Bandić tužio premijera Milanovića

“Zbog vaših izjava koje se nalaze trajno pohranjene na internet portalima trpjeću duševnu bol i ubuduće, i to trajno”, navodi se u tužbi zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića protiv premijera Hrvatske Zorana Milanovića podnesenoj zagrebačkom Opštinskom sudu.

Svijet 25.04.2012 | 09:38
Bandić tužio premijera Milanovića

Bandićev advokat Krešimir Krsnik potvrdio je da je sud zaprimio njihovu tužbu i dodao da čeka datum prvog ročišta.

Žestoka retorika na relaciji Zoran Milanović - Milan Bandić vladala je za vrijeme lokalnih izbora.

“I kad sam rekao da je to klijentelistička družina, da Zagreb treba očistiti od korupcije. To sam mislio i to mislim i dalje” izjavio je tada premijer Milanović.

Premijer je dodao da se neće solidarisati i aplaudirati situaciji u Zagrebu."To je klijentelizam, to je korupcija. U okviru svojih ovlašćenja ću o tome govoriti jer o tome nešto znam", rekao je Milanović.

Bandić je to doživio kao klevetu i uvredu, pa je angažovao advokata i podnio tužbu protiv premijera Milanovića.

Tužbom traži naknadu štete u visini od 300.000 kuna (40.000 evra), a najavljuje da će sav novac donirati humanitarnom udruženju.

Bandić u tužbi tvrdi da su ga premijerove riječi povrijedile i "kod njega izazvale intenzivnu duševnu bol".

"Posljedice su se odrazile ne samo na Bandićevo duševno stanje, već i ukupno stanje njegovih poslova, poslovni i privatni ugled, na svakodnevni poslovni i privatni život, a naročito su se manifestovale u sklopu njegove funkcije gradonačelnika " navodi se u tužbi.

Bandić tvrdi u tužbi da je svakodnevno izložen pitanjima o navodnim protivzakonitim radnjama, brojnim neugodnostima, ismijavanju, pogrdnim komentarima i dobacivanjima.

I tako će se dvojica nekadašnjih stranačkih kolega uskoro naći na suprotnim stranama na sudu.

Milan Bandić je tužio i petoro novinara i urednika zbog prenošenja izjava Zorana Milanovića koje su ga pogodile.

Tuženi su Zoran Šprajc, Katarina Periša-Čakarun i Nataša Ban-Leskovar sa HTV-a, te Zlatko Crnčec i Branko Mijić iz "Novog lista".

Komentari / 0

Ostavite komentar