Slike demantuju vladiku Grigorija

Umjesto da javnosti objasni zašto dubrovački paroh i starješina Sabornog hrama na Stradunu Stevo Kovačević služi pomen ustašama koje su pobijene oktobra 1944. godine na ostrvu Daksa pored Dubrovnika, velečasni Grigorije iznio je teške uvrede, laži i klevete na moj račun tvrdeći da je Nebojša Vukanović lažov koji napada Crkvu.

Republika Srpska 28.10.2017 | 15:23
Slike demantuju vladiku Grigorija
(pogledati link RTRS-a )

Upravo suprotno, uvijek se maksimalno trudim da govorim i svjedočim istinu i samo istinu, i pokušavam da zaštitim našu Crkvu od nedostojnog vladike i sveštenika koji po nalogu Vatikana nastoje tiho da nas unijate i prevedu u katoličanstvo.

Nisam odmah želio objaviti fotografije sveštenika Steva Kovačevića kod ustaškog spomenika na ostrvu Daksi jer se radi o relativno dobronamjernom svešteniku koji mora da sluša šta mu naredi vladika, i svjestan sam da se sveštenik Kovačević javno ponizio i služio pomen nastradalim ustašama jer mu je to bilo naređeno.

Fotografije koje sada objavljujem govore više od 1000 riječi i jasno pokazuju da sveštenik Kovačević služi molitvu isred ustaškog spomenika i šahovnice, a ne ispred spomenika postradalim Srbim akako lažno tvrdi Grigorije! Da se radi o ustaškom spomeniku govori i činjenica da šahovnica na njemu počinje bijelim ne crvenim poljem, dakle radi se o grbu zloglasne NDH, a na spomeniku piše da je podignut "hrvatskim domoljubima, žrtvama jugoslavenskog komunističkog terora" što je moderan eufemizam u Hrvatskoj za ustaše Ante Pavelića!



Da paroh Kovačević nije služio pomen nastradalim Srbima na Daksi već katolicima i ustašama pobijenim nakon oslobođenja Dubrovnika 1944. pokazuje i njegova zajednička fotografija sa paterom Rokom Prkačinom, sa kojim je i služio zajedničku misu ustašama kako piše hrvatska štampa (link ).



Da je kojim slučajem paroh Kovačević služio pomen nastradalim Srbima na Daksi, kao što lažno i nemušto pokušava da se opravda Grigorije, ne bi se molio ispred spomenika sa ustaškim grbom, imenima ratnog ustaškog gradonačelnika Dubrovnika Nika Koprivice, njegova 54 bliska saradnika, službenika Ante Pavelića i zloglasne NDH, već bi u našoj pravoslavnoj Crkvi služio opijelo i čitao imena postradalih na proskomidiji prije liturgije.



Ne postoji nikakvo opravdanje sramnog ponižavanja stotine hiljada nevino nastradalih Srba u ustaškim stratištima u Dubrovniku, Hercegovini i širom zloglasne NDH jer su upravo oni čija su imena ispisana na spomeniku na Daksi bili naredbodavci i organizatori masovnih zločina i progona Srba tokom Drugog svjetskog rata.

Nažalost svjedoci smo da Grigorije i mnogi sveštenici Eparhije Zahumsko-hercegovačke i primorske pokazuju više pažnje i razumjevanja prema Hrvatima i katolicima nego prema srpskim povratnicima u primorju i dolini Neretve, svečano dočekuju "svog dragog prijatelja" hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića, organizuju zajedničke mise, odlaze na utakmice Zrinskog i čak javno pozivaju Srbe da umjesto Zvezde i Partizana podrže Zrinski i ostale hrvatske sportske klubove.

Već duže vremena je jasno da je Grigorije čovjek Vatikana koji sluša i poštuje rimskog papu, i koji želi da tiho i polako pounijati pravoslavne Srbe u Hercegovini. To su u više navrata kroz istoriju i prije pokušavali mnogi nedostojni sveštenici, ali im to nije pošlo za rukom i zato pozivam i nedostojnog biskupa Grigorija, kako je sam sebe nazvao, da se mane ćorava posla i da što prije napusti Hercegovinu.

