Molitva za sve hrišćane

Povodom najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa, umirovljeni episkop zvorničko-tuzlanski gospodin Vasilije služio je jutros svetu arhijerejsku liturgiju u manastiru Svete Petke u bijeljinskom naselju Pet jezera.

Republika Srpska 16.04.2017 | 10:24
Molitva za sve hrišćane
“Isus Hrist je naš put, istina i život. On je svojim vaskrsenjam donio nam radost”, istakao je u vaskršnjoj besjedi umirovljeni episkop Vasilije.

Obraćajući se okupljenim vjernicima, on je ukazao na brojna stradanja hrišćana širom svijeta:

“Danas u vremenima u kojima živimo, kada su vremena teška a dani zli, osjećamo jednu turobnost, teškoću života, jer na sve strane umjesto miomirisa tamjana, osjeća se barut. Danas nam stradaju naša braća hrišćani i na istoku i drugim meridijanima i prostorima kugle zemaljske. Stradaju i drugi narodi”.



Okupljeni u radosti Hristovog vaskrsenja molimo se za sve koji pate i stradaju – dodao je umirovljeni vladika Vasilije:

“Zato u ove dane sjetimo se svih onih koji stradaju u Siriji i na svim prostorima zemaljske kugle, gdje su mnoge hrišćanske porodice zavijene u crno zbog ljudskog bezumlja”.

Vjernici koji su postili tokom višenedjeljnog posta i pripremali se za najveći hrišćanski praznik pristupili su Svetoj tajni pričešća.

“Danas niko ne treba da plače, već da se svi radujemo vaskrsenju Hristovome, jer je Hristos sa nama i među nama. Hristos Vaskrse, vašim dušama i domovima radost da donese“, poručio je umirovljeni vladika Vasilije.



BN televizija