Zašto je Vojin Mitrović prešao u SNSD-ovo jato?

Vrh Režima obećao je Vojinu Mitroviću da će, nakon što iz Saveza za promjene pređe pod skute SNSD-a, riješti problem njegovog spornog zemljišta u Banjaluci, čime će mu omogućiti da zaradi najmanje četiri miliona maraka.

Republika Srpska 29.11.2014 | 16:44
Zašto je Vojin Mitrović prešao u SNSD-ovo jato?

U cijeloj ovoj prljavoj priči, osim Mitrovića, učestvuju vrh SNSD-a, Budo Stanković, kum Milorada Dodika, najviši funkcioneri Grada Banjaluka i još niz drugih službenika entitetskih institucija.

Cijeli ovaj slučaj nevjerovatna je drskost i bezočnost, jer Mitrović prodaje zemlju koja nije uopšte njegova, već je u vlasništvu Grada Banjaluka.

Preciznije, riječ je o pet dunuma gradskog građevinskog zemljišta, koje se nalazi između Kružnog toka (kod restorana My Way) i ulice Ilije Garašanina (kod firme „Kramar“), kraj brze ceste Banjaluka-Klašnice.

Na tom placu trebalo bi da se izgradi benzinska stanica, sa svim pratećim objektima i hotel, od pet spratova (P plus 4). Ove objekte će graditi srbijanski „NIS“, nakon što kupe zemljište od Mitrovića, a u skladu sa Ugovorom koji je potpisan prije dvije godine. Krenimo redom.

Budimir Stanković je 2009. godine počeo sa velikom operacijom preuzimanja 427 dunuma gradskog građevinskog zemljišta, na koje je pravo privremenog korištenja imala Poljoprivredna škola Banjaluka.

Stanković je kao svog piona u cijelu igru ubacio Pericu Repajića.

Perica Repajić je oteo zemljište od Grada Banjaluka, na temelju ugovora o zamjeni nekretnina sa Poljoprivrednom školom (OPU 1817/09), zaključenog 1.12.2009. godine kod notara Milenka Delića iz Banjaluke.

Repajić u prvom naletu preuzima 137 dunuma od Poljoprivredne škole, od čega je 20 dunuma kraj brze ceste Banjaluka-Klašnice. (O svemu ovome na blogu je još 27.12.2012. godine, objavljen tekst „Zaradili 27 miliona KM na zamjeni zemljišta u Banjaluci“).

Zemljšte se u vlasničkom listu ZK uloška broj 1558 KO Budžak vodilo kao opštenarodna imovina i kao takvo je bilo pod strogim režimom zabrane prometovanja, odnosno otuđenja, a prema Zakonu o zabrani raspolaganja državnom imovinom. Znači, nikako se nije moglo prometovati. Niti ga je Poljoprivredna škola mogla zamijeniti sa Repajićem.


Repajić je kao zamjenu za zemljište u Banjaluci, dao zemlju u Dvoranima (Šikara, Kratelj), Ivanjskoj (Bujadine) i drugim seoskim područjima. Gradsko građevinsko zemljište se ne može mijenjati za ono koje to nije, a u Ivanjskoj to svakako nije.

Grad Banjaluka, po saznanju da su izvšene kriminalne transakcije sa zemljištem Poljoprivredne škole, čiji je stvarni vlasnik Grad, podnio je putem Pravobranilaštva RS, tužbu za poništenje predmetnih ugovora. Znači, Grad je tužio i Poljoprivrednu školu i Pericu Repajića.

Poseban specifikum pomenutih dvadeset dunuma je da Poljoprivredna škola nije imala čak ni privremeno pravo korištenja njih, već je zemljište bilo upisano na Narodnom odboru sreza Banjaluka u zemljišnoknjižnoj evidenciji, a čiji pravni sljednik je Opština, odnosno Grad Banjaluka, dok je u katastarskom operatu bio upisan Fond za upravljanje građevinskim zemljištem, čiji je pravni sljednik takođe Grad Banjaluka.

Aleksandar Deurić iz Republičke geodetske uprave, odbija da unese zabilježbu spora, čime omogućuje Repajiću i Stankoviću da zemljište prodaju Vojinu Mitroviću, odnosno njegovoj firmi „Oktan promet“. Uprkos tome, postojala je sudska tužba, pa se zemljište nije moglo prodati.

