OHR ne može poništiti odluku!? (VIDEO)

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da visoki predstavnik u BiH ne može poništiti Odluku Vlade Srpske o prebivalištu, ma koliko to prizivale stranke iz Federcije BiH.

Republika Srpska 25.04.2012 | 09:38
OHR ne može poništiti odluku!? (VIDEO)

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić izjavio je danas u Banjaluci da su bošnjačke stranke u Parlamentu BiH onemogućile donošenje Yakona o prebivalištu i boravištu.

Srpski član Predsjedništva BiH, Nebojša Radmanović, rekao je da su osude koje stižu iz Federacije BiH vrlo nerealne. Klub Bošnjaka u Vijeću naroda Republike Srpske, međutim, pokrenuo je vitalni nacionalni intreres na entitetski Zakon o državljanstvu.

Ne prihvatamo nikakvu intervenciju OHR-a, ovo je dobra odluka, usmjerena prvenstveno na bezbjednosni aspekt, te uvođenje reda u svim oblastima, a ovo društvo je prevazišlo instituciju OHR-a, odgovara Željka Cvijanović na pozive iz Federacije BiH upućene Valentinu Incku, od kojeg traže da reaguje u vezi sa odlukom Vlade Republike Srpske o prebivalištu.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske ocjenjuje da cijela priča o prebivalištu i boravištu ima genezu u blokadi Parlamenta BiH.

Za srpskog člana Predsjedništva BiH osude i zahtjevi iz Federacije BiH su nerealni i predstavljaju svojevrstan uvod u anarhiju.

U međuvremenu, Klub Bošnjaka u Vijeću naroda Republike Srpske je pokrenuo vitalni nacionalni interes na entitetski Zakon o državljanstvu, odnosno na njegovih 5 članova koji se tiču prebivališta.

Stranka demokratske akcije je najavila da će posredstvom svojih predstavnika u institucijama vlasti iskoristiti sva legitimna sredstva da spriječi stupanje na snagu Odluke Vlade Republike Srpske u vezi sa prijavom i odjavom prebivališta. U SDA očekuju od visokog predstavnika u BiH da navedenu odluku odmah suspenduje, u skladu sa svojim obavezama i nadležnostima.

BN TV

Komentari / 15

Ostavite komentar
Name

LANMI

22.04.2014 16:17

PAPAGAJI PONAVLJAJU RIJEČI GAZDE.. SADA ĆE PRIČATI DA NAM HOĆE SRPSKU DA UKINU I SAMO ONI MOGU DA NAS SPASE.A u ratu narodu švercali cigare pa misle da još pušimo tu priču.

ODGOVORITE
Name

Semberija u aprilu

22.04.2014 17:51

Ma, jok bre sad će da napadnu opoziciju da je nagovorila onog nesrećnika Incka da ukine ovo. Stvarno ne znam da li je iko u ovoj vlasti svjestan da u Sarajevu moramo biti svi ko jedan, a ne da im svaka druga bude da je opozicija izdajnička??? Kako misle da brane interes Republike Srpske? Tako što će da napadaju za izdaju svakog ko misli drugačije od njih? Čak i sada kada valjda svi mislimo isto, opet ispadoše ovi drugi probosanci, maltene vehabije. Eee, moj Baja... Šteta, imao si podršku za šta si htio i sve si prokockao!

ODGOVORITE
Name

Gledano sa strane

22.04.2014 18:37

Bilo bi pravno ispravno da za sva lica koja su prošla i ranijih godina prijavljena na nepostojećoj adresi ili više od dve porodice na istoj adresi poništite izdate lične karte, jer na poziv neće doći ni vratiti.

ODGOVORITE
Name

Gavrilo Princip

22.04.2014 19:43

POVREDA NADLEŽNOSTI I pticama na grani je jasno da RS nema nadležnost kad su u pitanju lična dokumenta (LK,Pasoš,Voz.dozvola itd) Ti dokumenti se izdaju na nivou države i zakon za tu oblast donosi Parlament BiH. Ovo što Milokrad radi je uvođenje anarhije koja će se RS odbiti o glavu. Mi svi znamo krajni rezultat toga. Ovu odluku Vlade ili će poništiti Ustavni sud ili će je sam Milokrad poništiti kao što je poništio i zaključke ili će mu je OHR poništiti. Milokrad je na pragu da još jedan put sam sebi opali šamarčinu al' onako poštenski. Milokrad pokušava na sve načine da srpski narod uvede u konfrontaciju sa celim svetom. On očajnički traži podršku srpskog naroda koji mu je okrenuo leđa. Čovek iz dana u dan pokušava da sam sebe spase. Ako ne dobije izbore njemu se zna "ROBIJA". Ja mislim da bi Milokrad sad da se pita pokrenuo rat samo da ne odgovara za kriminal koji je učinio srpskom narodu koga je doveo na rub propasti jada čemera i neviđene bede. Milokrade, putovaćeš Igumane!

