Tuga u porodici Srdić

Do prije nekoliko dana život u porodici Srdić u semberskom selu Amajlije tekao je svojim tokom.

Republika Srpska 25.04.2012 | 09:38
Tuga u porodici Srdić

Marinko je odlazio na nadnicu, a Dragica je ostajala kod kuće sa petoro djece i brinula o domaćinstvu.
Nije život ove porodice ni tada bio lak, ali danas izgleda kao da je život stao.

“Sad moja djeca i ja živimo sami. Nigdje ne radim…”drhtavim glasom priča samohrani otac Marinko.
“Nikad nam zivot nije bio lak, ali dok je supruga bila živa nekako se izdržavalo. Ona je ostajala sa djecom, ja sam isao na nadnicu, ali sad…ne znam kako ću…”

Sa suzama u očima Marinko grli i ljubi najmlađeg sina Duška, koji ima tek 16 mjeseci. Kustravi dječak se igra na očevom krilu sa našim mikrofonom i ne sluti da majka koju čeka nikada neće doći.

Dragica Srdić preminula je iznenada u 35 godini života ostavivši iza sebe petoro djece, četiri sina i kćerku. Desetogodišnja Mirjana, jedino žensko u kući, preuzela je brigu o kuhinji. Gutajući suze, kratko odgovara da ju je majka svemu naučila, ali kada vidite te nejake dječije ruke, jasno vam je da će to biti ogroman teret za nju.

Šta donosi sutra?

Mještani sela Amajlije, koji o ovoj porodici imaju samo riječi hvale, odlučni su da pomognu.
“Kad god je nesto trebalo da se radi, mi smo ih zvali, jer slove za vrijedne i poštene ljude”, kaže komšija Petar Tomić.

“Velika je ovo tragedija, djeca su mala, kuća nedovršena. Pokrenuli smo akciju u selu i siguran sam da ce se odazvati svi mještani”, kaže on.

Srdići su se u Amajlije doselili iz Drvara. Kuću u kojoj sada žive, uspjeli su izraditi do ploče, a od nedavno privremni krov je počeo da prokišnjava.

Vrijeme se ne može vratiti, niti tuga ublažiti, ali će svaka pomoć ovoj porodici koja prolazi kroz najteže životne trenutke, učiniti da sutrašnjica ne bude toliko neizvjesna kao što je sada.

KONTAKT TELEFON ZA POMOĆ PORODICI
Marinko Srdić tel.
065 539 450 i 066 288 720
BROJ ŽIRO RAČUNA KOD MIKROFIN BANKE,
Za domaću valutu: 572-246-0000-103-624
Devizni žiro račun: SWIFT: MFBLBA22
BA395722460000103721
MARINKO SRDIC
(BN TV)

 

Komentari / 0

Ostavite komentar