I Hrvati u napadu na Slavjansk?

Ruske jedinice elektronskog izviđanja, koje iz Rusije slušaju celokupan radio-saobraćaj na području jugoistočne Ukrajine, presrele su i snimile u petak razgovore između pripadnika ukrajinskih snaga koje učestvuju u operaciji napada na Slavjansk. Jedan deo razgovora bio je na engleskom jeziku, a drugi na hrvatskom, piše Politika.

Svijet 03.05.2014 | 21:37
I Hrvati u napadu na Slavjansk?

U Moskvi sumnjaju da je reč o pripadnicima jedne američke privatne bezbednosne agencije, koja inače šalje svoje ljude da učestvuju u takvim sukobima širom sveta.

Što se tiče hrvatskog jezika, ruski vojni stručnjaci još nisu sigurni je li reč o Hrvatima, koji se bore i rade za tu američku agenciju pa su se sticajem okolnosti našli na "poslu" i u Ukrajini, ili je reč o nekoj hrvatskoj agenciji tog tipa. Je li hrvatski jezik namerno korišćen u radio-komunikaciji radi zbunjivanja protivnika ili je reč o dvostrukoj igri?

Vesti iz Slavjanska dosta su kontradiktorne, dok Kijev tvrdi "da je pola grada već zauzeto“, federalisti kažu da su snage Kijeva još na periferiji grada.

Helikopteri ukrajinske vojske posle jučerašnjih obaranja ne lete, federalisti tvrde da ako oklopna vozila Kijeva krenu na grad, da i za njih imaju rakete, ruske protivoklopne sisteme "kornet“. Kako piše Politika, uzeli su ih iz skladišta ukrajinske armije.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Gledano sa strane

04.05.2014 06:39

Nikako nije čudno da se hrvazi i bošnjaci nađu u ratištima i to obavezno na pogrešnoj strani, kao na primjer bošnjaci u Siriji.

ODGOVORITE
Name

Bruce Lee

04.05.2014 10:10

Mi se ovde ubismo dokazivanju kako je to sve jedan jezik Srpski, izgleda Rusi bolje poznaju od nas ove ovdasnje jezike

ODGOVORITE
Name

RE gledano sastrane

04.05.2014 10:15

Zasto bi Bosnjaci branili Ukrajince i Asada,Putinovog prijatelja.U ratu Nema dobre strane,ako je ima,ja je ni u jednom ratu nisam vidio.

ODGOVORITE
Name

Md

05.05.2014 11:23

Kerovi rata su u Ukrajinskoj vojsci posto vidjeli smo kako Ukrajinski vojnici prelaze na stranu proruskih aktivista,a kerovi rata je americka Krim organizacija blac vater,u kojoj ima svakakvih kriminalaca

ODGOVORITE