Na današnji dan: 1997. Lukač izvršio udar

U feljtonu naslova „Bitka za Radovana“ detaljno sam obrazložio okolnosti kršenja međunarodnog mirovnog sporazuma kakve su početkom 1997. godine dovele do teške političke krize.

Republika Srpska 10.09.2016 | 21:58
Na današnji dan: 1997. Lukač izvršio udar
Suštinski, srpski narod je krvavim ratom odbranio svoju Republiku Srpsku i nije bio spreman odreći se dosegnutog nivoa državnosti. Sa druge strane bošnjački i vodeći zapadni lideri nastojali su u mirnodopskim okolnostima realizovati ratne ciljeve. Teško da bi u svom naumu ostvarili iole bitne promjene da unutar srpskog korpusa nisu pronašli osobu „zalutalu u životu i politici“ – Biljanu Plavšić.

Ova „botaničarka“ započela je vrlo čudnu borbu protiv kriminala i korupcije unutar institucija Srpske i to grubim kršenjem ustava i zakona države čiji je predsjednik. Njoj je bilo „sasvim prirodno“ da smjenjuje ministre policiji (Dragana Kijca) iako takva radnja predstavlja grubo prekoračenje ovlaštenja.

Kad se najviše zakonodavno tijelo suprotstavilo njenim protivpravnim odlukama, predsjednica je vrlo jednostavno odlučila raspustiti parlament – bez svijesti da bez saglasnosti predsjednika vlade i parlamenta to ne smije činiti. Zalud je Ustavni sud utvrđivao počinjene nezakonitosti jer „botaničari“ ionako slabo razumiju pravničke zavrzlame.


Elem, problem nastaje kada jedan još uvijek nesvršeni student banjolučke više policijske škole počne tumačiti ustavnu materiju. Sa današnje distance moramo se zapitati kako je (naš zajednički) profesor Rajko Kuzmanović ovog studenta ocijenio na ispitu iz ustavnog prava.

Da, govorim o onovremenskom kolegi studentu Više škole unutrašnjih poslova – Draganu Lukaču. U to vrijeme bilo je „prihvatljivo“ da odabranim studentima ove škole dodijele čin majora i funkciju komandanta specijalne policije, a koliko su pojedinci bili kompetentni za takve položaje i činove ponajbolje su pokazali njihovi postupci.

Na vrhuncu krize, ili bolje reći: suprotstavljanja tadašnjeg rukovodstva Republike Srpske pravnom i fizičkom nasilju nad našom mladom i vrlo krhkom državom, ministar Kijac je odlučio smijeniti Dragana Lukača sa pozicije komandanta „specijale“.

Međutim, ovaj major-student u duhu omiljenog mu predmeta „pravne botanike“ odlučuje da svog ministra Dragana Kijca, zajedno sa članom Predsjedništva BiH Momčilom Krajišnikom, predsjednikom Narodne skupštine Draganom Kalinićem, premijerom Gojkom Kličkovićem, te nizom poslanika, ministara, senatora i drugih najviših državnih funkcionera, jednostavno protjera iz Banjaluke.

Danas se onovremenska dešavanja predstavljaju kako to moćnicima odgovara, no činjenice su neumoljive. Lukač je iz struktura specijalne policije tada uspio okupiti vrlo malen broj svojih istomišljenika (jedva dvanaest). Da bi ovu „slabost“ nadomjestio pozvao je vodeće banjolučke kriminalce, valjda kao „rezervni sastav“.

Ovaj novouspostavljeni „odred“, normalno, ne bi ništa postigao da iza njega nisu stale snage NATO. Mnogi su se tih dana pitali da li jedan broj odmetnutih policajaca CJB Banja Luka djeluje u sastavu NATO/SFOR, ili je NATO postao organizaciona jedinica banjolučke policije!?

U svakom slučaju, pripadnici NATO snaga blokirali su prostor oko Hotela „Bosna“, kao i većinu ulaza u Banju Luku. Žak Klajn je više puta ulazio u hotel i pokušavao pregovarati sa Krajišnikom i drugim funkcionerima, međutim ovi su odbijali da se povinuju volji jednog „studenta“ i smijenjenog majora, a posebice nisu prihvatali da im volju nameću lokalni kriminalci.

Tada naš „budući pravnik“ donosi odluku: ulazi u hotel, hapsi, razoružava (kolege iz pratnje funkcionera) i progoni. Zamislite, jedan mlad' major iz najvećeg grada Srpske protjeruje člana predsjedništva, predsjednika parlamenta, ministre, poslanike i senatore. Jedini kog nije uspio protjerati bio je premijer Kličković koji tokom noći „junački“ pobjegao iz grada!