Vojin Mitrović (Oktan promet) kupio je 5021 m2 tog zemljišta od Repajića/Stankovića na temelju kuporpodajnog ugovora broj OPU – 491/10 zaključenog 23.04.2010. u Banjaluci, pred notarom Milenkom Delićem.

Mitrović je zemljište platio 1.004.200 KM.

Kada su nadležne službe Grada saznale za ovu transakciju, proširile su tužbu i na Vojina Mitrovića, odnosno na „Oktan promet“ Bijeljina.

Nakon podnošernja tužbi od Grada zemljšte se nije smjelo prometovati, i u ZK ulošku morala je biti upisana zabilježba spora. Ali, niko ne haje za to.

Vojim Mitrović je u junu 2012. podnio Inicijativu za izmjenu Regulacionog plana „Regionalni centar“ na kč broj 225/81 (stari premjer), odnosno po novom premjeru kč broj 1820/4 KO Budžak.

Preciznije, kada katastarske čestice prevedemo na gradske mjere, ta izmjena Regulacionog plana se odnosi na lokaciju između Kružnog toka (kod restorana My Way) i ulice Ilije Garašanina (kod firme „Kramar“), kraj brze ceste Banjaluka-Klašnice.

Dana 22. jula 2012. godine na Komisiji za prostorno uređenje pomenuta Inicijativa za izmjenu Regulacionog plana nije dobila pozitivno mišljenje, pa zbog toga nije ni upućena u Skupštinu Grada.

Mitrović tada odustaje od zahtjeva i povlači ga.

Samo dan kasnije 23.07.2012. godine, Vojin Mitrović (Oktan promet) sačinjava predugovor Ugovora o kupoprodaji sa „NIS petrol“ doo Laktaši, koji ovjerava kod notara Milke Đaković iz Laktaša.

Zatim 07.09.2012. taj Ugovor se provodi u Zemljišno knjižnoj kancelariji RUGIP-a o postojanju prava iz navedenog predugovora između „Oktan prometa“ kao prodavca i „NIS“ kao kupca. To je učinjeno, kako bi se NIS obezbijedio da Oktan ne proda zemljište nekoj drugoj firmi.

Važno je znati da nikako nije mogao biti potpisan bilo kakav predugovor/ugovor na pomeutih pet dunuma, jer je Grad tužio Poljoprivrednu školu/Repajića/Oktan/Mitrovića i do okonačanja spora to se nije smjelo desiti. Posebno zbog činjenice da je zemlja oteta preko Poljoprivredne škole od Grada.

Ovo je isti slučaj kao i sa onih 300 dunuma (ovo zemljište je u Dervišima i nema veze sa ovim o kojem pišem), koje je Budo Stanković, preko nezakonitih transakcija Popljoprivredne škole i firme „Gilmark“, oteo od Grada. Okružni Sud je 23.10.2014. poništio tu transakciju i zemljište vratio Gradu. Morao bi poništiti i ovu i oduzeti zemljište Mitroviću i, takođe, ga vratiti Gradu.

Međutim, Mitrović ima pravo svojine (i na današnji dan, 28.11.2014.) iako zemljište nije njegovo, već gradsko.

Nakon potpisivanja Ugovora sa NIS-om, Mitrović miruje dvije godine, da bi odmah nakon završetka izbora, na kojima je ispred Saveza za promjene ušao u parlament RS, ponovo podnio Inicijativu za izmjenu Regulacionog plana „Regionalni centar“ na kč broj 225/81 (stari premjer), odnosno po novom premjeru kč broj 1820/4 KO Budžak.

Sada, za razliku od prije dvije godine, jasno definiše cilj i predlaže da se na „predmetnom lokalitetu po Regulacionom planu predvidi izgradnja benzinske stanice (pumpe) sa svim pratećim sadržajima. I Hotel (P plus 4, prizemlje i četiri sprata.)

Očito je da je kupoprodaja između Mitrovića/“Oktan prometa“ i NIS-a uslovljena izmjenom Regulacionog plana, koji je dužan riješti prodavac. Odnosno Oktan/Mitrović ili Repajić/Stanković.

