Rukometašice na prekretnici već u 2. kolu EP-a!

Posle startnog poraza od Crne Gore, rukometašice Srbije nalaze se na prekretnici - ili će u drugoj fazi igrati važnu ulogu u prestonici Hrvatske ili će to biti epizoda. Ako je uopšte bude.

Ostali sportovi 10.12.2014 | 16:00
Rukometašice na prekretnici već u 2. kolu EP-a!

Druge na svetu (2013) i četvrte u Evropi (2012) u sredu u Osijeku igraju presudnu utakmicu na Evropskom prvenstvu koje organizuju Mađarska i Hrvatska.

Rukometašice Srbije na startu su doživele poraz od Crne Gore, što utakmicu sa Francuskom čini skoro pa presudnom. Ona neće odrediti konačan plasman, ali hoće ulogu naše ekipe u nastavku borbi za titulu prvaka Evrope za rukometašice.

S dva poraza u prvoj fazi, od ekipe Saše Boškovića očekivala bi se pobeda u 3. kolu, protiv Slovačke, i onda put iz Osijeka u Zagreb gde bi Srbija došla sa nula bodova i gotovo bez ikakvih šansi za plasman u završnicu.

Iako u našem timu odbijaju da utakmicu sa Francuskinjama označe kao "do or die", ona u velikoj meri to i jeste. Kada u sredu u 18 časova bude počeo okršaj u Osijeku, Francuska će već imati pobedu nad Slovačkom u džepu, a naš tim poraz od komšinica (22:19).

"Imamo mnogo problema sa povredama igračica, što je poznato, a utakmica sa Francuskom je jako važna za nas. To je veoma dobra reprezentacija, što je potvrdila i na otvaranju šampionata u duelu sa Slovačkom. Francuskinje su pokazale moć da odigraju koliko im je potrebno da pobede", rekao je Bošković za sajt Rukometnog saveza Srbije.

On je podsetio da je i pre starta ovogodišnjeg EP u Mađarskoj i Hrvatskoj rekao da će to biti jedan od najjačih šampionata.

"Praktično, u svakoj grupi po tri ekipe imaju kvalitet da konkurišu za medalju. Francuska je jako ozbiljna ekipa, igrali smo sa njima na turniru u Norveškoj. Poznajemo ih dobro i verujem da ćemo se dobro spremiti. Nema puno nepoznanica. Sve od nas zavisi, samo da mi budemo spremni", zaključio je Bošković.

Srpske rukometašice poražene su na startu EP od selekcije Crne Gore (22:19), ali reprezentativka Jelena Popović ističe da to ništa ne znači pošto je šampionat tek počeo.

"Ostale su nam još dve utakmice u grupi. Sa Francuskom smo igrali u Norveškoj pre nedelju dana, fokusiraćemo se na taktiku u napadu i odbrani. Znamo sve o njima i tu nema nepoznanica, treba pametno i skoncentrisano graditi akcije i postizati lagane golove. Idemo hrabro na Francuskinje", poručila je Popović.

 

Komentari / 0

Ostavite komentar