Samo, kad najviše funkcionere protivpravno i nasilno onemogućite u vršenju ustavnih ovlaštenja na cjelokupnom prostoru ili u dijelu države – takvo ponašanje pravne i bezbjednosne doktrine definišu kao državni udar.

Možda Dragan Lukač, kao student, te 1997. i nije bio svjestan protivpravnosti i pojedinih okolnosti sopstvenog ponašanja, no problem je što ni danas kao „magistar državno-pravnih nauka“ ne shvata da je u stvari počinio državni udar protiv sopstvene države.

Doista, baš me zanima kako je na Visokoj školi unutrašnjih poslova moga steći zvanje „magistra nauka“ (kako stoji u njegovoj zvaničnoj biografiji)? Ili u toj „VKV policijskoj školi“ neko ozbiljno krši važeće zakone ili Lukač ne razumije kakvo zvanje je stekao (mogao je steći samo zvanje magistra struke, a nikako nauka!).

Kako god, nakon državnog udara slijedi nasilno mijenjanje izborne volje građana i na vlast dolaze „okupacioni namjesnici“, koji po nalogu svojih zapadnih gospodara zauvijek i nepovratno derogiraju jedan po jedan element državnosti Republike Srpske.

Srpska je uspjela svoju državnost odbraniti u ratu, istu verifikovati međunarodnim sporazumom, a nakon toga biva okupirana, razorena i obesmišljena. I sve to primarno zahvaljujući teškim kršenjima sopstvenih zakona od strane onih koji su zaduženi da zakone provode. Žalosno, ali je tako!


Elem, nakon godinu i nešto na vrlo bolan način otkrivamo kako je slamanje samostalnosti Srpske predstavljalo tek pripremu novog i još brutalnijeg zločina protiv srpskog naroda – agresije na SR Jugoslaviju. Podsjetiću da je Milorad Dodik marta ove godine na RTS javno priznao moje navode da je bio NATO operativac angažovan za potrebe agresije i zločinačkog bombardovanja. Zato je u pojedinim medijima prozvan kao „Milosrdni Dodik“.

Danas se Dodik i Lukač predstavljaju kao dva najveća „golmana“ koji brane Srpsku od svega i svačega, a može im se obzirom na već poslovičnu srpsku zaboravnost. No, ja i dalje stojim na stanovištu da je Milorad Dodik te 1997. godine izveo prvu u svijetu „obojenu revoluciju“ i to protiv sopstvenog naroda, te da je bio jedan od ključnih aktera druge ikada izvedene „obojene revolucije“ – Petooktobarske.

Dragan Lukač je istovremeno počinio državni udar, kakvim je sopstvenu državu predao NATO okupatoru i nakon čega je uslijedila razgradnja državnosti i državotvornosti Srpske do današnjeg stepena i obličja. Uz sve to, sviđalo se to njima ili ne, svjesno ili nehatno (svejedno!), saučestvovali su u pripremanju novog zločina protiv sopstvenog naroda, odnosno u zločinačkom bombardovanju Srbije.

Blog Borislav Radovanović

Komentari / 55

Ostavite komentar
Name

Milos

10.09.2016 09:39

Izdajnici i lopovi dokopali se novca i moci i to danas pod okriljem "srpstva" koriste kao polugu vladavine.

ODGOVORITE
Name

baka

10.09.2016 11:36

Nerazuman je zaboravan,i zaboravlja sve nepravde svoje;pa kad ga spopadne stradanje,on se u muci prevrće i u čudu pita:zašto baš njega da boli glava?zašto baš njegovo bogatstvo da propadne?zašto baš njegova djeca da pomru?I u nerazumu svome on ukazuje prstom na svako biće,na zemlji,kao na vinovnika svoga stradanja,pre nego što će ukazati prstom na sebe samog,tj na pravog vinovnika svoje muke-govorio je za života Sv.vladika Velimirović.Njegova djela su zabranjivana,da narodu uskrate pravo na istinu.Potpisnik teksta je veona hrabar čovjek i veoma odvažan.Neka mu je Gospod na pomoći.

Name

Deki

10.09.2016 23:20

97-e Izdajnici i Americki placenici a danas najveci Srbi.Ima nas koji pamtimo kako nas je Sfor hapsio a bili smo samo klinci u VRS.Ako ima boga,nadam se dacete patiti dugo,dugo,dugo i umirati u mukama.Dodik,Bilja,Lukac i svi koji su to radili....

