Izmirenje obaveza neupitno

Ministarfinansija Federacije BiH /FBiH/ Ante Krajina izjavio je danas da je izmirenje obaveza po osnovu poravnanja prihoda od PDV-a između Republike Srpske i FBiH neupitno i da to izvršava Uprava za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH prema dogovoru.

Bosna i Hercegovina 25.04.2014 | 13:40
 Izmirenje obaveza neupitno


On je, prije početka sastanka Upravnog odbora UIO BiH, rekao novinarima da se taj proces ne prati nego se izvršenje te obaveze navede u izvještaju.

U januaru ove godine bila je konstatovana obaveza Srpske da po osnovu poravnanja uplati na račun FBiH oko 900.000 KM.

Krajina je naglasio da će Upravni odbor razmatrati izvještaj Jedinice za krajnju potrošnju UIO, u kojem će biti iznesene analiza i  zapažanja, dodajući da je odnos i kretanje krajnje potrošnje u entitetima još u fazi razmatranja i da smatra da to još nije završeno.

"Jedinica za krajnju potrošnju uradila je određene detekcije i uočili su određene oscilacije u kretanju krajnje potrošnje, ali mislim da to još nije kompletno i zaokruženo", istakao je Krajina. Upravni odbor UIO BiH razmatraće izvještaj Jedinice za krajnju potrošnju, kao i određivanje koeficijenata raspodjele prihoda od indirektnih poreza.

 

Komentari / 0

Ostavite komentar