Šimunić ide u Brazil?!

Hrvatski fudbaler Josip Šimunić naći će se na Svetskom prvenstvu, tvrdi njegov advokat Davor Prtenjača, koji ga zastupa pred Sudom za arbitraži u sportu.

Fudbal 30.04.2014 | 10:27
Šimunić ide u Brazil?!

Prema navodima Prtenjače, FIFA je odustala od dokazivanja da je „Za dom – spremni“ fašistički pozdrav, zbog čega je upravo Šimunić kažnjen sa deset utakmica suspenzije.

Suđenje u Lozani počinje 8. maja, a Prtenjača je za magazin „Fenix“ potvrdio da će konačna odluka po pitanju žalbe biti doneta već letiri dana kasnije. Po njegovim rečima, selektor Hrvatske Niko Kovač će znati da li može da računa na Šimunića pre predaje konačnog popisa putnika za Svetsko prvenstvo u Brazilu.

„To je za nas dobar znak. Ovakvi slučajevi traju šest do osam meseci, a kod nas će biti sve gotovo samo mesec dana od podnošenja žalbe“, rekao je Prtenjača.

FIFA je odustala od tvrdnje da je „Za dom – spremni“ isključivo fašistički pozdrav, ali i dalje tvrdi da je Šimunić na „Maksimiru“ izazvao rasnu mržnju, objasnio je nemački advokat i potvrdio da se odustalo od pozivanja hrvatskih ministara kao svedoka.

Šimunić je plasman Hrvatske na Svetsko prvenstvo u Brazilu posle baraža sa Islandom proslavio tim pozdravom, što je izazvalo niz osuda ne samo u Srbiji, već i Hrvatskoj i celom svetu.

Svetsko prvenstvo u Brazilu na programu je od 12. juna do 13. jula, a Hrvatska se nalazi u grupi A sa Brazilom, Meksikom i Kamerunom.

Komentari / 0

Ostavite komentar