Raguž: Tražićemo vraćanje mandata

Predsjednik HDZ-a 1990 Martin Raguž rekao je danas da će ova stranka tražiti vraćanje mandata ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Damira LJubića, koji je napustio HDZ 1990, a da, ukoliko do toga ne dođe, više neće podržavati aktuelnu parlamentarnu većinu.

Bosna i Hercegovina 05.05.2014 | 17:36
Raguž: Tražićemo vraćanje mandata

LJubić je nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a 1990 u Mostaru rekao da je cilj odlazaka pojedinih funkcionera, kao i medijskih prozivanja, bilo uništavanje HDZ-a 1990, što nije uspjelo.

"Naprotiv, stranka je izašla jača i pročišćenija nego ikada, te je spremna da bude lider u novim pozitivnim procesima koji se očekuju nakon oktobarskih izbora", rekao je Raguž novinarima.

On smatra da je glavni razlog zbog kojeg se stranka našla na udaru činjenica da se već duže vrijeme traži reforma Hrvatskog narodnog sabora, ukidanje manipulacije i ultimativnog ponašanja, te odluka stranačkih tijela da u sredinama u kojima su Hrvati većina ide samostalno na izbore.

"Otvoreni smo za zajednički nastup i svi oni koji nas pokušavaju optužiti da mi ne želimo, neka javno odgovore na pitanje je li bilo ijednog našeg istupa u kojem nismo ponudili zajedništvo o kandidatu za
člana Predsjedništva, Republiku Srpsku i neke kantone", istakao je Raguž.

On je odbacio spekulacije da HDZ 1990 ima namjeru da stvara neku novu "platformu", navodeći da je upravo ta stranka od početka bila protiv bilo kakvih projekata koji nisu bili odraz većinske volje naroda.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Istina

05.05.2014 15:47

Jedan od posteniji politicara.Zivi u stanu u zgradi, bez vila, kolusina, preduzeca i oraha u dzepovima. Milim da Bajin pajdas iz Mostara napokon gubi.

ODGOVORITE