Da ima imalo časti i obraza, nedostojni Grigorije bi nakon poslednjeg u nizu velikih skandala i pomena ustašama podnio ostavku i napustio sveti tron hercegovačkog vladike, ali to nažalost neće uraditi srebroljubac koga interesuje samo novac, moć i bogatstvo. Zato očekujem da napokon reaguje Sinod i Sabor naše Svete i Apostolske Crkve, preispita šta se to sve događa u hercegovačkoj Eparhiji i umjesto nedostojnog Grigorija imenuje novog vladiku koji će prestati da obmanjuje, dijeli i pljačka svoj narod i vjernike.

Grigorije bi morao znati da mnogo toga znam i posjedujem, ali ne želim da iznosim u javnost kako ne bih štetio ugledu naše Crkve već strpljivo čekam da naša Crkva reaguje i smijeni nedostojnog Grigorija jer napaćenoj Hercegovini ne treba maneken koji će da dijeli, vrijeđa i ponižava narod, bavi se biznisom i politikom već istinski duhovnik koji će da miri narod, pomaže sirotinju, pomogne preporod i moralni oporavak Hercegovine.

U velikog se Boga iskreno nadam i molim da će Sabor naše Crkve što prije reagovati i imenovati novog vladiku, recimo skromnog podvižnika Vasilija, igumana manastira Zavala, jer bi već za nekoliko mjeseci Hercegovina bila duhovno preporođena i vraćena svoj korjenu.

Autor: Nebojša Vukanović

Komentari / 67

Ostavite komentar
Name

Draganče

28.10.2017 13:34

Biskup Grigorije “patriota”, sa Emirom Nemanjom i Miletom....vole nas do poslednje marke!

ODGOVORITE
Name

RE DRAGANCE

28.10.2017 13:52

MISLIM DA SU DOKTORI SA SASTANKA KOD DODIKA REKLI PRAVU ISTINU DA JEDINI KOJI MOZE RJESITI PROBLEM U SRPSKOJ A CLANOVI SU SNSDa i ZATO SE POKLOPITE JER OPOZIJA NESTAJE TJ NEMA JE

Name

075

28.10.2017 13:57

@ Draganče Da dopunim "društvo" sa Draganom Čovićem, Matom Đakovićem i Matinom suprugom Sanjom inače savjetnicom Bakira Izetbegovića, to je društvo uz navedeno troje čijih je fotki pun Facebook!!

Name

Hercegovac iz BG

28.10.2017 14:55

Vukanovic je stvarno penicilin za Grigorija

Name

Gojko

28.10.2017 19:53

Ovaj Vukota se razletio na sve strane, postao opozicija i crkvi! Najbolje bi bilo da osnuje sopstvenu, opozicionu!

Name

Re opozicija

29.10.2017 07:00

Kako nema opozicije? Svi su samo promjenili nazive stranaka ,novo zajednićko ime je "PAPCI"prvi pik Stevandić je dobio pozamašan iznos za lojalnost Drzmanu. Narod nema za koga da glasa, jer se nezna ko je veča ološ.

Name

Mihajlo

29.10.2017 11:31

Sramota, nema dalje ima li kraja ?????

Name

e, Draganče

30.10.2017 07:50

Smeta istina botiću crveni. Zmamo mi da ste vi crveni daleko od vijernika i da će te da navijate za propast crkve.

Name

ŽIKA Ž

31.10.2017 13:53

MALEN STASOM, AL VELIKI GLASOM! BRAVO VUKANE.

Name

logic

02.11.2017 09:34

Kvazipop grigorije ako ovako nastavi biće popularniji i od samog stepinca. Vanljudskim naporima se trudi da postigne taj cilj... Mašala, mašala, ustašo grigorije.

