Uhapšen bivši pripadnik HVO-a

Nekadašnji pripadnik HVO-a Zdenko Jakiša /45/ uhapšen je u Mineapolisu u SAD, pošto u molbi za useljenje nije naveo da je počinio ozbiljne zločine.

Bosna i Hercegovina 08.05.2014 | 12:35
 Uhapšen bivši pripadnik HVO-a

Jakiša je 1993. godine u BiH ubio stariju ženu srpske nacionalnosti, te je napao, oteo i opljačkao jednog Bošnjaka. On je sa suprugom 1998. dobio "zelenu kartu" za preseljenje u SAD, a juče je na sudu u Mineapolisu u državi Minesota optužen da je prevario imigracione vlasti, jer je na molbi za useljenje propustio da navede da je tokom rata u BiH bio pripadnik HVO-a, pišu američki mediji.

Američke useljeničke vlasti saopštile su da dokumenti i svjedoci iz BiH potvrđuju da je Jakiša počinio ozbiljne zločine koje nije naveo u svojoj molbi za useljenje. U optužnom prijedlogu američkog suda iz aprila navodi se da je Jakiša u molbi propustio da navede da je "bio uhapšen, optužen i osuđen na zatvor zbog kršenja zakona u BiH".

Jakiša se nalazi u pritvoru, a pred sudiju će izaći u ponedjeljak, 12. maja. On je i u Minesoti bio više puta osuđivan za vožnju u nedozvoljenom stanju, kršenje javnog reda i ometanje pravnog postupka.

 

 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Mladen Kovacevic

08.05.2014 16:55

Svim zlocincima treba sudit i ne treba upasti u zamku nacionalnog zanosa da su to neki heroji. To su idioti zbog kojih sad i Srbi i Hrvati u svijetu izgledaju kao neka plemena koljaci.

ODGOVORITE
Name

Re Mladen

08.05.2014 19:43

Mi smo u svijetu ispali koljaci a hrvati zrtve koje su proterali 300 hiljada Srba,

ODGOVORITE