Politička pijaca u distriktu Brčko

Ppoiltička pijaca iz Republike Srpske preselila se u Brčko distrikt. Novu srpsku skupštinsku većinu u Brčkom odredio je prebjeg iz SDS-a Uroš Vojnović dajući presudni sedmi glas novoformiranoj kolaciji oko SNSD-a. To je omogućilo gradonačelniku Siniši Miliću i SNSD-u da iz vlasti distrikta istjeraju SDS.

Bosna i Hercegovina 17.05.2018 | 18:29
Politička pijaca u distriktu Brčko
Šef Odjeljenja za poljoprivredu u ostavci u vladi distrikta Saša Tanić iz SDS-a u izjavi BN TV kaže da je nakon što je formirana nova skupštinska koalicija oko SNSD-a ministrima iz SDS-a  rečeno da podnesu ostavku ili će biti smijenjeni.

"U više navrata nam je gradonačelnik Milić rekao da ćemo biti smijenjeni ako ne podnesemo ostavku i da to nije njegova odluka nego da mu je tako naređeno", kazao je Tanić, dodajući da Milić nije otkrio od koga je naredba takva stigla.

"Na nas je vršen pritisak da to učinimo", kazao je Tanić, koji je podnio ostavku na mjesto u vladi distrikta Brčko. Ostavku u vladi distrikta Brčko podnijela je i Svetlana Čivčić (SDS), kao i Mićo Stevanović (NDP). 

Gradonoačlnik Siniša Milić  kaže da su odnosi između SNSD-a i SDS-a u Brčkom narušeni nakon promjene rukovdstva u lokalnom SDS-u i priključenja nezavisnog poslanika Branislava Markovica klubu SDS-NDP.

Zanimljivo, po Miliću, Marković, kao građanska opcija ne može biti dio srpske koalicije u distriktu, a kaže da mu je zasmetalo i "uvođenje logike funkcionisanja s nivoa BiH u distriktu".

Šef poslaničkog kluba SDS-a u Skupštini distrikta Milan Purić kaže da se na istjerivanju SDS iz vlasti radilo mjesecima ranije ali im to nije dozvoljavao izborni rezultat i da im je to sada omogućio prebjeg iz SDS Uroš Vojinović, koji je bio odlučujući glas za to. 

"Do prekompozicije vlasti ne bi došlo da SNSD-u to nije omogućio prebjeg iz SDS-a Uroš Vojinović", rekao je Purić, navodeći da je to standardna politička pijaca koja je već viđena u Republici Srpskoj i koja se preselila u distrikt.

"Tajkuni iz SNSD-a kupovinom poslanika uspjeli su da iz vlasti izbace ubjedljivo najjaču srpsku opciju SDS -NDP  u distriktu", kazao je Purić, ocjenjujući to štetnim po Srbe u Brčkom.

Iako je SNSD napravio novu srpsku koaliciju, rad skupštine distrikta Brčko je i dalje blokiran zbog Hrvata kojih nema dovoljno u većini da bi parlament mogao funkcionisati.



BN TV

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Janko

17.05.2018 18:34

Ma crvena sekta je to Njih treba najuriti. Rade samo po nalogu zna se cijem...tajkuna brčanskih

ODGOVORITE
Name

Preletac

17.05.2018 21:39

Opozicijo trazi da se usvoji zakon o mndatu koji je strankin a ne preletaca.

Name

Konstatacija

17.05.2018 22:15

Pa sa tom "sektom" je SDS u Brčkom u vlasti već 10 godina!

Name

Smijesno

17.05.2018 18:42

Izglasajte zakon da fotelja ostaje u stranci koja je tu fotelju dobila,i rijesen problem preletaca. Interensanto da ni opozicija vise ne zahtjeva tu promjenu??

ODGOVORITE
Name

Taraba

17.05.2018 19:01

Vecina po volji Slobodanke crvenog tajkuna vlasnika Slobo prom Iz Loncara.

Name

Brcak

17.05.2018 18:55

Snsd je mafijaska struktura od vrha do dna. To je poznato.

ODGOVORITE
Name

Brčko brčacima

17.05.2018 20:59

Samo što ovdje nije riječ o SNSD već o SDS, Brčak!!!

Name

Taraba

17.05.2018 18:57

Skupstinsku vecinu pravi Slobodanka Curcic sef Brckog inace vlasnik Vise gradova u RS i firme Slobo prom Loncari.

ODGOVORITE
Name

Brčak

17.05.2018 21:11

Lemi je to naučio. A Siniša se pokazao kao dobar đak. Sluša dobro, prvo Tomića s sada...

ODGOVORITE
Name

Direkt

17.05.2018 22:35

Ovim je SNSD pokazao da je antisrpska i antidemokratska stranka. Ovo ni najgori i najcrnji dusmanin nebi uradio, osim SNSD-ovaca koji su ovim pokazsli da su gori i od crnog dusmanina. Poslije ovog SNSD je najomrazenija stranka u Brckom, a i ovaj gradonacelnik je cudak. Podrzao ga SDS, a on im tako uzvraca. SNSD je ovim pokazao da je stranka fotelja. Zahvaljujuci ovom izdajnickom potezu, srpska pozicija u Brckom je na labavim nogama.

ODGOVORITE