Sada je na odbornicima SNSD-a, DNS i SP-a da usvoje Mitrovićevu inicijativu u parlamentu Banjaluke i donesu Odluku o izmjeni Regulacionog plana. Odnosno, sada je na njima da implementiraju ovu kriminalnu igru.

Da rezimiramo: Do ovog trenutka Mitrović je platio Stankoviću milion maraka, ali od NIS-a nije uzeo ni marke. NIS-u je predugovorom i njegovim knjiženjem data garancija da Oktan neće nikome drugom prodati to zemljište. To je garancija NIS petrolu da to Oktan ne može učiniti.

Budo Stanković nije Mitroviću vratio pare, iako se sada zna da mu je prodao zemljište u vlasništvu Grada. Međutim, i Mitrović i Stanković i njihovi zaštitnici iz vlasti ne haju za to, već pokušavaju kriminalnim radnjama riješiti nekoliko ciljeva: Mitrovića isplatiti za prelazak u SNSD, tako što će mu omogućiti da proda NIS-u zemljište koje nije njegovo i rasteretiti Budu Stankovića duga od milion KM, koji ima prema Mitroviću, jer mu je, zajedno sa Repajićem, prodao zemljište koje nije njihovo, već je u vlasništvu Grada Banjaluka.

Da preciziram: Edi Haneš (direktor Poljoprivredne škole), Perica Repajić (Dukat), Budo Stanković (Dodikov kum i organizator cijelog posla) i Vojin Mitrović oteli su zemljište Grada Banjaluka i sada traže da ga i prodaju za milione NIS-u. I od tog istog Grada traže da izmijeni Regulacioni plan da bi oni mogli da prodaju zemljište oteto od Grada. I, naravno, da Grad povuče tužbu.

Nakon što je dobio mandat poslanika, Mitrović je iskoristio potrebu SNSD-a za "Papcima" i odlučio da vrati milion KM koji je platio Stankoviću, ali i da dobro zaradi. Nema u njegovom postupku ništa ideološko, sem čiste računice i interesa.

Koja drskost!

Da ne bude zabune, pet dunuma otetog zemljišta sada vrijedi najmanje četiri miliona KM. Uz ovaj veliki poklon, Mitroviću je obećan i kredit od IRB-a vrijedan 1,5 miliona KM. Zemljište četiri miliona plus kredit od milion i po je ukupno 5,5 miliona KM. Kada Mitrović odbije onaj milion koji je isplatio Stankoviću 2010. godine, ostanu mu 4,5 miliona. Više nego dovoljno za podijeliti!

Cijela ova akcija je popečaćena na sastanku Milorada Dodika i Vojina Mitrovića u "Kalderi" 23. novembra ove godine.

P.S. I još jedna bitna stvar: Budi Stankoviću Sud je oduzeo 300 dunuma, ali on u vlasništvu ima još, preko raznoraznih repajića , više od 100 dunuma građevinskog zemljišta koje je oteo od Grada Banjaluka!

SlobodanVaskovicBlog

 

 

Komentari / 50

Ostavite komentar
Name

aa

29.11.2014 06:27

Samo Sipa Srpsku Spasava.

ODGOVORITE
Name

stojan

29.11.2014 06:32

Mafija ce i dalje da pljacka, ali eto glupi narod tako htjede pa neka mu bude.

ODGOVORITE
Name

torpedi

29.11.2014 06:45

Dok narod jedva krpi kraj sa krajem papak sve bogatiji jadno i nemoralno.

ODGOVORITE
Name

dejo

29.11.2014 06:49

Zivio Dodik i Budo i svi !

ODGOVORITE
Name

uzalud

29.11.2014 06:49

Vaskovicu mislio Sam da ce tvoji podrobni i tacni izvjestaji biti dovoljan razlog da se ovaj rezim vlasti izmjeni Ali nazalost narod je taj koji nije zelio da dodje do promjena.

ODGOVORITE
Name

Ivan

29.11.2014 07:02

Ova sva zemlja o kojoj se priča je oduzeta 1945 od Karla Kneževića i prepisana kao sresko vlasništvo. Uskoro će nasljednici pokojnog Karla Kneževića tražiti povrat svog zemljišta ili pravičnu naknadu.

