Video: Juče je bila 31-na godina od čuvenog...

Prošla je tačno 31 godina od spektakularnog meča na Poljudu, ali sećanje ne bledi...

Fudbal 22.12.2014 | 19:40
Video: Juče je bila 31-na godina od čuvenog...

Pre 31-ne godine na splitskom Poljudu, reprezentacija Jugoslavije odigrala je jednu od najčuvenijih utakmica u svojoj istoriji! Iako SFRJ odavno ne postoji, ljubitelji fudbala na ovim prostorima večno će pamtiti taj spektakularni duel sa Bugarima u kvalifikacijama za Evropski šampionat 1984, koji je kultnim učinio još spektakularniji komentar Mladena Delića.

"Ljudi moji pa je li to moguće, ludnica, šta je ovo", vikao je iz svega glasa Delić kada je po isteku 90. minuta Ljubomir Radanović postigao gol koji je Plave odveo u Francusku. Čuveni komentator blistao je tokom cele utakmice. Pamti se i ono čuveno "Ne sam Safeteeee!", pa "sad još možemo primit gol", ili "ko vas je tome učio?!".

Čitav taj meč bio je šokantan i stresan. Nama je trebala pobeda za plasman na EP, Bugarima takođe, a remi je odgovarao Velšanima, koji su čekali ishod susreta na Poljudu. Šanse su se ređale na obe strane, i jedni i drugi napadali su gotovo bezglavo u želji da dođu do pobede, a u jednom takvom opštem "udaranju" bez garda Bog je pogledao izabranike Todora Veselinovića, koji su u poslednjoj sekundi, "kada više nije bilo vremena za bilo šta", došli to tog sada već legendarnog pogotka...

Podsetimo se još jednom kako je sve to izgledalo...

Jugoslavija se godinu dana kasnije nije proslavila na šampionatu u Francuskoj, izgubila je sva tri meča u grupi i ispala, ali sve to ostalo je u senci jednog jedinog kvalifikacionog okršaja. Verovatno najčuvenijeg ikada...

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Neso

22.12.2014 20:23

Najbolji tv-komentator u Ex Jugoslaviji. Ne znam ako je istina, ali cuo sam da je i u zatvoru zavrsio poslije neke utakmice sto je kao vikao goooooooooo, k...c stativa. U ovoj utakmici smo imali mozda najacu reprezentaciju svih vremena.

ODGOVORITE
Name

Pogresno si cuo Neso

22.12.2014 22:11

Pa za to se ni u bivsem sistemu nije islo u zatvor

ODGOVORITE