Name

Olja

28.10.2017 13:38

Ovaj Tzv crkvenjak,vladika je izgubio kompas.Lopov,kriminalac sve je osim onog sto bi trebao biti.Sramato crkve.

ODGOVORITE
Name

Neda

28.10.2017 14:18

Slažem se sa vama bila sam u crkvi kad je episkop govorio o ujedinjenju crkvi a tu su bili pozvani i katolički biskup i svestenici te časne sestre njih desetak a meni neugodno i pitam se šta je sad ovo te sam posla kući tako ošamućena

Name

Neda

28.10.2017 14:24

Gdje su silni novci koje crkva u Dubrovniku ubire od najma prostora u srcu grada pitam se a kad treba pomoći siromašnim sa petero djece nema kažu a to su ljudi koji su umrli i ostavili crkvi namijenili bas takvima

Name

Petar

28.10.2017 15:28

Religija i bog su izmisljeni da vas sisaju.To rade na vase sopstvene oci ali đaba vi opet u red

Name

Real-an

28.10.2017 17:38

Bas tako Petre religija je jedan vid manipulacije masama koja nist dobro nije donijela obicnim smrtnicima

Name

Svaka Cast

28.10.2017 20:44

Lero,mislim da si nam dao prave informacije...bilo je to jebeno vrijeme,kad su glave letile ko tice...A jesi li vidija na ovim slikama uz tekst da onaj tamo covik nisani na naseg mucenika.Ne znamo samo jel se ziv vratija nasem vladiki...Javi nam hitno, necemo moc zaspit,tako ti boga...

Name

Re Olja

30.10.2017 11:49

Sramota za crkvu su vladike poput Kacavende (kojeg vise niko ne spominje), a ne vladika Grigorije.

Name

Pero

28.10.2017 13:42

samo batina moze istjerati djavola iz njega...

ODGOVORITE
Name

ре-перо

28.10.2017 17:39

Перо царе.

Name

RASPUCHIN

28.10.2017 13:47

Давно сам Григорија назвао "бискуп Гргур Требињски" , међутим , желим о нечем другом. Теза да је усташка шаховница само она која почиње бијелим пољем а да она која почиње црвеним то није је подметнута нашем народу. Не знам у чему је разлика. Можда што су за вријеме Броза владале "црвене усташе" па је , ето због тога "црвено" почетно поље прихватљивије као и црвена петокрака (пентаграм)?

ODGOVORITE
Name

075

28.10.2017 13:58

@RASPUCHIN Odakle je Grigorije? Iz Vareša! Ko je na vlasti u Varešu? Načelnik iz HDZ BiH! Ko je većina, na papiru jer su skoro svi vani, u Varešu? Hrvati!!

Name

Ivica

29.10.2017 01:20

Svi ste vi u ime njeno pa su vam komentari zli Sotonski preci

Name

Igumanija

28.10.2017 13:55

Vukanovicu Bog te blagoslovio u tvojoj borbi sa papistima

ODGOVORITE
Name

Sinko

23.05.2018 22:57

Kako te nije sram. Svestenik je tu stradao...

Name

Lemi

28.10.2017 14:03

Razrjesizi odmah biskupaGrigorija on nije srbin nizi se zako ponasa dvojim primjerom to dokazuje

ODGOVORITE
Name

Beograd

28.10.2017 14:05

Moj Vukane ti neznas da je on sisarka a to je veliko zlo

ODGOVORITE
Name

Citateljka

28.10.2017 14:10

Pa stvarno je nevjerovatno kako ovaj Nebojsa ima sve ove podatke, dokumenta, fotografije, on sigurno saradjuje sa nekom tajnom sluzbom.. tekstovi su mu dobri ali ne moze oho ona sam nikako

ODGOVORITE
Name

Naivni citatelj

28.10.2017 17:02

Imaju i drugi samo ne smiju ili ne zele da ih objave.Cenzura,autocenzura,pa onda decko hos malo janjetine i pive , a ako nes nemoj da te provozamo u gepeku itd.Ni ja ne znam za sve metode kako privoliti pero da pise po diktatu (ri).

