Forbs: Pet razloga zašto Nadal osvaja Rolan Garos...!

Novinarka Forbsa Danijel Rosing smatra da će Rafael Nadal osvojiti predstojeći Gren slem, Rolan Garos.

Tenis 28.04.2016 | 17:00
Forbs: Pet razloga zašto Nadal osvaja Rolan Garos...!

Španac se posle višemesečnog mučenja sa formom vratio proteklog meseca u centar pažnje osvojivši turnire u Monte Karlu i Barseloni.

Iako je devetostruki šampion Rolan Garosa, trenutno je prvi favorit najbolji teniser sveta Novak Đoković, ali Forbs ipak prednost daje Špancu.

Rosing izdvaja pet razloga zbog kojih će Nadal slaviti i u Parizu od 18. maja do 8. juna:

1. Napada - Iako uglavnom slama rivale dugom raznenom udaraca, Nadal je u stvari kralj kratkih razmena. Monte Karlo je osvojio oslonivši se na dominatne serije do devet udaraca, tako je odigrao 90% poena.

2. Guši protivnike – On jednostavno ne dozvoljava rivalu da pronađe način da završi poen vinerom. Zbog toga je aktuelni šampion RG Stanislas Vavrinka slomio reket u MK.

3. Samopouzdanje – Tenis je mentalna igra, a nema boljeg stimulansa samopouzdanja od pobeda. Od poraza u polufinalu Indjan Velsa, Nadal je napravio seriju pobeda 10-0 na šljaci u Evropi, osvojio dva Monte Karlo i Barselonu u istoj godini prvi put od 2012. i ubrzano se približava najboljoj formi. Savladao je neke od igrača koji su u najboljojh formi ove sezone, uključujući Endija Marija, Fabija Fonjinija, Dominika Tima.

4. Povratak forhenda – Kada radi kako treba, Nadalom forhend je smrtonosna kombinacija brzine i spina koji odmah tera protivnika da napravi korak unazad. To je ključni faktor njegove igre jer želi da diktira tempo igre. Tokom očajne 2015. taj udarac ga je napustio, ali se vraća. Prema analizama, njegov forhend ima prosečno 3.288 okreta u minuti, oko 500 više od rivala.

5. Đoković nije u formi – Jedini igrač koga bi Nadal trebalo da se plaši još uvek nije pronašao pravi ritam ovog proleća na šljaci. U MK ga je uništio 55. teniser sveta, koji nikad nije dobio igrača iz Top 10. Mnogo toga će zavisiti od naredne dve nedelje, ukoliko Nadal dobije Đokovića u Rimu ili Madridu, i plasman na prva četiri mesta na ATP kako bi ga izbegao pre polufinala, moglo bi sve da promeni.

Komentari / 0

Ostavite komentar