Borislav Jeličić vraćen na posao

Bivši zamjenik pravobranioca Republike Srpske Borislav Jeličić vraćen je na posao u Republičko pravobranilaštvo. On je u julu mjesecu uhapšen zbog sumnji na zloupotrebu položaja. Opozicija tvrdi da je skandalozno to što je bivši pravobranilac vraćen na posao dok istraga još traje.

Republika Srpska 04.12.2017 | 19:53
Borislav Jeličić vraćen na posao
Borislav Jeličić, bivši zamjenik pravobranioca u Banjaluci, vraćen je na posao u Pravobranilaštvo, saznaje BN televizija.

Jeličić je uhapšen u julu mjesecu zbog sumnji na zloupotrebu položaja u slučaju Poljoprivredna škola, a vraćen je na posao u kabinet glavnog pravobranioca Republike Srpske. Apsurdno, tvrdi opozicija, posebno jer je istraga i dalje u toku.

"To je još jedan od dokaza da ne postoji sistem u Republici Srpskoj, da je razoren i razvaljen i onda nam se javljaju ovakve anomalije", rekao je poslanik PDP-a Miroslav Brčkalo.

Protiv Jeličića je Republičko javno tužilaštvo podiglo optužnicu u oktobru.

U Ministarstvu pravde su nam nezvanično rekli da nema osnova da Borislavu Jeličiću, kao ni Mirku Stojčinoviću prije njega ne bude dozvoljeno da se vrate na posao, ali uz napomenu da im se onemogući uticanje na predmete zbog kojih su privedeni.

U Ministarstvu kažu da je svako nevin dok se ne dokaže suprotno. Predsjednik Narodne skupštine nema komentar. Pitanja upućuje u nadležne institucije.

U Republičkom pravobranilaštvu danas nisu odgovorili na pitanja u vezi sa slučajem vraćanja na posao bivšeg zamjenika pravobranioca sa sjedištem u Banjaluci. Reakciju su iz ove institucije najavili kada sa službenog puta dođe glavni republički pravobranilac.



BN televizija

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Nada

04.12.2017 19:05

Toliko predstave za narod....troskova, a sve se moglo predvidjeti...

ODGOVORITE
Name

in

04.12.2017 19:54

Naravno da je vraćen na posao to je u RS normalno na svim funkcijama sve go lopov do lopova .

ODGOVORITE
Name

Buntovni

04.12.2017 20:02

Jasta lopove nagradjujte a postene ostavite bez hljeba...a i vi u opoziciji ste nista bolji..

ODGOVORITE
Name

Piksi

05.12.2017 05:27

Zato “Iskopi Jeličić” rade po BL konstantno...

ODGOVORITE
Name

RGU

05.12.2017 06:25

I Stojčinović je odmah iz zatvora došao na mjesto pomoćnika direktora u Geodetsku. Ništa čudno!

ODGOVORITE