Optužnica protiv predsjednika federacije u septembru?

Završetak istrage i podizanje optužnice Tužilaštva BiH u predmetu "Živko Budimir i drugi" očekuje se u septembru, piše "Dnevni avaz", pozivajući se na nezvanične izvore bliske istrazi.

Republika Srpska 10.07.2013 | 09:15
Optužnica protiv predsjednika federacije u septembru?

Završetak istrage i podizanje optužnice Tužilaštva BiH u predmetu "Živko Budimir i drugi" očekuje se u septembru, piše "Dnevni avaz", pozivajući se na nezvanične izvore bliske istrazi.List navodi da Tužilaštvo i dalje intenzivno vodi istragu protiv predsjednika Federacije BiH Živka Budimira, osumnjičenog da je sa saradnicima počinio niz krivičnih djela, kao što su organizovani kriminal, primanje i davanje mita, te nezakonita pomilovanja.

Navodno, u toku su saslušanja osuđenika koji su pomilovani, ali i osuđenika za koje je trebalo odobriti pomilovanje, piše list. Tužilaštvo BiH istražuje i određene nelegalne finansijske tokove u kojima su učestvovali Budimir i njegovi saradnici. Na sjednici o produženju pritvora tužilac Oleg Čavka rekao je da, s obzirom na obimnost predmeta, na ovom slučaju rade dva veća tužilačka tima, i da treba da bude saslušano više od 200 lica. Neki od saslušanih dobiće status osumnjičenih, a drugi svjedoka. U Opštinskom sudu u Sarajevu 30. avgusta trebalo bi da počne suđenje za nedozvoljeno držanje oružja, odnosno pištolja s metkom u cijevi koji je pronađen kod Budimira u njegovom kabinetu u zgradi Predsjedništva BiH, a za koji nije imao odobrenje nadležnog organa. Ova informacija potvrđena je u Odjeljenju Suda za odnose s javnošću, a optužnicu u ovom predmetu podigao je kantonalni tužilac Sanin Bogunić.

Komentari / 0

Ostavite komentar