Završena konstitutivna sjednica Skupštine Republike Srpske

22:00 - Konstitutivna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske je završena. Do kraja zasijedanja, poslanici nisu imenovali potpredsjednike parlamenta.

Republika Srpska 24.11.2014 | 20:41
Završena konstitutivna sjednica Skupštine Republike Srpske

21:50 - Poslanici nove skupštinske većine nisu podržali izbor Nenada Stevandića (SDS), Senada Bratića (Domovina) i Ivane Lovrić (Domovina) za potpredsjednike Skupštine.

21:20 - Novoizabrani predsjednik NS RS Nedjeljko Čubrilović na zahtjev Kluba SDS-a dao je 15-to minutnu pauzu.

21:00 - Poslanik DNS-a Nedeljko Čubrilović izabran je za predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske.

20:45 - Zbog psovke koju je, navodno, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio Branislavu Borenoviću, poslanik Milanko Mihajlica u skupštinskoj sali, Dodika je nazvao nemoralnim i nepoštenim.

Poslanik SDS-a Vukota Govedarica tvrdi da je predsjedavajući skupštinom, Ilija Stevančević povrijedio poslovnik NS RS, jer je predsjedniku Miloradu Dodiku, kao gostu na sjednici, omogućio repliku.

20:30 - Opozicioni poslanici vratili se u skupštinsku salu

20:00 - Opozicija napustila konstitutivnu sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske.

18:50 Na zahtjev Kluba poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske data pauza 30 minuta.

18:43 Poslanik PDP-a Branislav Borenović pozvao poslanike Vojina Mitrovića i Iliju Stevančevića da javno objasne da li su bili predmet političke trgovine i zbog čega su napustili političke opcije sa kojima su dobili poslanički mandat i prešli na drugu stranu.

18:26 U Narodnoj skupštini Republike Srpske počela tačka dnevnog reda u vezi sa izborom novog predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske. DNS na tu funkciju predložio Nedeljka Čubrilovića. Predsjednik NDP-a i narodni poslanik Dragan Čavić traži tajno glasanje za izbor predsjednika parlamenta.

 

17:50 Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da samo povećanjem konkurentnosti domaće proizvodnje i proizvoda, Srpska može izgraditi ekonomsku samoodrživost, upravljati vlastitim razvojem, gospodariti vlastitim resursima, povećati zaposlenost i standard stanovništva.

Dodik je u inauguracionom govoru u Narodnoj skupštini Republike Srpske rekao da su strani investitori dobrodošli, ali da su potrebne i domaće investicije i domaći investitori, te da je potrebno promijeniti odnos prema poslovnoj zajednici, poslovnim ljudima koji stvaraju poslove i zapošljavaju ljude, a da bi privrednici trebalo da se više angažuju na obezbjeđivanju novih poslova.

Prema njegovim riječima, neophodno je da se u narednom periodu posveti posebna pažnja pitanjima za koja su investitori najzainteresovaniji poput vrste, uslova registracije i procedura registracije preduzeća, načina regulisanja i korišćenja prava intelektualne svojine, oporezivanja korporacija, oporezivanja dohotka stranaca, dozvola za boravak i rad stranaca, priznavanja diploma i drugih dokumenata, funkcionisanja finansijskog tržišta, sporazuma o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja, bankarske i poreske tajne, upotrebe interneta u poslovne svrhe...

"Od nove vlade Republike Srpske očekujem da i u narednom periodu učini sve da Srpska zadrži makroekonomsku i finansijsku stabilnost, koju je uspjela zadržati svih ovih godina velike globalne ekonomske krize", rekao je Dodik.

On je dodao da će u narednom periodu biti potrebno da se donese i novi Zakon o radu koji radnike neće pretvoriti u potlačeni sloj društva i koji im neće uskratiti prava i istjerati ih na ulicu.

"Taj zakon će morati jasno da identifikuje prava i obaveza i poslodavca i radnika, ne dovodeći nikoga u povlašteni položaj. Zakonskim odredbama moraćemo podjednako da zaštitimo i posao i rad", ocijenio je Dodik.

On je naglasio da će od nove vladi tražiti i da se s posebnom pažnjom odnosi prema najstarijim građanima Srpske, kako bi im bila omogućena dostojanstvena starost, kao i prema mladima kojima treba omogućiti pravo na rad i dobro obrazovanje.

"Reformu obrazovanja ćemo morati provesti. Naš obrazovni sistem mora biti prilagođen standardima koji su uspostavljeni u svim modernim društvima, sa posebnim naglaskom na njegovom prilagođavanju tržištu rada", naveo je Dodik.

