ABA - finale! Kreće borba za prsten: Zvezda brani, Mega napada!

Košarkaši Crvene zvezde i Mega Leksa od 19 časova u hali Pionir igraju prvu utakmicu finalne serije plej-ofa ABA lige.

Košarka 28.04.2016 | 12:20
ABA - finale! Kreće borba za prsten: Zvezda brani, Mega napada!

Crveno-beli su kompletni, dok Mega ima velikih problema sa povredama – uz ranije odsutne Aranitovića, Jaramaza i Kabu, u prvom meču neće nastupiti ni Luvavu ni Pavlović.

Ipak, trener crveno-belih Dejan Radonjić ističe da njegov tim ne sme da se opusti i da potceni rivala.

“Imaju sjajnog trenera i mlade igrače sa ogromnom perspektivom. Mnogo su napredovali tokom godine i svima pokazali da se radi o ogromnom kvalitetu. Znamo da su i pred meč sa Budućnosti bili u problemu, ali su iz svake utakmice izlazili još jači. Činjenica da su u takvoj situaciji savladali Budućnosti pametnom dosta govori", rekao je Radonjić.

Sa druge strane, trener Mege Dejan Milojević kaže da se njegov tim neće unapred predati.

“Bez obzira na kadrovske problem, verujem u svoj tim i već se pokazalo da način na koji igramo ne odgovara nikom. Svima smo pokazali zube, pa ćemo tako i sada“, kazao je Milojević.

Mega je ove sezone već osvojila jedan trofej, pošto je u finalu Kupa savladala Partizan, a bila je i najprijatnije iznenađenje ABA lige.

Serija će biti lišena dodatne dimenzije jer je već poznato da će Zvezda sledeće sezone igrati u Evroligi, ali crveno-beli će želeti da odbrane trofej osvojen prošle godine pobedama nad Partizanom i Cedevitom.

Prvi meč igra se u četvrtak u 19 sati, drugi je na programu takođe u Pioniru u subotu od 20 ćasova, a serija se zatim seli u Sremsku Mitrovicu, u ponedeljak od 20.30.

Komentari / 0

Ostavite komentar