Zavidovići: Bombom na Policijsku stanicu

U Zavidovićima je u toku noći bačena eksplozivna naprava na aneks zgrade Policijske stanice. Povrijeđenih nije bilo, a policija traga za počiniocem ili više njih. Istragu o napadu na PS Zavidovići vodi Tužilaštvo BiH, uključena i SIPA.

Bosna i Hercegovina 24.11.2015 | 08:38
Zavidovići: Bombom na Policijsku stanicu

Kako je za Klix.ba potvrdio portparol MUP-a ZDK Aldina Ahmić u Zavidovićima je noćas u 00:15 aktivirana eksplozivna naprava, a na sreću povrijeđenih nije bilo.

"Nepoznata osoba je oko 00:15 sati bacila eksplozivnu napravu na aneks zgrade Policijske stanice Zavidovići. Povrijeđenih nije bilo, a nastala je manja materijalna šteta. Policijski timovi rade na identifikovanju osobe koja je izvršila ovo djelo.

Sama činjenica da je istragu preuzelo Tužilaštvo BiH cijelom slučaju daje potpuno novu dimenziju.

"Postoje indicije da u ovom slučaju ima elemenata krivičnog djela terorizma, te je postupanje u ovom slučaju preuzelo Tužilaštvo BiH, koje će i voditi dalju istragu i po čijem nalogu je formiran zajednički tim SIPA-e, Federalne uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, koji će raditi na prikupljanju operativnih saznanja, te identifikovanju i lociranju izvršioca", navodi se u saopšenju MUP-a ZDK.

Iz MUP-a ZDK kažu da će više detalja o događaju biti poznato u toku dana.

U ovom objektu nalazi se lokacija za izdavanje ličnih dokumenata, a usljed eksplozije na objektu je nastupila manja materijalna šteta, dok povrijeđenih lica nije bilo.

(BN/Klix.ba)