Knežević: Čuvati Republiku Srpsku (VIDEO)

Komandant Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga /OS/ BiH brigadir Rajko Knežević poručio je da srpski narod mora čuvati Republiku Srpsku, te uspomenu na slavnu Vojsku Republike Srpske /VRS/.

Republika Srpska 07.05.2014 | 17:18
Knežević: Čuvati Republiku Srpsku (VIDEO)

"Mi jesmo promijenili uniformu, ali nismo promijenili glavu i dušu. Ostajemo još jače odani svom narodu i njegovanju njegove i tradicije VRS", istakao je Knežević danas u banjalučkoj kasarni "Kozara" na prijemu koji je upriličen povodom obilježavanja 12. maja - Dana VRS i Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka OS BiH.

Knežević je rekao da će ove godine prvi put zajedno u kasarni "Kozara" u Banjaluci 12. maja biti obilježen Dan VRS, Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka OS BiH i Dan boraca odbrambeno-otadžbinskog rata.

Prijemu su prisustvovali ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Petar Đokić, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Radislav Jovičić, predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Pantelija Ćurguz, predsjednik Republičke organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Nedeljko Mitrović, predstavnici nevladninih organizacija proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata, te sveštenici Srpske pravoslavne crkve.

Nakon prijema, u Klubu VRS otvorena je izložba ratne fotografije iz odbrambeno-otadžbinskog rata s ciljem evociranja ratnih uspomena i podsjećanja na značaj i ulogu koju je VRS imala u stvaranju i odbrani Republike Srpske.

Otvarajući izložbu ratne fotografije, ministar Đokić rekao je da je VRS imala veliki značaj u stvaranju, odbrani i razvoju Republike Srpske.

Đokić je podsjetio na odlučnost srpskog naroda, koji je u cijelosti stao uz svoju vojsku i svoje institucije, čijim je djelovanjem i žrtvovanjem nastala i odbranjena Republika Srpska.

Za doprinos organizovanju ratne izložbe, komandant Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka dodijelio je grb puka ministru Đokiću, direktoru Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Miloradu Kojiću, komandantu kasarne "Kozara" brigadiru Radovanu Iliću, te zahvalnice ratnim fotoreporeterima.

Izložba je organizovana uz podršku Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske, Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica, Boračke organizacije Republike Srpske, ratnih fotografa i boraca.

Komentari / 0

Ostavite komentar