Hrvatski zvaničnici gledajte svoje dvorište

Ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Aleksandar Vulin poručio je danas hrvatskim zvaničnicima da, prije nego što pomenu Srbiju, pogledaju u svoje dvorište gdje će vidjeti da imaju puno razloga da se bave sobom i svojom sudskom praksom, a da Srbiju ostave na miru.

Region 02.05.2015 | 19:10
Hrvatski zvaničnici gledajte svoje dvorište

Vulin je to rekao reagujući na izjavu predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović da pravda nije stigla one koji su osmislili ideju o Velikoj Srbiji.

Vulin je, u pisanoj izjavi, naveo da, sudeći po sve učestalijim izjavama zvaničnika Hrvatske, u toj državi nema ni većih ni važnijih problema i tema od Srbije.

"Predstavnici zemlje koja slavi dan kada je proterala 250.000 svojih državljana srpske nacionalnosti trebalo bi da znaju da ne treba da kritikuju zemlju u kojoj se ratni zločini dokazano procesuiraju bez obzira na nacionalnost", istakao je ministar.

Prema njegovim riječima, zločini počinjeni na Koranskom mostu, Lori, Medačkom džepu, Pakračkoj poljani, u akcijama "Bljesak" i "Oluja", još čekaju da budu rasvijetljeni i kažnjeni, ali prije svega da budu priznati i osuđeni od hrvatske javnosti.

"Pre nego se zatraži od Srbije da dokazuje svoju evropsku opredeljenost neka ministar hrvatske policije najpre dokaže svoju evropsku opredeljenost tako što će obezbediti poštovanje zakona i omogućiti da Srbi u Vukovaru bez straha od nasilja mogu da pročitaju ćiriličko pismo na javnim zgradama", poručio je Vulin.

Evropa, kako je istakao, znači poštovanje zakona i ista prava bez obzira na naciju.

"Srbija hoće da gradi najbolje odnose sa Hrvatskom i ne želi polemiku i sukob, ali neće ni da ćuti i dopusti da joj se drže lekcije", zaključio je Vulin.

(Agencije)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

d

02.05.2015 18:15

ovaj tip izgleda zastrasujuce

ODGOVORITE