Takođe, naglasio je predsjednik Srpske, potrebno je i na novi način da se regulišu prava nezaposlenih u Republici Srpskoj, reformiše zdravstvena zaštita, tako što će se dosadašnja široka prava pretvoriti u pristup da se zdravstvena zaštita pruža na teret budžeta za svakog nezaposlenog radnika u trajanju od dvije godine.

On je izrazio želju da na kraju još jednog predsjedničkog mandata slobodno i bez stida izađe pred građane Republike Srpske sa uvjerenjem da je radio u njihovom interesu i interesu Republike Srpske onako kako je to radio proteklih godina.

Predsjednik Srpske je naglasio da će raditi na konsenzusu svih strana u Srpskoj.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je reforma pravosuđa, koju su u BiH proveli stranci, doživjela neuspjeh, te da će on u narednom periodu insistirati na reformi pravosudnog sistema.

"Pravosudni sistem je danas ovakav upravo zahvaljujući međunarodnom intervencionizmu kojim je pogažen najviši pravni akt BiH – njen ustav. Sada je svima jasno da je reforma pravosuđa, koju su ovdje proveli stranci, doživjela neuspjeh, ali se taj neuspjeh i dalje adresira na domaće političke elite", istakao je Dodik u inauguracionom govoru nakon polaganja zakletve u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

On je naglasio da je borba protiv kriminala i korupcije sa ovakvim pravosudnim sistemom samo politička fraza, omiljena i stranim i domaćim političarima.

"Samo istinska reforma pravosudnog sistema može dati sistemski odgovor na kriminal i korupciju. A tu reformu treba da provedu stručnjaci i institucije ove zemlje", rekao je Dodik.

On je ocijenio da strukturalni dijalog ne daje odgovore na potrebe reforme pravosuđa, te naglasio da BiH ne može zadržati nadležnosti iz pravosuđa koje joj nisu dodijeljene Dejtonskim mirovnim sporazumom.

"Sud BiH može ostati samo ako je nadležan za procesuiranje predmeta isključivo iz ustavnih nadležnosti BiH, koje nisu nametnute od visokih predstavnika. Sud BiH ne može biti nadležan za zakonodavstvo entiteta. Nikakav apelacioni ili vrhovni sud BiH ne dolazi u obzir. Može biti samo drugostepeni nivo Suda BiH, isključivo nadležan za odluke prvostepenog organa", dodao je Dodik.

Visoki sudski i tužilački savjet, istakao je predsjednik Srpske, mora da se rekonstruiše, tako da se njegova uloga promijeni, na način da on i dalje bude nadležan za provođenje procedura, ali ne i imenovanja.

On je ukazao i na potrebu da se posebna pažnja posveti još jednom ozbiljnom problemu - problemu terorizma.

"Iz ranijih izvještaja s najviših instanci obavještajne agencije BiH dobili smo informaciju da značajan broj lica u BiH predstavlja potencijalnu prijetnju u tom pogledu, a nakon toga bili smo svjedoci da se određen broj lica sa pasošem BiH pojavljivao i pojavljuje na brojnim ratištima u redovima islamističkih militantnih pokreta", naveo je Dodik.

On je rekao da s toga, od svih bezbjednosnih struktura u zemlji očekuje da ne potcjenjuju ovaj problem i da se još aktivnije uključe u borbu protiv terorizma.

"Neophodna je saradnja sa svim agenicijama u svijetu koje se bore protiv terorizma, kao opremanje i dodatno obučavanje pripadnika MUP Republike Srpske za ove vidove borbe", rekao je Dodik.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da će o eventualnom ulasku BiH u Nato svoje mišljenje dati narod Republike Srpske na referendumu.

"I mi, kao legalno izabrani političari, moraćemo da poštujemo mišljenje naroda koji predstavljamo", rekao je Dodik u inauguracionom govoru u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

On je naglasio da je pitanje imovine koje se problematizovalo posljednjih godina, a u vezi je sa Nato integracijama i gašenjem OHR, vještački proizveden problem upravo od OHR-a, jer je pitanje imovine već riješeno Dejtonskim mirovnim sporazumom.

"S obzirom da je pitanje problematizovano na način da se imovina tretira kao vojna i državna, mi ćemo ostati pri stavu da se problem imovine mora riješiti u paketu i zajedno", poručio je Dodik.

On je naglasio da u BiH nema međunacionalnih tenzija, godinama se provode fer i demokratski izbori, ali da međunarodna zajednica, bez razumnog obrazloženja, i dalje zadržava instituciju visokog predstavnika u BiH.