Name

ŽUĆO

28.10.2017 14:25

CRKVA KOJA JAVNO PODRŽAVA VLAST U RS NEMA MOJE POŠTOVANJE KAO NI VLADIKE KOJE ODLAZE NA SLAVE PRESEDNIKA RS A SIROTINJI KOJA NEMA PARA NEĆE NU NA SAHRANU DA DOĐU. LIJEPO JE JEDAN RUSKI PISAC REKAO KAD SU GA PITALI ZAŠTO NEVJERUJE U BOGA A ON IM JE REKAO DA NJEMU NE TREBA POSREDNIK IZMEĐU NJEGA I BOGA U KOJEG ISKRENO VJERUJE. ISTOG SAM MIŠLJENJA I MENI NETREBAJU POSREDNICI KAO IRINEJ I GRIGORIJE

ODGOVORITE
Name

domi re zuco

28.10.2017 14:44

Odlican komentar,potpisujem,!

Name

re zuco

28.10.2017 15:43

Pitali ga sto ne vjeruje u boga a on im rekao da mu ne treba posrednik? Niđe veze jedno s drugim

Name

Boško

28.10.2017 17:31

Nije to bio bilo koji pisac. nego Lav Tolstoj. Jedan od najvećih u istoriji uz Dostojevskog, Marka Tvejna, Hemingveja i Markesa.

Name

Gacani

28.10.2017 14:30

Vukane legendo, pozdrav iz Gacka

ODGOVORITE
Name

Boze pomozi nam

28.10.2017 15:57

Davno zasluzio da skine mantiju!

Name

hercegovac

28.10.2017 16:01

Podrška svakako. A šta je sa direktno podčinjenim popom u Mostaru koji naplaćuje radna mjesta hercegovačkoj sirotinji. Šta je sa novcem koji su dobili za obnovu stubova u Sabornoj crkvi u Mostaru? Šuška se o nekih 350 000 evra. Naravno Gliša je upoznat sa ovim kriminalom.

Name

domi

28.10.2017 14:38

Ako je ovo istina,onda smo stoka,ako ne dignemo glas,i ako se taj vladika odmah ne razrijesi svih duznisti i ptotjera iz bosne,A ako nije onda vukanovica odmah u zatvor za tesku klevetu.

ODGOVORITE
Name

re

29.10.2017 06:57

Vladika nije u bosni nego u Hercegovini. Miješaš babe i žabe. Vjerovatno ni nisi Srbin.

Name

@Banjalucanin

28.10.2017 14:51

Svasta ce vana jos biti priredjeno jaranstvom Dodika I Covica ovo su samo uvertire.

ODGOVORITE
Name

Trebinje

28.10.2017 14:52

Nebojsa-Neco-legendo!!!!Nije bitno kako si dosao do ovih slika,ali.....svaka ti cast.Nije ovo fotosop

