan Pulido, koji iza sebe ima sjajnu sezonu Tigresu…

Meksikanci će, inače,igrati u Grupi A sa Brazilom, Hrvatskom i Kamerunom, a u pripremama će odmeriti snage sa Izraelom, Ekvadorom, Bosnom i Hercegovinom i Portugalom.

Golmani: Hezus Korona (Kruz Azul), Giljermo Očoa (Ajačio), Alfredo Talavera (Toluka);

Odbrambeni fudbaleri: Rafa Markez (Leon), Dijego Rejes (Porto), Miguel Lajun (Amerika), Paul Agilar (Amerika), Andres Gvardado (Bajer Leverkuzen), Hektor Moreno (Espanjol), Fransisko Rodrigez (Amerika), Karlos Salsido (Tigres);

Fudbaleri sredine terena: Karlos Penja (Leon), Hektor Erera (Porto), Isak Brizuela (Toluka), Marco Fabian (Kruz Azul), Juan Karlos Medina (Amerika), Luis Montes (Leon), Hose Huan Vaskez (Leon);

Napadači: Havijer Ernandez Ćićarito (Mančester junajted), Đovani dos Santos (Viljareal), Raul Himenez (Amerika), Alan Pulido (Tigres), Oribe Peralta (Santos Laguna).

Komentari / 0

Ostavite komentar