Tito Vilanova stabilno

Bivši trener Barselone, koji je hitno operisan u četvrtak uveče zbog komplikacija koje je izazvao karcinom pljuvačnih žlezda, u stabilnom je stanju.

Fudbal 25.04.2014 | 16:38
Tito Vilanova stabilno

Tito Vilanova je stabilno posle hitne hirurške intervencije koja je izvedena u četvrtak uveče u bolnici u Barseloni, prenose španski mediji.

Bivši trener Barselone, koji se već dve i po godine bori sa opakom bolešću, navodno je još prošlog petka primljen u bolnicu radi redovne kontrole zbog raka pljuvačnih žlezda, koji mu je operisan prvi put u novembru 2011. godine, ali se iznenada njegovo stanje pogoršalo, zbog čega je morao da bude hitno podvrgnut hirurškoj intervenciji.

Prema pisanju "El mundo deportiva" komplikacije su nastale u želucu, najverovatnije kao posledica hemoterapije i brojnih jakih lekova koje Vilanova prima poslednjih meseci.

Španski mediji preneli su da je Vilanova u četvrtak uveče bio kritično, ali poslednje vesti govore da je u stabilnom stanju.

Bivši starteg Barselone i nakon saznanja da boluje od opake bolesti, želeo je da tu borbu vodi daleko od očiju javnosti, a šture, osnovne informacije nakon progresije karcinoma dospevala su u medije samo pošto je u to vreme sedeo na klupi tima sa Nou Kampa.

Nakon povlačenja sa mesta trenera katalonskog giganta, Vilanova je nastavio da odlazi na terepije i bije najvažniju bitku u životu uz podršku porodice. I ovoga puta nadao se da će zakazani redovni pregledi proći bez mnogo fame, ali su španski novinari saznali da se nalazi u teškoj situaciji , koja je zahtevala hitnu operaciju.

Tita Vilanovu je odmah posle hirurške intervencije u bolnici posetio Hoze Maria Bertomeu, predsednik Barselone, koji je njegovoj porodici ponudio svu neophodnu pomoć i preneo želje svih u klubu da se bivši trener što pre oporavi.

Komentari / 0

Ostavite komentar