ODGOVORITE
Name

345

28.10.2017 16:35

VECINU BRINE ODAKLE VUKANOVICU FOTOGRAFIJE?TO JE STVAR PROFESIONALCA NOVINARSKOG ISTRAZIVANJA , SAMO VAS MOLIM DA NE KAZU GRIGORIJANCI DA JE TO FOTO MONTAŽA. SRBI IZ DUBROVNIKA SU SE PISMENO OBRACALI PATRIJAHU ŠTO JE GRIGORIJE ODUZEO CRKVENE PRISTORIJE KOJE SU KORISTILI SRBI U DUBROVNIKU ZA OKUPLJANJE SRPSKOG NACIONALNOG VIJECA.PO GRIGORIJEVOM SRBI OKUPLJAJTE SE GDJE HOCETE A NETREBA, A TA PROSTORIJA JE IZDATA ZA UGOSTITELJSKI OBJEKAT DUBROVACKOM GOSPARU.PATRIJAH SE NIJE OGLASIO.PATRIJA IRINEJ POSJECIVAO JE I HACOJENDU DRAGANA COVICA PRIJE 2-3 GODINE KADA JE OSVJESTAVAO OBNOVLJENU KOSTURNICU I CRKVU U PREBILOVCIMA I UMJESTO DA OSTANE NA RUCKU SA POTOMCIMA PREBILOVACKIH SRBA CIJE KOSTI NE DAJU HRVATI DA SE SMIRE OD 1941.GOD.VEC JE SA DODIKIM I GRIGORIJEM OTISAI NA RUCAK KOD COVICA.NAROD PROLAZI PORED CRKVE I SVOJU VJERU I TRADICIJU OBVLJA NA GROBLJU I KUCI.MEDUTIM ADUTANTI OKO GRIGORIJA BLISTAJU U BOGATSTVU , KOLIMA,ODIJELIMA NAJSKUPLJIM, STANIVIMA. POSTO NAROD VIDI DA NA BAHATOG MANEKENA GRIGORIJA NIKO NE UTICE NA NEGATIVNOST POCECE SAHRANE BEZ SVESTENIKA, SLAVE BEZ PREKADE I SVESTANJA VODICE.SADA NASTUPAJU SLAVE SVESTENIK SE NAJAVI TELEFINOM DA JE PLANIRAO DOCI TADA I DA LI DIMACINU ODGOVARA, A AKO NE POMJERI STI JE KOREKTNO I LJUDSKI.MEDUTIM, SVESTENIK NA PREKADU DOĐE I ODMAH BI SA HIDNIKA OBAVIO TAJ CIN ŽURBA.SVESTENIK JEDANPUT DODE U KUĆU ČOVJEKU, DA SJEDNE 10 minuta PORAZGOVARA.NIKO MU NISTA NE TRAZI ALI PROSTO DA VIDI KO SU NJEGOVI PAROHIJANI, CUJE NJIHOVU RADOST,TUGU, PROBLEME.NARAVNO NIKO NE TRAZI NITI OCEKUJE DA IH RIJESAVA SVESTENIK, ALI TO CRKVU NE ZANIMA.OVO SAM NAVEO KAKO JESTE ZASTO PAROHIJANI ZAOBILAZE CRKVU.SNSD I PETROVIC SU SVOJE CLANSTVO NAREDBODAVNO TJERALA DA IDE NA LITURGIJU DA TO KAMERE ZABILJEZE.NESRECA JE NASA STO JE DUHOVNA I PILITICKA VLAST OBJEDINJENA, A HET IZFINASIRAO VLADICANSKE HODAJE.NEMA VISE PRICE NEKO BRANI U CRKVU, VEC VLADIKA SADA, I NJEGOVE SLUGE,BIZNIS NA SVE STRANE, PRODAJA CRKVENE ZEMLJE SVE KAO OBNOVA CRKAVA.OBNOVA I GRADNJA CRKAVA JE POTREBNO, ALI KOME PITA LI SE PATRIJAH I VLADIKA.OVAKO MOZE AKO SINODU ODGOVARA, ALI NAROD SE UDALJAVA I SVE PRICE STO JE CUO GRIGORIJE O HRRCEGOVINI IADPRICAO JE I PONASA SE U PRICI KAO DA JE RODEN U SVAKOM SELU HETCEGOVINE I DOLINI NETETVE,A ZABORAVIO JE SBOJE SELE OKRUGLICU,BRGULE,PAJTOV HAN I VARES.

Name

Prela

28.10.2017 15:41

Ovo je nemoguce i skandalozno. Odmah smijeniti Grigorija i ovog paroha

ODGOVORITE
Name

Re Prela

28.10.2017 16:59

Obzirom da je crkva tako organizovana nije za očekivati da vladiku i popa smjenjuje i kažnjava ulica. Sam paroh Dubrovački mi djeluje da je žrtva slijepe poslušnosti prema vladiki jer se u ostalom na istu i zakleo prilikom rukopoloženja. Po meni Vukan bi sa svim dokazima trebao da u formi "ispovijedi" sve to prenese našem najuticajnijem arhijereju u sinodu spc, a mislim da je to mitropolit Hrizostom. Da mu ostavi par dana da reaguje ili da se pismeno obrati sinodu, saboru i velikom crkvenom sudu. Za očekivati je da će neko da reaguje.