ODGOVORITE
Name

postenjacina..

22.04.2014 21:03

Dokle vise...

ODGOVORITE
Name

Dole Vlada

22.04.2014 21:08

Ljudi svi like ko je za promjene,da vide misevi koliko nas ima!!!!

ODGOVORITE
Name

ema

22.04.2014 22:07

Sve mi se više čini da je ona on. Još kada progovori.

ODGOVORITE
Name

exsa

22.04.2014 23:20

Ko tebe jadna Zeljka pita??? U tebe se ne moze gledati koliko si ruzna a jos manje slusati koliko si glupa. Amerikanci su namjerno doveli Dodika na celo srbskog entiteta da pokazu da u BH entiteti nisu potrebni jer su shvatili da su entiteti i kantoni i njihovim institucijama izvor korupcije u vec ratom razorenoj i siromasnoj BH. Svojim sirovim,neukim i balvan ponasanjem Dodik je bio idealan Amerima za taj posao, i on ce RS kao nagradu koju su Srbi dobili u ratu i Dejtonu uskoro da ukine. Zakon o prebivalistu je njegov pokusaj da namjesti izbore u RS. Smjenimo Dodika,sacuvajmo RS i premjestimo prestonicu iz BL u Bjeljinu!

ODGOVORITE
Name

baba roga

23.04.2014 00:45

Bravo bravo Zeljkice bices primljena u Bajine pionire sve znas ti si djak generacije.

ODGOVORITE
Name

KOS

23.04.2014 06:20

Mozete kako hocete al necete dokle hocete.

ODGOVORITE
Name

Vožd

23.04.2014 07:53

Baja i njegova klika bi to najviše voljeli jer bi im to bio savršen izgovor kako mi ne možemo živjeti pod OHR-om. Nisu Srbi i stranci naivni koliko to Baja sebi umišlja. Njemu treba homogenizacija naroda kako bi se pokazao kao zaštitnik i spasilac RS koja je i bez njegovog vristanja neupitna kategorija u BiH, dakle postoji i postojaće i u budućem vremenu..

ODGOVORITE
Name

Пеђа #16

23.04.2014 09:20

Гле Цвијановићке к'о Гравесен кад је играо у Реалу.

ODGOVORITE
Name

Milojko

24.04.2014 08:15

Može može, ljepotice naša, živi bili pa vidjeli.

ODGOVORITE
Name

@jadikovke

24.04.2014 08:25

gluposti Gavrila Principa komentar su suvišni bilo čemu ali da ti pojasnim -na nivou države nisu dokumenta nego na nivou entiteta,,entitetsko državljanstvo ustavna kategorija takođe i entitetsko mesto prebivališta ustavna kategorija i izborni ustavni zakon je entitetski-dokaz podeljeno Brčko distrikt izbori pola glasa za federalni pola za srpski parlament,,na nivou države nisu nadležnosti lokalne samouprave niti policijska uprava samim tim ni dokumenta koja se traže za policijsku provjeru,ovde se radi o provjeri lažnih prijava i uređuje se zakonski propis ne za sticanje državljanstva entiteta nego za prijavu mesta boravka dakle nema veze sa ustavom niti sa izbjeglicama aneks 7 govori o nesprečavanju povratnika a ne o nedozvoljavanju povratka povratnicima sada treba postavit pitanje do kad će taj povratak trajat za Srbe u Federaciji je završen ali za povratak u Srpsku neće verovatno nikada dokumenti su na nivou BiH koji to pasoš izdaju entiteti i kantoni pogledaj pečate, ličnu izdaju isto tako vozačku isto sad mi molim te sem zajedničkih korica na pasošu objasni šta je to državno ,,ENTITETSKOM DRŽAVLJANSTVU JE PRIDODATO DRŽAVLJANSTVO BIH-USTAV,,misliš na tablice pa nisu ni one za Federaciju su određeni brojevi jedni a za Republiku Srpsku su drugi brojevi ,,BIH JE DVA SISTEMA ODVOJENA SA ZAJEDNIČKOM KOORDINACIJOM NA DOBROVOLJNOJ OSNOVI-BIH JE SASTAVLJENA,SASTAVLJENA,SASTAVLJENA-OD DVA ENTITETA I TRI RAVNOPRAVNA NARODA,,USTAV je to propisao

ODGOVORITE
Name

VOŽD

24.04.2014 08:26

Željka, oni nas mogu sve preseliti na sjeverni pol ako je to njima u interesu. Vi iz SNSD im produžavate fitilj svojim nebulozama i dajete alibi za ostanak na ovim prostorima. Vladajte se po načelima demokratije i onda će priča biti sasvim drugačija..

ODGOVORITE