Slavija: Zdravko Šavija ljut na sudije

Nakon utakmice Slavija - FK Sarajevo u kojoj je tim sa Koševa slavio rezultatom 3:2, predsjednik Slavije Zdravko Šavija oštro je napao FK Sarajevo i Fudbalski savez BiH.

Bosna i Hercegovina 04.05.2015 | 07:10
Slavija: Zdravko Šavija ljut na sudije

"Svi koji su bili na stadionu vidjeli su jednu klasičnu otimačinu kakvu mi nismo vidjeli u zadnjih 20 godina. Zajedničkim snagama sudijska trojka potpomognuta upravom Sarajeva gledala je kako će oteti bodove. Prvi gol su postigli iz ofsajda. Ove sudije za sva vremena mogu zaboraviti Lukavicu, zabranjen im je dolazak", rekao je Šavija.

Istakao je da je po igri rezultat trebao biti neriješen.

"Da smo igrali još tri dana sudije nam ne bi dozvolile da pobijedimo. Sarajevu čestitam na pobjedi, ali nije sve u novcu, ima tu i fer pleja, sportskog motiva. Ovo što se desilo u Lukavici je sramota i za FSBiH i za sudijsku organizaciju. Poslije ovoga otvoreno se pitam da li vrijedi biti sportski radnik. Ovo je sraman dan za bh. fudbal", istakao je Šavija te na kraju osudio huligansko ponašanje navijača.

Izvor: Klix.ba

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Milos

04.05.2015 05:14

Bravo Zdravko legendo.Svaka ti je zlatna!

ODGOVORITE
Name

Zoran

04.05.2015 05:39

U BiH se moze sve kupiti pa sto ne bi i jedna utakmica, nazalost

ODGOVORITE
Name

LEŠINAR

04.05.2015 06:01

Ovako diže frku onaj ko proda utakmicu,svi ste vi ista ..vna!

ODGOVORITE
Name

sarajlija

04.05.2015 06:24

A ko je on da nekome zabrani dolazak?Nije mu Lukavica ćaćevina.Ako si bio bolji,što im nisi dao još nekoliko golova pa te sudije ne bi mogli "zeznuti".Uvijek je neko drugi kriv.

ODGOVORITE