Čest uzrok glavobolje o kojem sigurno niste razmišljali

Nedovoljan unos tečnosti tokom leta najčešći je razlog zbog čega nas tokom toplih dana više boli glava, tvrde stručnjaci.

  • Magazin
  • Zdravlje


Leti, zbog pojačanog znojenja i visokih temperatura, gubi se više tečnosti, zbog čega je pravilna hidratacija vrlo važna.

Za one koji misle da bi zimi manjak svežeg vazduha mogao biti razlog glavobolja, stručnjaci su ipak stavili veći naglasak na dehidrataciju, piše Index.

Ali, nije samo nedostatak tečnosti krivac za čestu glavobolju. Ako, recimo, preskačete obroke, doručak pogotovo, ako previše gledate u ekran, ako ste često pod stresom i ne spavate dovoljno...sve su to razlozi zbog kojih organizam reaguje glavoboljom.

Ako ste skloni čestim glavoboljama, promenite svoj jutarnji režim. Obavezno doručkujte i to obilno, a na posao i svuda sa sobom nosite flašicu vode. Dobar jutarnji obrok držaće sitost na duže, i imaćete više energije da se bolje nosite sa svakodnevnim stresom, te tako sprečite pojavu glavobolje u popodnevnim satima.

I svakako se pobrinite da legnete malo ranije, kako bi se vaš organizam i glava mogli kvalitetno odmoriti pa da od jutra možete funkcionisati kako treba.

B 92
foto:internet

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.