Dobro došao, Nevene!

Srpski štoper posle skoro pune decenije napustio Borusiju Dortmund. . .  Neven Subotić u Francuskoj! Nekadašnji reprezentativac Srbije posle nepunih 10 godina odlazi iz Borusije Dortmund.

Fudbal 26.01.2018 | 09:15
Dobro došao, Nevene!
Neven Subotić ima novi klub! Kao što se i najavljivalo, srpski štoper uspešno je prošao lekarske preglede i potpisao za jedan od najvećih francuskih klubova - Sent Etjen, gde bi trebalo da oživi svoiju karijeru. 

Borusija iz Dortmunda objavila je na svom zvaničnom sajtu da je klub izašao u susret zaslužnom igraču, te da je ugovor sporazumno raskinut, kako bi se Subotić pridružio Sent Etjenu kao slobodan igrač. Predsednik upravnog odbora Milionera Hans Joakim Vacke ovim rečima se oprostio od Srbina:

"Imali smo mnogo uspeha u ovih skoro 10 godina zajedno. Sjajna osoba je bila sa nama. Hvala na svemu". 

Subotić je kazao da će večno u srcu nositi boje Borusije kojoj je poklonio svoje najbolje igračke godine. Ukupno je odigrao 265 zvaničnih utakmica za Dortmund i postigao 19 pogodaka. 

"Veza između mene i Borusije trajaće zauvek. Bilo je divno", kazao je Neven.

Ugovor sa Sent Etjenom potpisan je na dve i po godine. Podsetimo, Subotića su želeli i Seltik, odnosno Hadersfild. 

On se rastao sa Borusijom iz Dortmunda, koja ga je leta 2008. dovela iz Majnca i u čijem dresu je ostvario brojne uspehe. Osvojio je dve titule prvaka Nemačke i jedan Kup, a 2013. je bio "starter" u finalnoj utakmici Lige šampiona protiv Bajerna (1:2).

Visoki štoper u poslednje vreme je zbog raznih povreda često odsustvovao sa terena.

Ove sezone je odigrao samo tri utakmice Bundes lige i jednu u Ligi šampiona, a slično je bilo i u sezoni 2016/17, kada je tek odlaskom u Keln na pozajmicu došao do prilike da ponovo zaigra na visokom nivou.

Subotić je za Srbiju nastupio na 36 utakmica i dao dva gola. Bio je učesnik Svetskog prvenstva u Južnoj Africi 2010, a tri godine kasnije se povukao iz nacionalnog tima, u vreme kada je selektor bio Siniša Mihajlović.

Rođen je u Banjaluci, ali se kao dečak preselio u Nemačku, a zatim u SAD, gde je i počeo da se bavi fudbalom.

Njegov novi klub trenutno zauzima 16. mesto u konkurenciji 20 klubova francuske lige, sa bodom više od Lila koji je prvi u zoni ispadanja.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar