Pronađeno oružje, droga i barut

Policija je zaplijenila drogu, veću količinu oružja i ukradenih stvari u pretresima na području Tuzle, Banovića, Gradačca Srebrenika, Lukavca i Doboj Istoka.

Bosna i Hercegovina 25.04.2012 | 09:38
Pronađeno oružje, droga i barut

Saslušano je 11 osoba u čijim kućama je policija pronašla oružje.
Portparol MUP-a Tuzlanskog kantona Izudin Šarić je kazao da je riječ o ranije planiranoj akciji na osnovu saznanja policije.
“Akcija nije završena, a sprovedena je na osnovu informacija da određene osobe imaju nedozvoljeno oružje. Za sada niko nije uhapšen, a protiv svih kod kojih su pronađeni oružje i ukradene stvari biće podneseni izvještaji Kantonalnom tužilaštvu koje će odlučiti da li će neko biti uhapšen ili ne”, kazao je Šarić.
On je istakao da ne može da otkriva više detalja i identitet osoba koje je policija saslušala jer istraga nije završena.
Tokom akcije najviše oružja pronađeno je kod N. V. iz Gradačca. Pretresom u njegovoj kući policija je pronašla: ručnu bombu “M75”, tromblon za pušku i oko dva kilograma baruta.
Kod M. O. iz Srebrenika pronađena je puška karabin sa pet metaka, a kod V. B. dva ukradena bicikla vrećica s manjom količinom droge.
Policija je u kući A. H. pronašla ukradenu brusilicu i raznu dokumentaciju za automobile.
Prema nezvaničnim informacijama sumnja se da su neki od osoba čije kuće su pretresene u ranijem periodu počinili veći broj krađa na području Tuzlanskog kantona.
Izvor blizak istrazi je rekao da se istraga u ovom slučaju nastavlja u cilju istraživanja da li je pronađeno oružje bilo namijenjeno za preprodaju ili je zaostalo iz prošlog rata.

Komentari / 0

Ostavite komentar