Rusija: Turska priznala da je napad planiran

Turski generalštab znao je, u trenutku kada je oboren Su-24, tačno vrijeme kada ruski bombarderi ispunjavaju svoje borbene zadatke i oblast u kojoj to čine, izjavio je zvanični predstavnik Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov.

Svijet 23.12.2015 | 20:47
Rusija: Turska priznala da je napad planiran

Prema njegovim riječima, činjenica da su turski zvaničnici objavili izvještaj koji sadrži precizne informacije o cjelokupnom kretanju ruskih aviona u Siriji pokazuje da je Ankara praktično planirala da obori Su-24.

Konašenkov je podsjetio da su turski mediji citiriali izvještaj zvaničnog predstavnika države Numana Kurtulmusa, koji je naveo precizne podatke o broju ruskih borbenih dejstava u Siriji. Time je zvanična Ankara priznala da dobija podatke o ruskim akcijama u Siriji od SAD, rekao je Konašenkov.

„Ove riječi Numana Kurtulmusa (zamjenika turskog premijer) mogu da se razumiju kao priznjanje turskih zvaničnika da je planiran napad na ruski avion i ubistvo ruskih vojnika", rekao je Konašenkov.

Prema njegovim riječima, Generalštab Turske je znao tačno vrijeme i oblast u kojima je ruska avijacija izvodila borbene zadatke kada je Su-24 oboren.

Sputnjik

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

zumba

23.12.2015 20:04

Naravno da su planirali.Kad su vidjeli da se Rusija ne obazire na opomene kod krsenja zracnog prostora oni su reagovali.Nije Turska Svedska da protestuje.Rusi bi isto uradili kao Turci u slucaju krsenja ruskog suveriniteta.

ODGOVORITE
Name

Hm

23.12.2015 21:39

Zumba, dokazano je da SU24 nije narušio turski zračni prostor. Dakle Turska je izvršila agresiju na Siriju a ruski lovac je u sirijskom zračnom prostoru obavljao vojnu operaciju po zahtjevu sirijske vlade. Turska se dobro zafrknula. Koliko će je sve to koštati, ostaje da se vidi.

Name

HercegovacTB

23.12.2015 20:52

Zimbabve vidim da si opcinjem Turskom .

ODGOVORITE
Name

re zumba

23.12.2015 21:47

Zasto Turski avioni povredjuju vazdusni prostor Grcke..Iraka..I Sirije???

ODGOVORITE
Name

Kiki

24.12.2015 00:57

Putin je najjači čovjek na svijetu,dok Chack Noris spava.

ODGOVORITE
Name

Ma dosta više

24.12.2015 10:29

Dosta više o tome. Izvlačiti iz štampe samo ono šta ti paše ... Kukavički, nepromišljeno..jednostavno fuj, fuj... Dosta više i ovog zumbe.

ODGOVORITE