Nedopustiv pritisak na Srbe u Srebrenici

Ne dolaze u obzir izmjene Izbornog zakona BiH kojima bi Srebrenica dobila specijalni izborni status, ponovio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Republika Srpska 03.03.2012 | 17:37
Nedopustiv pritisak na Srbe u Srebrenici

Ne dolaze u obzir izmjene Izbornog zakona BiH kojima bi Srebrenica dobila specijalni izborni status, ponovio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik..

„Pritisak kojem su izloženi Srbi u Srebrenici je nedopustiv i političke partije iz Republike Srpske usmjeriće sve snage na to da na predstojećim lokalnim izborima za načelnika te opštine bude izabran Srbin”, izjavio je Dodik za „Glas Srpske”. Dodik je rekao da je uvjeren da srebrenički Srbi neće još dugo trpjeti pritiske i diskriminaciju koju nad njima vrši bošnjačka vlast u tom gradu. ''Pobjedom srpskog kandidata na lokalnim izborima u Srebrenici biće otklonjeni svi oblici diskriminacije'', tvrdi predsednik Srpske. On je ocijenio kao zloupotrebu funkcije to što je zamjenik načelnika opštine Srebrenica Ćamil Duraković poručio Srbima da neće dozvoliti izgradnju spomenika u Soloćuši i crkve u Dugom Polju dok je on na toj poziciji. ''To je zloupotreba funkcije i na taj način se lokalni funkcioneri ne mogu ponašati. On neće još dugo biti na vlasti jer ćemo mi pobijediti u Srebrenici'', rekao je Dodik.