Medvjed udario na kuću starice

Dosad nezabilježen slučaj dogodio se u selu Vardištu gdje je medvjed u gluvo doba noći navaljivao na vrata sobe osamdesettrogodišnje starice Darinke Nešković.

  • Vijesti
  • Republika Srpska


Gladni medvjedi, jer jesenas nije bilo nikakvih vrsta plodova, u višegradskom kraju u potrazi za hranom udaraju na torove, štale i pčelinjake.

Dosad nezabilježen slučaj dogodio se u selu Vardištu gdje je medvjed u gluvo doba noći navaljivao na vrata sobe osamdesettrogodišnje starice Darinke Nešković, koja živi sama u porodičnoj kući. Još se ne smirjue zbog toga što je diživjela.

-Ustala sam oko tri sata da popijem lijekove kad je na spratu nešto puklo, kao da je grom Svetog Ilije. Učinilo mi se da se kuća zatresla . Sjela sam prestravljena na krevet i nisam smjela niti da palim svjetlo ni da hodam po kući. Nisam znala šta se dogodilo i tako sam budna dočekala jutro, ispričala je BN televiziji starica.

Ujutro je polako došla do sprata i na pragu i vratima vidjela tragove šapa od medvjeda.

- Čudno je da se pas Šargo nije oglasio lajanjem ni te noći a ni sutradan , valjda je osjetio životinju i prepao se, - dodala je Neškovićeva.Kad je ujutro ispičala komšiji Gvozdenu Neškoviću doživljaj iz noći on je otišao do vrata svoje sobe na spratu i vidio iste tragove na pragu i dovratniku.

- Nije bilo dileme bili su to otisci šapa medvjeda koji je prije toga na putu prošao kroz crveno blato . Moja žena i ja spavamo u podrumu ali nismo čuli da je lupao na vrata valjda smo tvrda sna, - kaže Gvozden.I Milija Nešković tvrdi da se medvjedi vrzamaju oko štala i kuća noću.

-Na putu sam vido tragove i izmet od medvjeda. Sigurno dolaze sa planine Tare jer su se tamo namnožili, - veli Milija.

Domaćin Drago Jevtić priča da je njegov sin čuvao kukuruz od divljih svinja kad je u kukuruzište stigli mečka sa dva mečića.

-Lovac sam i u stijenama sam vidio dva medvjeda ali nisam pucao iako je Lovačko udruženje iz Višegrada osudilo jednog za odstrel. Lovci se ne usuđuju da pucaju u ovu zaštićenu životinju i kad je osuđena jer morajuu da plate 3.500 KM za trofejnu vrijednost a niko nema para za bacanje, - ističe Jevtić.

Ove jeseni medvjedi su u višegradskom kraju zaklali desetak ovaca, upali su na četiri pčelinjaka i u selu Jezernicama pokušali da ubiju vola.BN televizija

KOMENTARI5
POŠALJITE PORUKU

Dodik

30.12.2017 01:28

Ja sam stara kevo,Dodik,niste platili...pa sam dosao po TV

I ja mislim da je dodik

realno

31.12.2017 18:34

a da ti nije babo alija

luka

31.12.2017 23:02

Nije nego dodo medjed, donio gajbu piva ha ha ha

Re luka

01.01.2018 01:25

visegradski zet

01.01.2018 05:37

Ne moze visegradjanima medvjed nista jacisu oni od medvjeda sve oni to savladaju medo je mogo biti bjen i njega bi oni sredili kada srede barabe kako nece medu.

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.