"Život - nekada roman, a danas je aforizam"

Bijeljina je večeras grad humora. U Narodnoj biblioteci "Filip Višnjić" održan je 13. Međunarodni festival humora i satire "Bijeljina 2016" koji je okupio 32 autora iz zemalja regiona.

Republika Srpska 08.04.2016 | 22:00
"Život - nekada roman, a danas je aforizam"

"Satirično pero" ove godine pripalo je aforističaru Miladinu Beriću iz Banjaluke. Osim toga plakete za satirično stvaralaštvo Udruženja aforističara iz Bijeljine "1. april" dodijeljene su Tomislavu Supeku iz Hrvatske koji je publiku oduševio sljedećim aforizmima: 

"Generalno govoreći, Hrvatskoj treba generalka",

"Izabrali smo novu Vladu, nesposobni su zamijenili manje sposobne".

Osim Supeka plaketa je otišla i u ruke Vladislava Vlahovića iz Crne Gore.

"Pokušavam život učiniti ljepšim. Satira je prva ukazivala na sve što nije trebalo da se desi, a uprkos tome se dešavalo na balkanskom prostoru", rekao je Vlahović novinarima.

"Čovjek je nastao od majmuna, lažnim predstavljanjem",

"Ja sam čobanin, to je sve u šta sam uspio ubijediti stoku" i

"U ljubavnom trouglu muž zauzima tupi ugao" su samo neki od aforizama iz Vlahovićevog pera.

"Srećan sam i zadovoljan što satiričari nisu praznovjerni i što su se svi odazvali na 13. Međunarodni festival humora i satire `Bijeljina 2016.`" rekao je novinarima organizator Festivala i predsjednik Udruženja aforističara "1. april" Grujo Lero.

U prepunoj dvorani Narodne biblioteke "Filip Višnjić" u Bijeljini promovisan je i 11. zbornik aforizama sa ovogodišnjeg Međunarodnog festivala humora i satire pod naslovom "Život piše aforizme".

"Život je nekada bio roman, a danas je život sve manje sadržajan, pa staje u aforizam", rekao je Lero.

U zborniku su objavljeni aforizmi 36 autora iz regiona koji su učestvovali na prošlogodišnjem Međunarodnom festivalu humora i satire u Bijeljini.

Nosilac "Satiričnog pera" Miladin Berić festivalsku publiku nasmijao je do suza.

"Ne dozvolite da vam dijete bude odlikaš, propašće",

"Otkad smo na fakultete uveli Bolonju, dobili smo Siciliju",

"Bez obzira na to što sam saznao da mi je najbolji prijatelj gej, nema šanse da mu okrenem leđa", pričao je Berić okupljenim bijeljincima u Narodnoj biblioteci Filip Višnjić.

BN TV

Komentari / 0

Ostavite komentar