O budžetu bez opozicije u NSRS

Republika Srpska 12.12.2017 | 20:51
O budžetu bez opozicije u NSRS
Opozicija je napustila zasjedanje Republičkog parlamenta, a bez opozicije je usvojen dnevni red na kojem su po hitnom postupku i budžet i program ekonomskih reformi.

Poslanici opozicije napustili su skupštinsko zasjedanje uz obrazloženje da neće da učestvuju u nezakonitom radu Parlamenta. Povod za napuštanje je odbijanje skupštinske većine da u redovnu proceduru vrati budžet za 2018. godinu, ali i niz dokumenata koje je Vlada u Skupštinu na usvajanje dostavila po hitnoj proceduri.

Ne postoji nijedan zakonski osnov da se budžet razmatra i usvaja po hitnom postupku, jer je jasno propisano kako i na koji način se to radi, rekli su poslanici opozicije.

Ministar finansija Zoran Tegeltija ima opravdanje na svaku primjedbu opozicije. Tvrdi, da je Vlada budžet poslala u Skupštinu po hitnom postupku zbog situacije u Skupštini posljednjih nekoliko mjeseci. On ističe i da je budžet za narednu godinu u principu dobar i da Vlada ima podršku socijalnih partnera.

Dragan Čavić je zbog svega što se desilo u Skupštini u vezi sa budžetom pozvao predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da raspusti Skupštinu.

Budžet je, inače, takav da će u 2018. godini na otplatu kredita otići oko 750 miliona maraka, dok na kamate ukupno 104 miliona.



BN televizija

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

propast ziva

12.12.2017 21:54

Pametni su otisli i odlaze iz rs a specijalci ricu i plesu pod satorima sa crvenom bagrom.

ODGOVORITE