Sam sebe izliječio od raka

Iako su mu ljekari sa Kliničkog bolničkog centra "Jordanovac" u Zagrebu davali tek nekoliko mjeseci života, bivši predsjednik nadzornog odbora HT Eroneta i preduzetnik iz Čapljine Ante Krešić živi i danas, 13 godina nakon crnih prognoza hrvatskih ljekara.

Zdravlje 25.04.2012 | 09:38
Sam sebe izliječio od raka

Otpušten sa teškom dijagnozom, karcinom na plućima, niko nije mogao povjerovati da će Krešić živjeti duže od nekoliko mjeseci, piše agencija Patria (NAP).

Međutim, govori on danas kroz šalu, čudo se ipak desilo. Od zloćudnog oboljenja, tvrdi, izliječio se zahvaljujući medu i ljekovitom bilju.

O tome svedoči gomila medicinskih nalaza koje će Krešić rado pokazati na uvid bilo kome.

Zdrav, u punoj snazi, danas u mirnom hercegovačkom mjestu Struge kod Čapljine bavi se pčelarstvom, a svoja iskustva Krešić rado dijeli sa oboljelima, koji mu dolaze iz svih krajeva svijeta.

"Dolaze ljudi koje je zadesila slična sudbina i ja im prepričavam kroz šta sam sve prošao i kako sam se izliječio. Moji recepti im pomažu i daju nadu", kaže Krešić, dodajući da su pčele njemu spasile život, pa to želi kazati i drugima.

"Mislim da je to moja ljudska i svaka druga dužnost", kaže on.

Otpušten sa teškom dijagnozom iz bolničkog centra "Jordanovac" 2001. godine, ovaj hercegovački preduzetnik je lijek potražio u tradicionalnoj medicini.

Kaže da je svakodnevno uzimao prirodni eliksir koji je pravio od borovih iglica i meda, ali i druge pčelinje proizvode i ljekovito bilje. Krešić tvrdi da nije trebalo proći dugo vremena pa da se njegovo zdravlje poboljša.

"Iz bolnice sam otpušten u četvrtom mjesecu, a već do ljeta ja sam bio drugi čovjek. Kada sam za tih nekoliko mjeseci otišao na kontrolu u Zagreb, ljekari nisu mogli vjerovati da sam živ, a kada su još vidjeli nalaze, ništa im nije bilo jasno", prisjeća se Krešić.

Dodaje da su mu ljekari čestitali i rekli da nastavi i dalje sa svojim terapijama.

Karcinom na plućima, tvrdi, zahvaljujući medu i ljekovitom bilju ubrzo je nestao bez traga, a nalazi njegove krvne slike bili su kao kod najzdravijeg čovjeka.

Pčele su danas Krešićeva velika ljubav. Pčelari sa oko 250 košnica, koje drži u ekološkim predjelima Hercegovine.

 

Komentari / 0

Ostavite komentar