Name

Re Re

28.10.2017 20:26

Grogorije ne može očima vidjeti Hrizostoma. Rezil je na njega jer misli da mu je preoteo tron sarajevskog mitropolite. Koji je smatrao svojim i na koji odavno ima išćil. A imao je i čvrsta obećanja ljudi koji se pitaju i o takvim stvarima..

Name

VRIJEME

28.10.2017 15:57

VRIJEME JE DA SE SPC OCISTI IMA TOGA PREVISE MODERNIZIRATI I POD HITNO KAO NA ZAPADU ODVOJITI OD DRZAVE I POLITIKE SAMO KAD SE SJETIM KACAVEDE I NJEGOVIH BJELJISKUH DVORA PA OVOG BIZNISMENA GRIGORIJA PA ONIH U SRBIJI RADOVICA I KOPANIJE ZASTRASUJUCE

ODGOVORITE
Name

vjernik

28.10.2017 16:13

Nije ovo Vladika Grigorije.

ODGOVORITE
Name

Mislimdaklepostojim

28.10.2017 16:20

Sto bi rekao covek: "Jer, ako ima Boga, on je samo jedan i ne treba ti mac i crkva da mu budes odan. ON, OD TEBE, JEDNOSTAVNO TRAZI DA BUDES DOBAR A NE DA PLACAS POPA I DA SLIHTAS DO GROBA. Ako sve to ikad kazes, onda si izdajnik roda. Jer ovde si to vera nacija i boja. Ljudi umiru zbog toga. Zbog slucajne lutrije a da su izvuceni drugde sve bi im bilo drukcije. Volelo bi ono sto sad mrze s' jednakim zarom. I opet bi im bilo vredno da to plate glavom.

ODGOVORITE
Name

re

28.10.2017 17:02

Sto je najgore bog ne postoji

Name

Nicifor

28.10.2017 16:57

Opasan tekst

ODGOVORITE
Name

Poslednji kineski car

28.10.2017 17:02

Kada sam neki dan pročitao prvu informaciju,mislio sam da je neka greška. Sada kada vidim ove fotografije jednostavno nemogu vjerovati?! Gdje je patrijarh, Sinod SPC ,gdje su "moralne vertikale"? Šta nam rade ovi ljudi?

ODGOVORITE
Name

Bileca

28.10.2017 18:00

Neka ide gdje god hoće i nek se klanja kome hoće...samo nek se mane naroda i narodnih para....

ODGOVORITE
Name

Crni Gruja

28.10.2017 18:18

E moj katolitički pope Grigorije. Zavuče ti Nebojša do balčaka ito bez vaselina. Ako i treba. Bravo Nebojša samo razvaljuj bagru.

ODGOVORITE
Name

Zvrcka

28.10.2017 18:27

Glavni popa iz Stambola potpis'o.

ODGOVORITE
Name

Baja

28.10.2017 18:37

Dajte ljudi, gurnite grigorinju koji milion, neka čovjek otvori hitel, vinariju. Dobar je promoter. Zna lafetiti. Neće li Crkvu ostaviti monasima i sveštenicima.

ODGOVORITE
Name

Francuz

28.10.2017 20:14

Srbi i Hrvati su braca po Hristu .. Kad pogledam odakle dolazi najveca prijetnja i opasnost mi moramo susbit redove .. I pomirit se .. Naravno nisam da se sluzi pomen ustasama al Srbi i Hrvati moramo se pomiriti i preci preko nekih stvari za interes nase djece i buduci generacija ..

ODGOVORITE
Name

Banshee

29.10.2017 11:43

Logično! Samo sto Hrvati ne misle tako. Nažalost!