Name

Zoran

10.09.2016 23:24

Ovaj SNSD je 100 puta gori od SDS-a u to vreme.Oni su bili male mace za ove lopove.

Name

Običan čovjek

10.09.2016 09:49

Bila pjesma nastala tada u narodu "Ide Dodik vodi Muslimane". Tada smo " neki mi" išli na neka mjesta da spriječimo brzo sprovođenje dejtonskog sporazuma i povratak masovni Muslimana. Imalo je to tada razloga zašto je to bilo opravdano, strah ljudi ?. Ne bih sad o tome duga priča. Tada smo "neki mi" bili kao protiv Muslimana, a sada smo "neki mi" kao za Muslimane. Veoma paradoksalno i još je paradoksalnije što to mišljenje i tad i sad Dodikovo. Što se tiče Lukača on je u Potočarima tada izazvao incindent i da nije bilo IFOR-a, ovaj lik bi poubijao dosta policajaca tada iz Doboja i dosta iz drugog djela Republike Srpske. Ovaj lik je "Paranojični emocionalni Vampir". Ovo što se tiče škole ima to nešto: malo iašo i više kupio. Drotina bez mozga i sa vozačkim ispitom vodi MUP. Tako je nešto , mada više obrazovanja i ništa nije kupio i bio je pošten narodni čovjek. Takvih intelektualnih kvaliteta, ali mnogo bolji, bio je Martić Milan i vidite gdje je Republika Srpska Krajina. Bojim se da i ovaj...... Pozdrav ljudima bez obzira na naciju....

ODGOVORITE
Name

Milutin

10.09.2016 10:52

Ja sam 1997 bio protiv izdajnicke politike Dodika i Plavsicke kao Srbin Banjalucanin koji je bio protiv toga sto oni rade i javno se pobunio bio sam izlozen teskoj fizckoj torturi,pretucen od strane njihove policije. Danas sam za Dodika ne zato sto mislim da je on cestit i dobar izbor vec zato sto mislim da je ovakav kakv je mnogo manje zlo od danasnje opozicije.Okupator je pomeo sve ono sto je valjalo sa politicke pozornice a na scenu su instalirani razni sumljivi likovi,sada narod samo moze da bira manje zlo

Name

Običan čovjek

10.09.2016 11:35

Re: Milutin- Milutine da ti nisi možda "Dragan Kalinić". On je isto tako nekako evoluiro od tada do danas. On radi Apoteka, uzročno - poslednjičkom vezom iz lične koristi. Ti radi "ubjeđenja" pretpostavljam, Jeste tačno je da je sad u čitavoj regiji najveći šljam isplivao od, po Vladimiru Ćoroviću, kako je narod ovdje počeo politički da misli. Pozdrav Milutine i mijenjaj se po sopstvenoj želji i principima...

Name

dr

10.09.2016 12:02

Ovo je garant Kalinić!

Name

Obicna raja

10.09.2016 10:04

Pa DODIK i sad brani svoju g..icu briga njega za narod isto ko i ostala dva

ODGOVORITE
Name

rudonja

10.09.2016 10:07

I Marko Pavic,on je jos odgovorniji od Lukavog

ODGOVORITE
Name

pd gluperdo

10.09.2016 11:42

Marko je najveći šljam,najbogatiji političar.

Name

septembar 93

10.09.2016 10:27

Sjajan Tekst.

ODGOVORITE
Name

Истина

12.09.2016 08:44

Браво за "Сарајевско-романијски корпус"!!! Све што је написао одговара истини...

Name

Сарајевско-Романијски Корпус ВРС

10.09.2016 10:27

Млад мајор је рат преко плећа превалио... Кијац, хм...? То је онај човјек који је ловио Југослава Петрушића, са намјером да га убије, Петрушића који је донио у суд БиХ материјал француске службе о Сребреници, гдје се помињу мање од 500 стријељаних припадника 28.муслиманске дивизије... именом и презименом, тај суд после саслушања пусти Петрушића и ако је негирао наводни геноцид... Кличковић, Калинић , Крајшник, како неки активиста овог модерног, реформаторског СДС, на овом порталу рече , јесу криминогени кадрови изворног СДС...тада су требали у ћорку због профитерства и криминала... О Ботаничарки народ је рекао своје одмах на следећим изборима, када смо избрали Поплашена др.Николу... Слажем се, Бају су нам натовци увалили као реформатора, социјал-демократу, Јосипа Броза Додика, по истој матрици блативши СДС као што данас раде са СНСД... Чим ниси посушан Бастиљи од армираног бетона у Сарајеву сазиданој на тлу бивше Маршалке ... мораш бити криминалац...ако си послушан , можеш бити криминалац, али пошто слушаш тада те прогласе за поштењачину, кооперативног сарадника, демократу, реформатора...

