Pomoć crkvi i narodu Ugande

Eparhija zvorničko-tuzlanska organizovala je u Republici Srpskoj humanitarnu akciju za pomoć Pravoslavnoj crkvi i narodu Ugande koja je namijenjena za iskopavanje bunara u ovoj afričkoj zemlji.

  • Vijesti
  • Republika Srpska


Klirik Aleksandrijske patrijaršije u Ugandi đakon Emanuil, koji boravi u posjeti Eparhiji zvorničko-tuzlanskoj, održao je večeras u Bijeljini predavanje o radu Pravoslavne crkve u Ugandi i teškom životu ljudi u ovoj zemlji.

Publiku je pozdravio na srpskom jeziku riječima "Pomaže Bog", a uz video prezentaciju govorio je o istoriji, kulturi i vjeri ove zemlje u kojoj pravoslavlje datira iz 1929. godine.

Prema njegovim riječima, narod Ugande suočava se sa brojnim problemima, od kojih su najveći nedostatak vode i neimaština.

Pravoslava zajednica u Ugandi ima 76 pravoslavnih sveštenika, stotinjak crkava, od kojih su 40 zidani objekti, kao i jednu bolnicu, a rade bez dovoljno ekonomske podrške.

Organizator posjete đakona Emanuila je Misijski fonda Eparhije zvoričko-tuzlanske.

Prilozi građana upisivani su nakon predavanja koje je gost iz Ugande održao u Kulturnom centru Eparhije zvorničko-tuzlanske u Bijeljini.

KOMENTARI8
POŠALJITE PORUKU

drrr mrrr

23.06.2018 23:25

Eto kako vam bog pomaze da nemate vode kakav bog i bakraci to je samo izmisljotina da bi se manipulisalo narodom.Vidimo kako ovde popovi zive i koliko crkva zaradi na ovom glupom narodu.

I reče bezumnik u srcu svome , nema Boga?

Kneževo

24.06.2018 12:47

Gdje vam je bog sta podrazumjevate pod imenom bog ne znate da objasnite u sta vjerujete a tu nesto bulazite ko vi neki vjernici a za sat vremena ce te opsovati ukrasti slagati nesto.Ne vidite dalje od nosa

Drr mrr

24.06.2018 13:14

Di

24.06.2018 08:18

Treba.pomoci.siromasnom.narodu

Ford Prefekt

24.06.2018 11:21

U kojoj smo to mi poziciji da nekome pomažemo? Zašto naša crkva ne organizuje pomoć za našu sirotinju, koje ima više nego u Ugandi?

A neee nasa crkva oguli nas narod sve naplacuje jadnom narodu od sahrane do koljiva i sad pomaze Ugandu koja rabota pa neka prodaju svoj vozni park preduzeca privatna svoje stanove i kuce tajne racune u svjetskim i nasim bankama a ne da crpe od naseg naroda zadnju banku jadna dijaspora ogulice ih crkva

Buba

24.06.2018 17:09

Pravoslavci i Svetosavci, ne mogu da vjerujem da ste postali tako zli, pa nemkaže niiko da trebate dati stotine i hiljade, ali koju markicu ako date od srca, dovoljno je. Ako nemate isto je u redu, ali molim vas, takvo Bogohuljenje, takav rječnik, zaista je neprimjeren - pa to su naša braća pravoslavna, i žive tako siromašno, da nemaju ni vodu za piće. Zamislite kojim mi živimo luksuznim životom, u odnosu na njih, pa smo opet nezadovoljni! Čovjeku treba pomoći u nevolju!

Dragi moji Srbi

24.06.2018 20:21

E Brate

25.06.2018 06:53

Gde si dosao za pomoc,,, nazalost

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.