ODGOVORITE
Name

bato

29.11.2014 07:07

RS je puna takvih PAPAKA...

ODGOVORITE
Name

ОКСИГЕН

29.11.2014 07:29

Овом "папку" највећа сметња је био Гаврило Бобар. Док је био жив. Али, не лези враже - док једном не смркне , другом не сване. Пошто је семберског "папка" својевремено сада већ покојни Бато Бобар отјерао из Бајиног јата и окружења и преузео примат у странци у БН - "папак" је чекао своју шансу и дочекао је. Након Бобарове смрти, одлучио је препоручити се Шефу лакташког режима на најподлији могући начин. Одлучио му је понудити НДП-ов скупштински мандат у замјену за све ово о чему Васковић пише. А Баја је зажмурио пред свим оним што је уцвељени "папак" о њему мислио и говорио, нарочито током предизборне кампање. И зато имамо то што имамо - купљеног "папка" ( који као што се види, то више и не демантује )... И имамо привидно задовољног вођу клике из Бакинаца... И имамо преварено бирачко тијело НДП-а... И скупштинску већину која на тај начин јавно легализује пљачку... И имамо МУП који се проглашава ненадлежан да ствар истражи до краја. Жалосно.

ODGOVORITE
Name

SLOBA

29.11.2014 07:30

Da nema našeg Vaskovića ne bi znali gotovo transparentno ništa, da je ova papčina, kome ne mogu ni izgovoriti ime, ušla u koaliciju sa halapljivim klanom, kog predvodi glavni Baja despot-bombaš. Prokleto im sve bilo, ali doći će kada tad vrijeme, da vraćaju sve oteto od građana Republike Srpske i jadne ispaćene zemlje. Iskreno se nadam da će se oformiti vlast na nivou države BiH bez glavnog manipulatora i kriminalca Dodika, tako da bi onda trebalo da krene procesuiranje svih kriminalaca u Bosni i Hercegovini.

ODGOVORITE
Name

Pale

29.11.2014 07:33

Ljudi moji je li ovo moguce... da svi cute i niko nista ne cini... pa mi nismo normalan narod i trebaju nam ovakvi papci da nas levate...

ODGOVORITE
Name

Mirko

29.11.2014 07:58

SAD ĆEMO VIDJETI KOLIKO JE gradonačelnik (GAVRAN) STVARNO POŠTEN ili je I ON KRIMINALAC?

ODGOVORITE
Name

domaci stranac

29.11.2014 08:09

E Vojine bas si dobio odgovarajuci nadimak, "papak", pa kada je "budimka ili ti tikva" izgubio ono zemljiste mislis da ces ti dobiti to zemljiste koje ti je obecano, sudovi ce se pri presudama samo pozvati na vec postojece presude. E bas si "papak" !!!

ODGOVORITE
Name

gradjanin darko b.l.

29.11.2014 08:16

Mislim da za Sipu i Edija Hamesa jos ima materijala . Sta je sa zemljistem Poljoprivradne skole i kako je prometovano gdje je Orfej .. zatim Sladoboni .. i sve ostale firme i saloni i trgovine na tom dijelu zemljista . TREBA SVE ISTRAZITI I NAPLATITI RETROAKTIVNO a OSUDITI NA ZATVORSKE KAZNE KO JE TO OMOGUCIO DA SE PRODAJE kao i onog ko je jeftino kupio kao saucesnika u krivicnom djelu . DA NE KAZEM ODUZETI ODMAH DO OKONCANJA POSTUPKA .

ODGOVORITE
Name

Mico M

29.11.2014 08:18

aa SVAKA TI JE ZLATNA , pohvale Vaskovicu

ODGOVORITE
Name

S I P A

29.11.2014 08:22

Kako je sve steceno bice im i oduzeto.

ODGOVORITE
Name

velja

29.11.2014 08:56

Vuk Papkovic Debele carape da spremi, u corki je sigurno pohladno. Tamo je sledeca stanica za "ekipu"

ODGOVORITE
Name

Sudija

29.11.2014 08:57

Svaka ti je zlatna Vaskovicu!!! Zato je Budo otjerao Gligorica i Kovacevica koji su htjeli tu zemljisno-gradjevinsku mafiju javno raskrinkati.Obojica su smjenili Acu Deurica a onda su ekspresno obojica smjenjeni odstrane Zelke Cvijanovic koja je samo slusala Budu i Dodika.Ma fuj!!!