ODGOVORITE
Name

Srbo

10.09.2016 10:44

Dobar tekst,slazem sa svim napisanim ,propast RS je pocela 1997 kad su zapadnjaci na vlast doveli ove sumljive likove. Tada je pocelo unistavanje RS i otimanje jedne po jedne nadleznosti ,granicna policija,ukida se platni promet sa srbijom i dinar uvodi km,ukidaju se tablice RS,ukida se pasos RS itd itd 2000 god na vlast se vraca SDS i ja sam ocekivao da ce se stati u kraj izdajninckoj i zlocinackoj politici Mile Ronhila ali umjesto toga trojac Cavic-Sarovic-Kalinic nastavlja Dodikovim stazama izdaje i sad smo tu gde smo .Sami smo sebi sjekli granu na kojoj sjedimo ,preostaje nam samo da se nadamo da se grana ne otkine i mi svi sa njom da ne tresnemo od dno.

ODGOVORITE
Name

Dimnjačar

10.09.2016 16:28

Jesi li ti čuo da su u Dejtonu potpisali sporazum o prekidu rata? Da su u istome potvrdili AVNOJevske granice BiH? Misliš da bi ih neko čekao sto godina da sami skontaju da je Bosna ostala nedjeljiva, da ima svoju valutu, granice sa graničnom policijom, svoju vojsku. Tekst je ništa do predizborna igra, nešto sasvim normalno i za očekivati. Jedina bitna činjenica je, da je Lukač jedan samoproglašeni diverzant na baterije, mali miš koji nikada nije imao svoje JA. Sve municije što je on ispucao u pravoj borbi, ja ću primiti u prsa (pijančenje i nasumično pucanje po kućama i civilima ne računam).

Name

Njegos

10.09.2016 10:59

Potpisujem svaku rijec. Bio sam toga dana i veceri na Trgu Krajine, kada su nas huligani Braneta Pecanca poceli gadjati kamenjem i letvama, palili su Radovanove slike i polupali sva sluzbena auta ispred hotela Bosna. Oko Banskih dvora bili su transporteri SFOR-a i cuvali babu, Dodika i Radisica.

ODGOVORITE
Name

Milutin BL

10.09.2016 11:09

Huligani su bili banjalucki muslimani hrvati i djeca iz mjesanih brakova,licno poznajm nekoliko takvih koji su lupali auta pred hotelom Bosna 1997 i bacali jaja na ljude unutra ,citav rat su se krili po rupama a onda su izasli 1997 iz njih.a bilo je tu nesto izbjeglica iz visoke krajine kojima je propaganda govorila da su ih ovi izdali i prodali njihove opstine...

Name

budali milutinu

10.09.2016 12:11

E, moj Milutine budalo.ta djeca nisu smjela disati,a kamoli bacati kamenje.Ti si za psihijatrije i treba ti zabraniti korištenje šibica i benzina

Name

niks

10.09.2016 17:07

MILUTINE pretjerano ser.....

Name

revoke

10.09.2016 11:20

Za Lukaca se prica da je bio hrabar u ratu.Cisto sumnjam, sudeci po njegovom sadasnjem ponasanju.Hrabar covjek nije poslusnik,podguzna muva,poltron,ne rusi svoju drzvavu kao Lukac 1997 jos uz pomoc nato pakta.Hrabar covjek ima dostojanstvo,svoje Ja,moral,ne pliva u vodama kriminala,ne postuje one koji su ga postavili na mjesto komunalnog inspektora pa ga se naknadno sjetili,sve ove osobine hrabrog covjeka nedostaju Lukacu,toga je svejstan pa je u kompleksu.A koliko je strucan,evo nek organizuje takmicenje specijala,iz svih struktura bezbjednosti BIH,mogu de kladiti da je svaka interventna jedinica iz kantonalnih mup-ova sposobnija od njegovih drumskih pljackasa. Toliko o cuvarima Srpske.Vrlo ozbiljno treba uzeti u obzir procjene da u slucaju ne daj Boze rata RS bez Srbije ne bi izdrzala 15 dana.Cuvari bi se razbjezali,a narod na traktore ako bi uopste prosli Brcko!

