Putin odobrio izmjene o dobijanju državljanstva

Predsednik Rusije Vladimir Putin danas je odobrio zakonske izmene za jednostavnije dobijanje ruskog državljanstva za građane bivših sovjetskih republika koji govore ruski jezik, saopštio je danas Kremlj.

Svijet 25.04.2012 | 09:38
Putin odobrio izmjene o  dobijanju državljanstva

Do izmena je došlo posle ruske aneksije poluostrva Krim u Ukrajini i tenzija na istoku Ukrajine, koja je naseljena pretežno stanovništvom koje govori ruski jezik, prenela je agencija Rojters.Putin je, takođe, potpisao federalni zakon o zaštiti bankarskih depozita na Krimu i u Sevastopolju tokom perioda tranzicije, prenela je agencija Itar Tas s.Državna Duma odobrila je taj zakon 4. aprila, a Savet federacije - 16.
aprila.Primena zakona ponudiće finansijsku osnovu za zaštitu depozita na Krimu i ponudiće povoljan režim za integraciju finansijskih institucija na Krimu i u Sevastopolju u pravne i ekonomske sisteme Ruske Federacije.Centralna banka Rusije naložila je da četiri ukrajinske banke - "PrivatBank", "VAB Bank", "Kjivska Rus Bank" i "Imeksbank" - obustave operacije na Krimu, navela je agencija Itar tas s.

 

Komentari / 0

Ostavite komentar