ODGOVORITE
Name

Stefan

29.11.2014 09:09

Stvarno ako neko može da mi objasni zašto je ovaj narod ovakav - zašto dopušta da po njemu seru do iznemoglosti. Da li je u pitanju strah, genetika...

ODGOVORITE
Name

baja

29.11.2014 09:14

A zašto je Milorad Duduk predsjednik RS-a, e to je pitanje za 1 000 000 KM !

ODGOVORITE
Name

Odgovor- dejo

29.11.2014 09:16

Najbolje bi bilo da ih usvojiš pa ih ti hrani kad ih toliko voliš...

ODGOVORITE
Name

bake

29.11.2014 09:19

Hoćel Jagodina pobijediti Radnički ? ... dobra kvota :-)

ODGOVORITE
Name

Rale

29.11.2014 09:19

Za aa GENIJALNO 4S SAMO SIPA SRPSKU SPASAVA. JEDINI IZLAZI JEDINA MOGUĆNOST

ODGOVORITE
Name

koka

29.11.2014 09:20

A kada ce im biti oduzeto??? :(

ODGOVORITE
Name

Brus

29.11.2014 09:26

Ljigavac halapljivi ....

ODGOVORITE
Name

Drina

29.11.2014 09:34

Vakoviću,trebalo bi provjeriti odnose Opštine Foča i Oktan doo iz perioda vladavine Gdina Krsmanovića......

ODGOVORITE
Name

meho

29.11.2014 09:43

Ne bih da se mjesam u vase odnose u RS-u ali kad ovako usput ponekad procitam ovakve vijesti sta vam Baja radi moram komentirati da ste stvarno dotakli dno!Zelim vam puno srece jer trebat ce vam!

ODGOVORITE
Name

Miki

29.11.2014 09:57

A ko to brani sad SIPI da radi? Nemoj te samo reci da je to Zubac jer on ni sebi ne moze pomoci!

ODGOVORITE
Name

ispravak krivog navoda

29.11.2014 10:15

meho, nismo mi dotakli dno, mi smo na dnu odavno.

ODGOVORITE
Name

uh

29.11.2014 10:23

dodo otkaci sad ovog mitrovica papka sad ti vise netreba

ODGOVORITE
Name

Борислав Бисерчић

29.11.2014 10:50

Неће то лако проћи. Митровић је можда мислио да Додик има већу власт него што је то стварност. Додиков СНСД се поцепао на три струје и брзо ће нетко доставити још информација о овоме и о другим криминалним радњама. Исто тако је важно нагласити да је људима из СНСД Бања Лука додијало да буду слуге лакташког лобија. Све ће доћи на своје место кад СДС преузме вођење СИПА. Људи ће тек тада проговорити.

ODGOVORITE
Name

Logika

29.11.2014 10:56

Slobodan Vaskovic... Legenda, kratko i jasno.. Ovi sto mu ne vjeruju vjerovatno su polupismeni i tesko im je citati poduze tekstove...Oni koji uspiju procitati svejedno ne kontaju.

ODGOVORITE
Name

Logika...

29.11.2014 10:57

Ovaj bi presao i na Islam, vjerujte..

ODGOVORITE
Name

papcini obicnoj

29.11.2014 11:00

dzaba ti zlato,dijamanti,placevi,kuce.ti si papak i svakim danom ces biti jos veca pacina.ti si istorijska bruka roda mitrovica,njihov biljeg za vjekove i sva pokpoljenja.obraz im niko ne opra zbog tebe ...

