Ovo su prvi bitkojn milijarderi!

Braća blizanci Tajler i Kameron Vinklvos, koji su tužili Marka Zakerberga da im je ukrao ideju za „Fejsbuk“, sada imaju više od milijardu dolara u bitkojnima u koje su pre četiri godine uložili 11 miliona dolara.

Informacione tehnologije 05.12.2017 | 09:27
Ovo su prvi bitkojn milijarderi!
Dobar osećaj za ulaganje i izuzetan rast vrednosti bitkojna omogućio je braći Vinklvos da zarade milijardu dolara.

Tajler i Kameron su postali poznati po tome što su Marka Zakerberga tužili da je od njih ukrao ideju za društvenu mrežu Fejsbuk, a sud je naredio da im Zakerberg isplati 65 miliona dolara.

Deo tog novca, oko 11 miliona dolara, kasnije su, 2013. godine, uložili u kupovinu bitkojna, što ih je učinilo jednim od najvećih vlasnika bitkojna na planeti – oko jedan odsto ukupne količine na tržištu!

Njihovo parče kolača sada je vredno više od milijardu dolara nakon što je bitkojn prešao vrednost od 10.000, a sada se njime trguje sa 11.100 dolara.

Od kada su se Vinklvosovi odlučili na kupovinu, kada je jedan bitkojn vredeo malo manje od 120 dolara, vrednost njihove investicije porasla je za više od 10.000 odsto.

Tajler i Kameron do sada nisu prodali nijedan bitkojn, prenosi Dejli telegraf.

RTS
foto: internet

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Dafina banka

08.01.2018 19:12

Šta je osiguranje za rast bitkoina: Fond, zlato, trezorski zapisi, hartije od vrijednosti....? Igra za maloumne koji će na kraju da izgube dve svoje novce, tj. dobar način prelaska novca od velikog broja stanovnika planete u par džepova!?

ODGOVORITE