Medvjed udario na kuću starice

Dosad nezabilježen slučaj dogodio se u selu Vardištu gdje je medvjed u gluvo doba noći navaljivao na vrata sobe osamdesettrogodišnje starice Darinke Nešković.

Republika Srpska 29.12.2017 | 21:35
Medvjed udario na kuću starice
Gladni medvjedi, jer jesenas nije bilo nikakvih vrsta plodova, u višegradskom kraju u potrazi za hranom udaraju na torove, štale i pčelinjake.

Dosad nezabilježen slučaj dogodio se u selu Vardištu gdje je medvjed u gluvo doba noći navaljivao na vrata sobe osamdesettrogodišnje starice Darinke Nešković, koja živi sama u porodičnoj kući. Još se ne smirjue zbog toga što je diživjela.

-Ustala sam oko tri sata da popijem lijekove kad je na spratu nešto puklo, kao da je grom Svetog Ilije. Učinilo mi se da se kuća zatresla . Sjela sam prestravljena na krevet i nisam smjela niti da palim svjetlo ni da hodam po kući. Nisam znala šta se dogodilo i tako sam budna dočekala jutro, ispričala je BN televiziji starica.

Ujutro je polako došla do sprata i na pragu i vratima vidjela tragove šapa od medvjeda.

- Čudno je da se pas Šargo nije oglasio lajanjem ni te noći a ni sutradan , valjda je osjetio životinju i prepao se, - dodala je Neškovićeva.



Kad je ujutro ispičala komšiji Gvozdenu Neškoviću doživljaj iz noći on je otišao do vrata svoje sobe na spratu i vidio iste tragove na pragu i dovratniku.

- Nije bilo dileme bili su to otisci šapa medvjeda koji je prije toga na putu prošao kroz crveno blato . Moja žena i ja spavamo u podrumu ali nismo čuli da je lupao na vrata valjda smo tvrda sna, - kaže Gvozden.



I Milija Nešković tvrdi da se medvjedi vrzamaju oko štala i kuća noću.

-Na putu sam vido tragove i izmet od medvjeda. Sigurno dolaze sa planine Tare jer su se tamo namnožili, - veli Milija.

Domaćin Drago Jevtić priča da je njegov sin čuvao kukuruz od divljih svinja kad je u kukuruzište stigli mečka sa dva mečića.

-Lovac sam i u stijenama sam vidio dva medvjeda ali nisam pucao iako je Lovačko udruženje iz Višegrada osudilo jednog za odstrel. Lovci se ne usuđuju da pucaju u ovu zaštićenu životinju i kad je osuđena jer morajuu da plate 3.500 KM za trofejnu vrijednost a niko nema para za bacanje, - ističe Jevtić.

Ove jeseni medvjedi su u višegradskom kraju zaklali desetak ovaca, upali su na četiri pčelinjaka i u selu Jezernicama pokušali da ubiju vola.



BN televizija

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Dodik

30.12.2017 00:28

Ja sam stara kevo,Dodik,niste platili...pa sam dosao po TV

ODGOVORITE
Name

realno

31.12.2017 17:34

I ja mislim da je dodik

Name

luka

31.12.2017 22:02

a da ti nije babo alija

Name

Re luka

01.01.2018 00:25

Nije nego dodo medjed, donio gajbu piva ha ha ha

Name

visegradski zet

01.01.2018 04:37

Ne moze visegradjanima medvjed nista jacisu oni od medvjeda sve oni to savladaju medo je mogo biti bjen i njega bi oni sredili kada srede barabe kako nece medu.

ODGOVORITE