Name

A

28.10.2017 20:41

Wow! U kakvom mi svijetu živimo! Svaka čast na tekstu, zaista najbolji novinar! A politika sve i svakoga uništava, šta možemo prinuđeni životu u ovakvom svijetu punom svega ali većinom onog lošeg! Ovakvi tekstovi me jednostavno podsjete da još ima neko ko će otkriti istinu bez straha i "bez dlake na jeziku"! Svaka čast!

ODGOVORITE
Name

carlito

29.10.2017 06:35

Ne znam da li ste primjetili, sahovnica na spomeniku pocinje sa prvim bijelim poljem, to je bila zvanicna sahovnica u NDH. Danasnja zvanicna sahovnica Hrvatske pocinje sa prvim crvenim poljem. Znaci ovaj nas sreci pop odao je pocast ustasama i NDH.

ODGOVORITE
Name

Zalutali Nebojsa

29.10.2017 07:51

Dakle slozimo se da je rat glup bio, da je nametnut, da je narod ginuo na sve strane za glupe ideale, da smo zrtve njihive politike i onda kad jedan svestenik oda pocast i zrtvama druge strane to je neopravdanao i za napad...

ODGOVORITE
Name

055

29.10.2017 15:50

Nista demantovati! Ko ne vidi da je Gligorije lopov i bitanga,nakon svega,neka ide sa njim,budala i izdajnika bilo je i bice! Nazalost bijeda kada se najede,prva udara noz u ledja,!

ODGOVORITE
Name

SRB in

29.10.2017 18:23

Nebojša, pero ti se pozlatilo. Poznata mi je ta teza, da se borba protiv idajnika i lopova poistovjećuje sa borbom protiv države-crkve. Do juče su oni zajdno pili kafu. Ista je to politika. Samo što smo mi sad mnogo trezveniji...

ODGOVORITE
Name

HERCEGOVCI

30.10.2017 11:50

Pokrenite svaki vid neposlušnosti i otpora.

Name

Ана

29.10.2017 20:49

Немојте тако у јавност због овог старог свештеника!

ODGOVORITE
Name

Шта се десело у Требињу

30.10.2017 11:47

Да је одбио наређење постављен би за баштована.

Name

Ej Vukane,

29.10.2017 21:56

Kome pričaš kad ovaj narod niti cuje niti vidi niti hoće da čuje i vidi.Ova Rep.Srpska ide putem Vizantije.Bice osvojena za jedan dan jer ovdje vlada razvrat,korupcija,kriminal,kradja.Ovo je stvoren partijski rezervat,omedjen SNSDom i njegovim satelitima,partokratska tvorevina u najgorem obliku.Ti pozivaš Sabor,Patrijarha i crkvu Srpsku da reaguju a Patrijarh Srpske Pravoslavne Crkve javno poziva narod u RS da čuva vlast i glasa za Dodika. To dosad nigdje u svijetu nije vidjeno,i neće ni biti vidjeno.Cak i u Titovo vrijeme to Crkva nije radila,jer to je klasična podjela vjerujucih na pola bar ovdje u RS. Sad čak mislim da je i Kacavendi sve namjesteno,da nebi kvario ove zakulisne igre.Niko više od njega (Kacavende)nije obnovio crkava niti izgradio,niko osim njega nije napravio Vladičanske Dvore,Gimnaziju,Manastire.Razmisli Vukane o svemu?

ODGOVORITE
Name

Почело је

30.10.2017 11:26

Свако ко се успротиви биће кажњен. Докази који су предочени јавности везано за Качавенду су били чиста монтажа и најнеписменији је могао сконтати. Задња времена. Чувај се народе Српски!

Name

re

30.10.2017 13:37

E naivcine jedne.A koji ce nam crkve,cemu sluze?

Name

Славица Вујисић

30.10.2017 08:43

Господине Небојша, нереална су вам очекивања. Од сабора ће те можда добити новог владику али исто екуменисту. Шта мислите зашто прогнаше владику који је после светог Николаја дао српској цркви највећи број монаха?

ODGOVORITE