ODGOVORITE
Name

ŽUĆO

10.09.2016 11:58

ČOVJEK IMA SVOJU CIJENU I USPIO JE SVE NAPLATITI, A I NJEGOV ŠEF SE DUGO BAVIO ŠVERCOM TAKO DA JE TU ČISTA RAČUNICA, S ŠTO SE TIČE OBRAZOVANJA MISLIM DA JE VEĆINA DIPLOMA UPITNA A OVE POLUCIJSKE I PROVATNE SVE

Name

Habib Burgija

10.09.2016 11:59

Pored Lukača i Dodika, treći "jahač" apokalipse je bio Predrag Čeranić, alias "Lepa Brena", odnosno "Slavuj". "Slavuj" je bio vođa špijunske rezidenture CIA-e u Republici Srpskoj. Po beogradskim novinama se hvalio kako je "uspostavio prijateljske odnose sa pravoslavcem Džordžom Tenetom, tadašnjim šefom CIA-e" (intervju Čeranića Vladanu Diniću, glavnom uredniku beogradskog Telegrafa). Sećam se dobro, kada su nebom Republike Srpske leteli avioni zločinačke NATO alijanse kako bi izručili smrtonosne tovare kasetnih bombi i bombi sa osiromašenim uranjumom na nezaštićene gradove i civilno stanovništvo Srbije, tadašnji premijer Dodik nije organizovao njedan protestni skup naroda RS u znak solidarnosti sa stradanjem naroda u matici s druge strane Drine.

Name

Milconer

10.09.2016 12:05

Pa ne bih oni u rat,oni racunaju na iskusne ratne veterane i ako su poznim godinama.Obuka se ne moze porediti sa iskustvom.

Name

RE: revoke

10.09.2016 18:04

Velo druže svaka ti je na mestu. Imaćemo to u vidu u narednoj sistematizaciji !

Name

Alex Jones

10.09.2016 12:05

Jedno dobro djelo ti ne daje za pravo da mozes napraviti bilo koje lose djelo!

ODGOVORITE
Name

Psiho-Analitčar

10.09.2016 12:12

Istinski nemam ništa protiv nikog, ali fizionomija ličnosti i postupci uz još nekoliko drugih parametara patologije ovih lica jasno mogu pokazati pogubnost i "značaj" njihove uloge u razbijanju nacionalnog tkiva...samo odstranjenjem "raka" je moguće doći do zdravih snaga za procvat našeg naroda i stasavanje novog i mladog ne zaraženog tkiva nacije kojem pohlepa i pljačka neće biti na prvom i najvažnijem mjestu ....

ODGOVORITE
Name

Bravo

10.09.2016 19:14

Korov mora biti unisten!

Name

Павле

10.09.2016 22:22

Истина. Константно игноришемо знакове поред пута.

Name

mami

10.09.2016 17:39

Ja sam jedan obican najobicniji gradjanin RS, procitala sam napred navedeno i sad mislim tesko nama ako je ovo istina!

ODGOVORITE
Name

ray

11.09.2016 07:18

Pa zar nam nije teško?

Name

Mihajlo

11.09.2016 07:59

Sve je to nazalost nasa gola istina, a oni nemaju ni obraza i nista ljudsko u sebi. Ipak ovaj narod mora progledati.

Name

vlado brezovljan

10.09.2016 18:29

Ovo je istina i smijem potpisat ako treba i dobro rece pisac bloga srbi zaboravljaju i samo mogu reci i treba vam baja

ODGOVORITE
Name

Hm

10.09.2016 19:12

Bravo druze, ne treba im dozvoliti da se ne zna. Treba sve reci. Kakav njegov fakultet, magisterij i ostalo..eksera ne zna zakucati a ni sabrati dva razlomka.

ODGOVORITE
Name

vss

10.09.2016 19:18

Ono sto mi se najvise gadi su korumpirani policajci, tuzioci, i sudije.

ODGOVORITE
Name

RadikalNO

10.09.2016 20:44

Autoru članka sve čestitke za ono što je napisao. A vama dragi moj srbski narode, mogu samo reći... stoko jedna. Razumjet ćete zašto a možda i nećete.

ODGOVORITE
Name

mami

12.09.2016 16:28

Razume narod sve! Ali vise narod voli laz od istine! Istina uvek zaboli!

Name

Patriota

10.09.2016 21:46

Ratnu garnituru vodja smo trebali odmah smjenuti, i optužiti za izdaju nacionalnih interesa i šverc oružja muslimanima zna se ko je bio glavni! Jedini pravi patriota je general Mladić! A ove sto je Lukac smenio odmah je trebalo s njima u bajbukanu!

ODGOVORITE
Name

МУП Републике Српске

11.09.2016 05:04

Ето колико су способни, када ни уз помоћ НАТО нису успјели заузети сједиште МУП у Бијељини.

