Doktori koristili kućni alat za operaciju

KIŠINJEV - Doktori u moldavskoj državnoj bolnici koristili su kućni alat, između ostalog i elektronsku bušilicu i kliješta, da bi izvršili operaciju, pokazao je video snimak koji je dospio u lokalnu špampu i na Internet, izazvavši bijes u javnosti i među zvaničnicima.

Republika Srpska 24.07.2013 | 09:15
Doktori koristili kućni alat za operaciju

KIŠINJEV - Doktori u moldavskoj državnoj bolnici koristili su kućni alat, između ostalog i elektronsku bušilicu i kliješta, da bi izvršili operaciju, pokazao je video snimak koji je dospio u lokalnu špampu i na Internet, izazvavši bijes u javnosti i među zvaničnicima.Lokalne televizijske stanice danas su više puta puštale kratak video snimljen u dječjoj bolnici u Kišinjevu, koji se može vidjeti i na YouTubeu.

Premijer Jurije Ljanka naredio je ministru zdravlja Andreju Usatiju da ispita ovaj incident.

Usati je, zatim, na državnoj televiziji rekao da, dok je korišćenje kućnog alata dozvoljeno u određenim okolnostima, bolnica koja je u pitanju ima adekvatnu specijalizovanu opremu i da mu nije jasno zašto su doktori, umjesto specijalnih bušilica koje je bolnica dobila, koristili bušilice za građevinske radove, prenio je Rojters.

Šef bolnice Nikolae Staciu rekao je za lokalne medije da sumnja da su video postavili nezadovoljni doktori, kako bi ga diskreditovali.

Bivša sovjetska republika Moldavija, sa četiri miliona stanovnika, jedna je od najsiromašnijih zemalja u Evropi, u kojoj prosječna plata iznosi oko 300 evra.

Komentari / 0

Ostavite komentar