ODGOVORITE
Name

00000000000000

29.11.2014 11:02

ovaj čovjek što piše ove budalaštine najveći je papak a ne gospodin Mitrović koji je uvidjevši kakvu politiku vodi nazovi savez za promjene ponovo se vratio u stranku SNSD gdje je i bio ranije. Nećete ovo objaviti ali razmislite o tome da li sam ja pristrasna ili samo konstatujem činjenice. Ali ne vi u program puštate samo prostake koji pljuju,blate kritikuju. Zašto ne pišete o tome da je gradonačelnik Doboja gosp. Obren Petrović tri dana poslije poplave u Doboju svojim "jaranima" i sebi isplatio 1.400.000.00 km. sad kupuje sebi auto od 172.000.00 km a Služba hitne med.pomoći u Doboju radi u kafani bez imalo uslova za rad. Dom zdravlja Doboj dobio je humanitarnu pomoć 450.000.00 km /200.000.00 učestvujući u donatorskoj emisiji i 250.000.00 kn. od šeika i šta gdje su te pare ,otišle za izbore.Eto to Vam je savez za promjene koji ima viziju i koji je bolji od Dodika kako vi kažete. Nema razlike izmedju njih samo dijelite i svadjete ovaj jadni narod.

ODGOVORITE
Name

cava

29.11.2014 11:33

Klosarrrrrrr

ODGOVORITE
Name

Enter the Matrix.

29.11.2014 11:43

`Vi` mediji OVDE samo pisete i tamburate, ko, zasto, zbog cega, kada, kuda, s kim, koliko love, pljacka, bankrot, sverceri,ovo ono, ovaj onaj, itd .. itd .. Jeste vi ludi ili se pravite ludi? Pobijedili su, niste ih mogli zaustaviti, ONI ce vladati i u naredne cetiri godine, i STO im VI mozete? VI nista im necete moci uciniti, oni su `nedodirljivi` ma koliko god vi ovde tamburali sa pojedinim stjupidnim komentarima ovde. I koga vise briga za to? To se na ovakav nacin ne radi, to se ide kreativnije i revolucionarnije, to se obavijesti na drugaciji nacin i drugacijim receptima, e onda dolazi NAROD ovaj iscrpljeni i umorni od SVEGA, razne bljuvotine, pisanja, medija i gadnih po zivot politicara! NAROD treba da je jedinstven i da srusi ako treba i smijeni, ali na ovim prostorima to se nikad nece dogoditi, ipak narod VOLI Muppet Show, pa izvolite, trazili ste! I budiste svjesni da se sve ovo ovde raspada, i da ce se kad tad sve raspasti u skorijoj buducnosti, politicari ce se snaci, otici ce sirom Europe, a vi kukajte i placite i zalite se koliko hocete, nema pomoci dok VI SAMI NE SKOCITE i UJEDINITE SE PROTIV ovakvog komunisrtickog i diktatorskog rezima! Na VAMA je narode! To je sve! Hvala!

ODGOVORITE
Name

Komšićeva rampa Dodiku

29.11.2014 12:08

Komšićeva rampa Dodiku SARAJEVO – Ako su se i pojavile pukotine u odnosima između Demokratske fronte, SDA i Saveza za promjene u kojem su SDS, PDP i NDP, jučer ih je začepio ili bar to pokušao učiniti Željko Komšić, predsjednik DF-a. U svom stilu, oštro i žestoko, on je priopćio: - Ako je dio ljudi u SDA toliko gladan vlasti u Republici Srpskoj, onda im i ovim putem poručujemo da mogu tražiti nove partnere za formiranje Vijeća ministara, Vlade Federacije i županijskih vlada. http://dnevni-list.ba/web1/komsiceva-rampa-dodiku/

ODGOVORITE
Name

Makro

29.11.2014 12:17

Sutra dolazi do preokreta na politickoj sceni Srpske. Nakon sto Bajina struja nadjača i kao mandatara predlozi g-dju Čizmicu doci ce do obracuna i cistki u SNSD-u. Igor Radojicic ima sigurna dva poslanika koji bi sa njim presli na stranu SZP pod uslovom da on bude premijer i tako se osveti sefu.

