Jusufspahić: Pričam srpskim jezikom i jesam srpski patriota

Moji prijatelji bili su Milošević, Šešelj, Tadić, Nikolić, rekao zamjenik reis- ul-uleme Islamske zajednice Srbije.

Srbija 10.05.2014 | 11:50
Jusufspahić: Pričam srpskim jezikom i jesam srpski patriota

Zamjenik reis-ul-uleme Islamske zajednice Srbije muftija Muhamed Jusufspahić izjavio je da je jedinstvo muslimana u Srbiji želja te vjerske zajednice, pod uslovom da to bude u Srbiji i u okviru Rijaseta te vjerske zajednice u Beogradu.

- Neko želi da nas koji živimo u Srbiji stavi pod strukture drugih rijaseta u drugim zemljama. To nije islamski i božanski zakon. Mi živimo u Srbiji, mi govorimo srpskim jezikom - istakao je muftija u intervjuu Tanjugu.

- Naša je namjera da svi muslimani u Srbiji imaju svoju upravu i, uz dužno poštovanje, bez mešanja onih koji nam dolaze iz Ankare ili Sarajeva - naveo je Jusufspahić, inače rođeni Beograđanin, Dorćolac, koji za sebe kaže da je srpski patriota koji pripada Alahu.

Protivi se odlasku državljana Srbije u rat u Siriju, jer je tu riječ o sukobu onih koji žele da dominiraju na polju finansija, ekonomije i nafte.

On je rekao da je bio prijatelj s pokojnim srpskim predsjednikom Slobodanom Miloševićem, zatim liderom radikala Vojislavom Šešeljom, predsjednikom Tomislavom Nikolićem, i njegovim prethodnikom Borisom Tadićem.

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Милан БГ

10.05.2014 10:07

Човек говори поштено оно што мисли. Тако и треба.А госп. Зукорлић је такође Српски патриота и такође говори Српски а и одан је Алаху што је његово право. Разумном политиком сви Муслимани и требају да имају своју верску управу у Србији. Јер само тако могу и требају да побољшају свој положај у друштву. Све друго је политиканство а против сопственог народа.

ODGOVORITE
Name

kad ne bi bilo

10.05.2014 11:03

Šta onda radi SPC u Bosni? Moj muftija, bio si mi simpatičan,ali šta da se radi...

ODGOVORITE
Name

Muka

10.05.2014 11:54

Ovo se zove prica komunista.....

ODGOVORITE
Name

Md

10.05.2014 17:00

Milina citati sta covjek govori,samo ima mali problem dali tako i misli kako govori??????

ODGOVORITE
Name

am

10.05.2014 17:40

I otac ti je bio Milosevicev covjek.Budi ti sta hoces,samo ti je problem sto nemas mnogo istomisljenika.Sa tobom se nece sastati ni cistacica iz Islamske zajednice BiH.

ODGOVORITE
Name

Muhamed Mujic

12.05.2014 14:55

Slazem se sa gospodinom Jusufspahicem svi mi koji zivimo u Srbiji pricamo srpski jezik i gradjani smo Srbije. Moralna obaveza svih nas je da volimo svoju zemlju i da budemo patriote. S tim da ocekujemo od drzave da podje resavati nase nagomilane probleme koji su do sada gurani na stranu. Prije svega da se onom pazarskom kriminalcu vec jednom stave lisice na ruke .

ODGOVORITE