SDS: Ugrožena sloboda medija

Srpska demokratska stranka upozorava da nema demokratskog društva bez slobodnog izražavanja i slobode medija što je garantovano i ustavom.

Republika Srpska 03.05.2014 | 12:59
SDS: Ugrožena sloboda medija

Nažalost, svjedoci smo da je sloboda medija ugrožena i da su sve prisutniji pritisci i napadi na one medijske kuće i novinare koji nisu pod kontrolom vlasti.

Čestitajući 3.maj, koji se obilježava Danom slobode medija, SDS poziva vlast da novinarima i medijima ne daju deklarativne podrške nego da poštuju one koji obavljaju tu važnu profesiju od interesa za naše društvo i obebijede im uslove za slobodan rad, bez pritiska i cenzure.

Znamo da je novinarska profesija stresna i društveno odgovorna, zato apel novinarima i medijima da budu solidarni, da se izbore za svoja prava i učine sve kako bi podigli ugled novinarstva.

Uloga medija ne sme biti da ispunjava želje moćnika već da odgovorno i profesionalno informiše javnost o onome što se dešava.

Samo slobodni i ekonomski nezavisni mediji i novinari mogu profesionalno da rade svoj posao.

Bez slobodnih i ekonomsko stabilnih medija nema ni demokratizacije društva i slobode izražavanja, naglašava Srpska demokratska stranka.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Ljubomir Marković

03.05.2014 19:03

Neki dan smo mogli da vidimo slobodu koju imaju mediji, tj. novinari. Na rtrs-u za vrijeme duela između budućeg predsjednika Bosića i od okotobra bivšeg predsjednika Dodika. Duel koji je vodio Dodik, a ne novinar javnog servisa. Toliko o slobodi medija i slobodi izražavanja novinara.

ODGOVORITE