ODGOVORITE
Name

nepostenje

29.11.2014 12:17

Pošten covjek nesto tako ni i snu ne može napraviti ,,,,

ODGOVORITE
Name

Komšićeva rampa Dodiku

29.11.2014 12:42

Komšićeva rampa Dodiku SARAJEVO – Ako su se i pojavile pukotine u odnosima između Demokratske fronte, SDA i Saveza za promjene u kojem su SDS, PDP i NDP, jučer ih je začepio ili bar to pokušao učiniti Željko Komšić, predsjednik DF-a. U svom stilu, oštro i žestoko, on je priopćio: - Ako je dio ljudi u SDA toliko gladan vlasti u Republici Srpskoj, onda im i ovim putem poručujemo da mogu tražiti nove partnere za formiranje Vijeća ministara, Vlade Federacije i županijskih vlada. http://dnevni-list.ba/web1/komsiceva-rampa-dodiku/

ODGOVORITE
Name

pero

29.11.2014 12:47

tako si vaskovicu govorio da ce tadic rasturiti dodika,da ce sds pobjediti nadmocno snsd,da ce vlast napraviti savez za promjene...nema sta imas dobre informacije...

ODGOVORITE
Name

Komšićeva rampa Dodiku

29.11.2014 12:52

Ulazak “Domovine” u vezu sa SNSD-om značio bi kraj te koalicije. Uvjeren sam da to nije stav SDA nego dva člana te stranke koji ne vide da evroatlantska budućnost BiH ne može biti dovedena u pitanje zbog dvije – tri fotelje. - Ramiz Salkić je neovlašteno u ime “Domovine” razgovarao s Dodikom – saopšteno je juče iz Demokratske fronte. Mi smo svoj stav u okviru “Domovine” vezali za formiranje Savjeta ministra sa strankama iz Saveza za promjene i bilo kakvi pregovori s većinom zasnovanom na kupljenim zastupnicima iz afere “Papak” nemaju našu potporu. Ramiz Salkić očito nije svjestan da nepromišljenim i vlastitim potezom dovodi u pitanje napredak BiH prema evroatlantskoj porodici naroda. SDA od početka u “Domovini” ima stav da je glavni cilj iskoristiti šansu koja nije postojala u zadnjih osam godina otkada je na razini BiH SNSD bio u stanju blokirati sve odluke – saopštila je Demokratska fronta.

ODGOVORITE
Name

bosna

29.11.2014 12:59

Zato sto je je to jato lesinara,njegova vrsta.

ODGOVORITE
Name

sta se treba jos desit

29.11.2014 13:20

STA SE JOS TREBA DESITI DA OVAJ NAPACENI NAROD PROGLEDA SVOJIM OCIMA, LJUDI U RATU SAM BIO OD SARAJEVSKOG DO BIHACKOG RATISTA ALI OVO JE GORE, U RATNOM STANJU SE VISE DIJECE RADJALO NEGO SAD, VECI NAM JE BROJ UMRLI NEGO RODJENI, A MI SUTIMO PA DO KAD, IMA LI IKO PAMETA DA POVEDE OVAJ NEZADOVOLJNI NAROD. GOVORIM ZA ONE SMO KOJI SU (NE)ZADOVOLJNI, DA SE ONI ZADOVOLJNI NE NADJU U OVOJ PRICI

ODGOVORITE
Name

bili

29.11.2014 15:21

Jest papak, nema sta! Ali bogat papak! To samo štap moze riješiti!

ODGOVORITE
Name

Oko sokolovo

29.11.2014 23:18

Vojin Mitrović se ovaj put žestoko prešao.

ODGOVORITE
Name

KUTLE

30.11.2014 07:40

NIJE SRAMOTA BITI SIROMAŠAN SRAMOTA JE BITI JEFTIN

ODGOVORITE
Name

dzaba vam

30.11.2014 22:54

Džaba podrška papaka i izdajnika najgorih, izgubiste Kotor Varoš.

ODGOVORITE
Name

pajo

01.12.2014 16:25

Valjda za pare, ako ne onda voli Dodika.

ODGOVORITE
Name

Miladin

29.01.2015 07:36

Neshvatljivo je da su građani Banjaluke prepustili grad seljačini neotesanom iz Laktaša i laktaško-srbačkim đilkošima. Nisu valjda baš svi pametni ljudi pobjegli iz Banja Luke. Borac, šampion Evrope u rukometu postao je seoski klub u odnosu na bakinačku Igokeu (zna li ko šta ovo znači). Mitrović se dokazao kao kriminalac a to je glavna preporuka za ulazak u vrh SNSD-a.

ODGOVORITE