Dodik je naveo da je BiH danas, kao i prethodnih godina zarobljena bespravnim djelovanjem visokih predstavnika i nasiljem nad Ustavom koje su provodili, te da su gotovo svi problemi koji se danas ispostavljaju legalno izabranim političarima proizvedeni u OHR.

"Zato i ovom prilikom pozivam međunarodnu zajednicu, prvenstveno EU, da konačno ugasi instituciju visokog predstavnika. Želim da vjerujem da je i kod ključnih država međunarodne zajednice, konačno, sazrela svijest o tome da je za bilo kakav napredak u BiH najprije potrebno ugasiti OHR", naglasio je Dodik.

On je predložio da Narodna skupština zatraži izvještaj od visokog predstavnika za sve godine njegovog rada, jer je po Aneksu 10 Dejtonskog mirovnog sporazuma bio obavezan da to čini parlamentu Srpske.

Biti predsjednik Republike Srpske nije privilegija, već prvenstveno velika čast i obaveza da se služi svom narodu, rekao je danas predsjednik Republike Milorad Dodik.

"Kada sam prije četiri godine, sa ovog istog mjesta, počeo obraćanje kao predsjednik Republike Srpske, učinio sam to sa osjećanjem posebne odgovornosti za ukazano povjerenje i rješenosti da to povjerenje opravdam.Danas, nakon četiri godine obraćam vam se sa još većom odgovornošću, ali ovoga puta i sa velikim zadovoljstvom, jer me ponovni izbor od mog naroda uvjerio da povjerenje, ukazano prije četiri godine, nisam iznevjerio", istakao je Dodik u inauguracionom govoru u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

On je naglasio da sa posebnim osjećanjem i s punom odgovornošću danas može da kaže da je kao predsjednik Republike Srpske izvršio osnovni zadatak o kojem je govorio i prije četiri godine - odbranjen je ustavni kapacitet i nadležnosti koje je imala i ima Republika Srpska.

Dodik je inauguracionom govoru u Narodnoj skupštini Republike Srpske rekao da je Srpska u protekle četiri godine očuvala svoju autonomiju i ojačala institucije i da je danas nezaobilazan faktor u odlučivanju u BiH, a na međunarodnom planu prepoznata i uvažena.

"To nije bilo lako postići, ali preuzimajući funkciju predsjednika Republike Srpske i prije četiri godine znao sam da će Srpska i mi koji smo preuzeli odgovornost za nju biti izloženi brojnim iskušenjima i izazovima.Nisam se ni tada žalio što će to biti težak posao, ne žalim ni danas. Znao sam i tada, kao što znam i sada, da biti predsjednik Republike Srpske nije privilegija, već prvenstveno velika čast i obaveza da se služi svom narodu", naglasio je Dodik.

On je rekao da su ustavne nadležnosti Republike Srpske, koje su očuvane proteklih godina, i neprestani pritisci, kako spolja, tako i iznutra da se to promijeni, jedine činjenice koje su ostale iste, a da po svim drugim parametrima Republika Srpska 2014. ne izgleda kao Republika Srpska 2010. godine.

"Stotine infrastrukturnih projekata je realizovano u Republici Srpskoj u protekle četiri godine - od škola, studentskih i đačkih domova, bolnica, domova zdravlja, puteva, tunela, vijadukta, mostova, do velikih energetskih projekata koji su u fazi realizacije.Republika Srpska je danas uređenije, ljepše i prosperitetnije mjesto za život svih njenih građana, što je i osnovni zadatak svake politike i odgovornih političara", dodao je Dodik.

On je naglasio da svjetsku i ekonomsku krizu nije proizvela dosadašnja vlast.

"Ali kao mala republika sa slabašnom ekonomijom, platili smo cijenu te krize. Međutim, posljedice te krize, zahvaljujući odgovornom upravljanju, nisu tako strašne kako to možemo vidjeti u zemljama i okruženja", rekao je Dodik

.On je podsjetio da su protekli period obilježili tragični i tužni događaji, poput majskih poplava.

"Poplave su pogodile veliki dio našeg naroda, ali i to iskušenje zajedno, solidarno, još prevazilazimo, i dajem vam riječ da ćemo to uspješno prevazići. Štete, što direktne, što indirektne, osjećaćemo još dugo, ali ako i na tom poslu budemo zajedno, kako smo bili tih kritičnih dana, osim ljudskih života, koji su nenadoknadivi, sve ćemo nadoknaditi", istakao je Dodik.

On je naglasio da su Republika Srpska i njen narod skupo platiti svoje postojanje i ostajanje na ovom prostoru da bi bilo ko sebi dao komoditet da proglasi neuspjeh na bilo kom, pa i na tom polju.

