Dačić: Biće promjena u SPS-u

Lider SPS Ivica Dačić izjavio je da će biti promena u njegovoj stranci i da SPS mora da se menja i prati savremene načine organizacije stranaka.

Srbija 08.05.2014 | 08:13
Dačić: Biće promjena u SPS-u

"Moramo da pratimo savremene načine organizacije stranaka i načine na koje stranke dolaze do podrške građana. A kadrovi treba da omoguće da se što više ljudi priključi SPS", rekao je Dačić u intervjuu za današnji "Kurir" i dodao "ne samo mladih, nego svih onih koji imaju nove ideje".

Dačić je objasnio da je završena jedna era u političkom životu i da su izbori pokazali da je u atmosferi jednog političkog cunamija retko ko preživeo.

Dačić je istakao da moderna Srbija ne može da se zasniva na starim konceptima stranaka.

On nije hteo da obrazloži koja će biti nova kadrovska rešenja navodeći da je za takav odgovor suviše rano, ali i da ne može SPS "samo na ime Ivice Dačića da dobija glasove".

Na pitanje da li misli da je 15 odsto, koliko je dobila njegova stranka na prošlim izborima, samo njegova zasluga, Dačić je rekao da jeste, najvećim delom.

"Na žalost. Slično je i sa SNS Aleksandrom Vučićem. Niko ne glasa za programe", rekao je Dačić za današnji "Kurir".

Na novinarsko pitanje da li računa na Mrkonjića, Obradovića, Slavicu Ðukić-Dejanović, Vanju Vukića, Antića, Vukomanovićevu, Ružića, Dačić je rekao da ne govori o imenima i dodao "i da znam ne bih vam rekao".

Na pitanje da li ta imena znaju i funkcioneri njegove stranke, Dačić je rekao da ne znaju i da im neće reći jer su, kako je kazao, zloupotrebljavali njegovu dobroćudnost.

To su činili, nastavio je Dačić, "jer su mislili da je to moja slabost. To je moja prednost, ali oni to ne shvataju. To što sam čovek koji nikoga nije smenjivao, nikoga nije napadao, ne znači da u SPS može da postoji više politika. Može da postoji samo jedna", zaključio je Dačić.

Komentari / 0

Ostavite komentar