ODGOVORITE
Name

Miki

11.09.2016 06:46

Zivio Lukac,Dodik,Mladic,Karadzic...Zivela Republika Srpska..

ODGOVORITE
Name

Zoki

11.09.2016 11:11

Gdje ti Mladica i Karadzica mjesas sa ovim lopužama.

Name

ozren

11.09.2016 06:57

Zaboravili ste da dodate da je Lukač sa bataljonom policije smjestenim pod cerade u šlepere reg.oznaka Sbije, krenuo u osvajanje MUP-a RS u Bijeljini, gdje je faktički trebao da počne Srpsko - srpski sukob, čime bi RS bila potpuno uništena!!?? Kadrovi MUP-a koji su ostali doslednji u odbrani legalnih organa RS, dolaskom Dodika na vlast preko njegvog ministra majora Stankovica sasjekli su, istjerali, penzionisali... tada je izvršena najveća čistka MUP-a od čega se ni do danas nije oporavio!! ZA OVA ZLODJELA , DRŽAVNI UDAR KAD TAD ONI MORAJU ODGOVARATI!! A DAĆE BOG!

ODGOVORITE
Name

Mf

11.09.2016 07:35

Svaka Biljana je katastrofa od zene,ja znam netreba vrijedati Ali tako

ODGOVORITE
Name

Magistar

11.09.2016 08:03

Iskrene čestitke na sjajnom tekstu i veliki pozdrav za kolegu Borislava s porukom da ovo zlo mora nestati!

ODGOVORITE
Name

serum

11.09.2016 08:11

Kad Lukacu vidite facu,odmah se vidi da je nepismen covek,postoji tu gde je samo sto izvrsava Dodikova naredjenja, kao i svi drugi ministri a inace on nebi na toj funkciji sedeo,ni minute.

ODGOVORITE
Name

faca

11.09.2016 14:36

Faca mu sve kaže, glumi zamišljenog i duhovnog, ali glupa faca ga odaje.

Name

Јоја с Козаре

11.09.2016 19:08

Тачно и истинито, ал оваком народу треба овакав вођа. Паметан човјек мисли својом главом, а будали бира другог да мисли за њега.

ODGOVORITE
Name

Istina je sledeca

11.09.2016 20:43

Jeste ministar Lukac je bio borac i tesko je ranjen..i to se ne sme lagati...i nije magistrirao na visokoj skoli mupa jer tamo se po prirodi skole ne moze magistrirati...niko nije..

ODGOVORITE
Name

Borac

12.09.2016 07:33

I ja sam dva puta ranjen, imam diplpomu s državnog fakulteta, magistar struke po vokaciji pa nisam ministar!

Name

Major

12.09.2016 01:15

Pa cijeli Mup RS je pun takvih kao on,skolovani ljudi se mogu nabrojati na prste jedne. ruke,njegovi saradnici su uglavnom sa diplomama menadzmenta iz Prijedora.Treba ga pitati kad su policajci i uprava imali zadnji put ljekarski pregled.Tu rade policajci koji su psihicki poremeceni i takvih je 70%

ODGOVORITE
Name

Da se zna

12.09.2016 06:58

Tačno. Jedina knjiga koju su pročitali od korica do korica su Testovi za polaganje vozačkog ispita. Moralo se, nije moglo drukčije.

Name

Pantelija

12.09.2016 08:33

Dobio je on apartman u Budvi...nije on džaba "ratovo" '97 godine......

Name

Teror nad zdravim umom

12.09.2016 08:50

Svaka čast za napisan sadržaj teksta. Dodik, Lukač i još nekolicina njih su grobari srba u Republici Srpskoj. Uvijek me je irtirala i vrijeđala rečenica," Milorad Dodik = Republika Srpska" , ili "Dodik čuvar Srpske." Pa zar smo tako nisko pali da nas jedan dezerter i švercer Ronila zastupa i usmjerava i kroji sudbinu nama i naše djece na ovom prostoru. Godinama nas naš vlastodržac sa svojom poslušno instaliranom ekipom mentalno zagađuje i vrši teror nad zdravim umom.

ODGOVORITE
Name

Seltik

12.09.2016 16:58

Iz prve ruke, Željko Janković Luna: Kako je počeo uspon Dragana Lukača http://slavicnet.com/pls/ije/forum_v5.napravi_stranu_najnoviji?in_tip=AUTHOR&in_out=Luna_Luna luna - 24349 - 20.04.2010 : Luna - best (0) Biljana Plavšić Sve je počelo dosta ranije, oko organizovanja nasilne promjene vlasti u Banjaluci 1997. godine. Ja sam tada radio u Banjalučkom odredu Specijalne policije. U kancelariji do moje su bili Predrag Ćeranić sa Obavještajnom i kontraobavještajnom grupom koju je formirao Tomo Kovač i dodijelio je komandi brigade za ATD. Sjedište im je bilo u Banjalučkom Specijalmnom odredu policije. Peđa je bio šef tog odeljenja i imao je pet, šest ljudi. Svako jutro sam sa njim pio kafu i razgovarao o dnevnim aktivnostima. Negdje početkom 1997. godine, zbog brojnih prijava od strane policije i građana sa puta Mrkonjić Grad - Bihać, da policija otima vozila, kamione, robu i druge stvari i da pljačka sve koji se kreće tim putem, ministar je naredio da se to istraži. Istragu je vodila grupa Pedje Ćeranića. Nakon nekih mjesec dana istrage, Peđa mi je pokazao većinu dokumenata, zabilješki policije, izjave građana, negdje oko četrdeset prijava u kojima se navodi da su Dragan Lukač ili njegovi ljudi na tom putu otimali kamione sa robom, pratili sumnjive konvoje, te otimali cigare koje su Srbi prodavali muslimanima u Bihaću. U jednoj izjavi nekog studenta, sjećam se da mu je Lukač sa još jednim specijalcem u šorcu pokazao službenu legitimaciju i sa oružjem oduzeo šest kartona cigareta. Napominjem da je dosta zabilješki o tome dostavio sadašnji direktor policije MUP-aa Republike Srpske, Uroš Pena, koji je u to vrijeme bio načelnik krim policije u CJB Mrkonjić Grad. U jednoj od tih njegovih zabilješki, policija je zapisala da su zaustavili kamion koji je praćen od strane civilnog vozila i da su iz tog vozila izašli specijalci, konkretno Perać Radomir, kasnije pratilac Biljane i sadašnji pratilac Dodika, te otjerali policiju sa pištoljima rekavši da to rade po naredbi ministra Kijca. Kasnije su ti ljudi u događajima koje ću poslije opisati, bili najveće bukadžije u borbi protiv kriminala, i Ministra Kijca. Kada se i Biljana suprotstavila kriminalu lagala je banjalučki narod i okružila se baš tim ljudima. A oni koji su pošteno radili svoj posao ispalo je da podržavaju tu kriminalnu stranu ministarstva. Kada je Biljana pokušala da smijeni ministra MUP-a Dragana Kijca, vlada je to odbila. Onda se Biljana iz čistog ženskog inata okrenula ka strancima i izdala sve nacionalne interese, zavadila je Srbe. Najprije je poslala depešu u kojoj je naredila da se ona sluša i da je nezakonito ministarstvo koje vodi Kijac. Ja sam tada stao na stranu Vlade, MUP-a i komande Specijalne brigade, što je sasvim razumljivo za jednog pripadnika MUP-a. Zamislite da danas Kuzmanović kao predsednik države uradi to što je uradila Biljana? Ja bih ponovo slušao naređenja predsednika Vlade, ministra i komandanta Brigade. I sto puta tako! Međutim, Peđa je ucijenio Lukača sa tim svojim zabilješkama i ovaj nije imao drugu mogućnost nego da pređe na njegovu stranu, tj. podrži Biljanu Plavšić. Napominjem da se radi o izuzetnom borcu: hrabrom, inteligentnom i do tada velikom patrioti. Iznenadilo me je da je on pristao da uz pomoć SFOR-a zauzima srpske stanice policije koje smo rame uz rame branili od muslimana. Neposredno nakon preuzimanja vlasti od strane Biljane sam kod Ferhadije sreo Peđu Ćeranića i razgovarao sa njim. Rekao sam mu da razumijem njegovo političko opredjeljenje i neke razloge što je stao uz Biljanu ali, otkuda to da je nakon što je sakupio 40 zabilješki o Draganu Lukaču i njegovim nezakonitim aktivnostima, uzeo Dragana sa sobom. On mi je tada rekao da mu je Dragan trebao u početku kao fizička zaštita svih njih a da mu više ne treba jer ga sada štiti politika. Eto to je jedan dio tih dešavanja iz ugla neposrednog učesnika. luna- 24310 - 13.04.2010 : Specijalac Momcilo Republika Srpska - best (0)

Name

Seltik

12.09.2016 20:27

Iz prve ruke, Željko Janković Luna: Kako je počeo uspon Dragana Lukača http://slavicnet.com/pls/ije/forum_v5.napravi_stranu_najnoviji?in_tip=AUTHOR&in_out=Luna_Luna luna - 24349 - 20.04.2010 : Luna - best (0) Biljana Plavšić Sve je počelo dosta ranije, oko organizovanja nasilne promjene vlasti u Banjaluci 1997. godine. Ja sam tada radio u Banjalučkom odredu Specijalne policije. U kancelariji do moje su bili Predrag Ćeranić sa Obavještajnom i kontraobavještajnom grupom koju je formirao Tomo Kovač i dodijelio je komandi brigade za ATD. Sjedište im je bilo u Banjalučkom Specijalmnom odredu policije. Peđa je bio šef tog odeljenja i imao je pet, šest ljudi. Svako jutro sam sa njim pio kafu i razgovarao o dnevnim aktivnostima. Negdje početkom 1997. godine, zbog brojnih prijava od strane policije i građana sa puta Mrkonjić Grad - Bihać, da policija otima vozila, kamione, robu i druge stvari i da pljačka sve koji se kreće tim putem, ministar je naredio da se to istraži. Istragu je vodila grupa Pedje Ćeranića. Nakon nekih mjesec dana istrage, Peđa mi je pokazao većinu dokumenata, zabilješki policije, izjave građana, negdje oko četrdeset prijava u kojima se navodi da su Dragan Lukač ili njegovi ljudi na tom putu otimali kamione sa robom, pratili sumnjive konvoje, te otimali cigare koje su Srbi prodavali muslimanima u Bihaću. U jednoj izjavi nekog studenta, sjećam se da mu je Lukač sa još jednim specijalcem u šorcu pokazao službenu legitimaciju i sa oružjem oduzeo šest kartona cigareta. Napominjem da je dosta zabilješki o tome dostavio sadašnji direktor policije MUP-aa Republike Srpske, Uroš Pena, koji je u to vrijeme bio načelnik krim policije u CJB Mrkonjić Grad. U jednoj od tih njegovih zabilješki, policija je zapisala da su zaustavili kamion koji je praćen od strane civilnog vozila i da su iz tog vozila izašli specijalci, konkretno Perać Radomir, kasnije pratilac Biljane i sadašnji pratilac Dodika, te otjerali policiju sa pištoljima rekavši da to rade po naredbi ministra Kijca. Kasnije su ti ljudi u događajima koje ću poslije opisati, bili najveće bukadžije u borbi protiv kriminala, i Ministra Kijca. Kada se i Biljana suprotstavila kriminalu lagala je banjalučki narod i okružila se baš tim ljudima. A oni koji su pošteno radili svoj posao ispalo je da podržavaju tu kriminalnu stranu ministarstva. Kada je Biljana pokušala da smijeni ministra MUP-a Dragana Kijca, vlada je to odbila. Onda se Biljana iz čistog ženskog inata okrenula ka strancima i izdala sve nacionalne interese, zavadila je Srbe. Najprije je poslala depešu u kojoj je naredila da se ona sluša i da je nezakonito ministarstvo koje vodi Kijac. Ja sam tada stao na stranu Vlade, MUP-a i komande Specijalne brigade, što je sasvim razumljivo za jednog pripadnika MUP-a. Zamislite da danas Kuzmanović kao predsednik države uradi to što je uradila Biljana? Ja bih ponovo slušao naređenja predsednika Vlade, ministra i komandanta Brigade. I sto puta tako! Međutim, Peđa je ucijenio Lukača sa tim svojim zabilješkama i ovaj nije imao drugu mogućnost nego da pređe na njegovu stranu, tj. podrži Biljanu Plavšić. Napominjem da se radi o izuzetnom borcu: hrabrom, inteligentnom i do tada velikom patrioti. Iznenadilo me je da je on pristao da uz pomoć SFOR-a zauzima srpske stanice policije koje smo rame uz rame branili od muslimana. Neposredno nakon preuzimanja vlasti od strane Biljane sam kod Ferhadije sreo Peđu Ćeranića i razgovarao sa njim. Rekao sam mu da razumijem njegovo političko opredjeljenje i neke razloge što je stao uz Biljanu ali, otkuda to da je nakon što je sakupio 40 zabilješki o Draganu Lukaču i njegovim nezakonitim aktivnostima, uzeo Dragana sa sobom. On mi je tada rekao da mu je Dragan trebao u početku kao fizička zaštita svih njih a da mu više ne treba jer ga sada štiti politika. Eto to je jedan dio tih dešavanja iz ugla neposrednog učesnika. luna- 24310 - 13.04.2010 : Specijalac Momcilo Republika Srpska - best (0)