"Preuzimajući funkciju predsjednika Republike prije četiri godine rekao sam pred ovim visokim domom da su pred nama godine velikih izazova, koji će tražiti iste takve odgovore.Danas mogu reći isto, jer i godine koje su pred nama neće biti manje izazovne, niti ćemo mi kao Republika i narod imati komfornu poziciju da na te izazove ne reagujemo brzo i efikasno. A to možemo samo ako znamo šta su naši nacionalni i državni interesi, i šta smo spremni za njih da žrtvujemo", rekao je predsjednik Dodik.

On je naglasio da je upravo žrtva ono što će pokazati i stepen posvećenosti Republici Srpskoj.

"Kada to kažem, onda mislim da niko, počev od mene, pa do posljednjeg poslanika u ovom visokom domu, nema pravo da lični ili partijski interes stavi ispred osnovnih nacionalnih i državnih interesa Republike Srpske, a oni su zapisani u našem Ustavu", rekao je Dodik.

On je naglasio da se varaju svi koji misle da mogu da zanemare ili zaobiđu tekst najvišeg pravnog akta ove zemlje, bilo zbog ličnih ili partijskih interesa, i da on kao predsjednik Srpske to neće dozvoliti.

"I prije Ustavnog suda, kao predsjednik Republike Srpske preduzeću sve Ustavom i zakonima mi dozvoljene mjere u zaštiti ustavnog poretka naše zemlje", poručio je Dodik.

On je zahvalio svima koji su 12. oktobra izašli na izbore i na demokratski način izabrali svoje predstavnike, čime su pokazali i sebi i svijetu da je ovo demokratsko i zrelo društvo, sposobno da vodi računa o svojoj državi i o svojoj budućnosti.

"Ne mogu, a da i ovom prilikom sa posebnom zahvalnošću i poštovanjem ne pomenem sve one koji su svoje živote ili dijelove tijela ugradili u Republiku Srpsku, trajno opredijeljen da njihova žrtva nikada ne smije biti umanjena. To neka bude zavjet i ovog saziva i svih budućih saziva naše Skupštine i ostalih institucija Republike Srpske", istakao je Dodik.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da su Republika Srpska, njene nadležnosti i s mukom očuvana autonomija imperativ svakom pojedincu ili organizaciji, te da će tako biti sve dok bude obavljao dužnost predsjednika, pa čak i kada to ne bude.

"Za Republiku Srpsku boriću se sa bilo koje pozicije koju budem imao u životu, jer Srpska nije samo politički organizovana zajednica da bi u njoj neko vršio vlast ili bio opozicija. Ona je naše životno opredjeljenje", rekao je Dodik nakon inauguracije i svečanog polaganja zakletve u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

On je pozvao sve poslanike i građane Srpske da svako u okviru svojih mogućnosti učini sve na očuvanju Republike Srpske i afirmaciji njenih vrijednosti.

"Ili ćemo pustiti budućnosti da se stvori sama ili ćemo stvarati budućnost. Pozivam vas sve da stvaramo budućnost za sebe, našu djecu i djecu njihove djece. Vjerujem u Republiku Srpsku, naš narod, vjerujem i u sebe i svoju posvećenost da nastavim da vodim Republiku Srpsku na doborobit svih njenih građana", poručio je predsjednik Republike Srpske.

Dodik je naglasio da neće žaliti ni vrijeme ni trud da kroz institucionalne mehanizme učini sve da zaštiti ustavnu poziciju Republike Srpske i svih njenih institucija.

On je naglasio da od svih poslanika, kao i buduće vlade Srpske očekuje da zajedno budu garancija trajnosti i neuništivosti Republike Srpske, kao demokratski uređene zajednice svih koji u njoj žive, bez obzira na političku, nacionalnu ili vjersku pripadnost.

"Što se tiče BiH i danas s ovog mjesta želim jasno da kažem, da je to državna zajednica u koju je Republika Srpska unijela svoj suverenitet. BiH kakva je sastavljena u Dejtonu prije gotovo 20 godina nije smetnja Republici Srpskoj.Međutim, BiH kakvu pokušavaju da nam nametnu pojedini stranci ili pojedini bošnjački političari, pod plaštom raznih reformi, a u stvari s ciljem njene unitarizacije, za nas je apsolutno neprihvatljiva", istakao je Dodik, dodavši da se Republika Srpska zalagala i zalagaće se za dosljedno poštivanje slova Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je put BiH put ka EU, ali da to ne može biti izgovor za umanjenje ili gašenje autonomije Republike Srpske.

Dodik je u inauguracionom govoru u Narodnoj skupštini rekao da Republika Srpska ni proteklih godina nije kočila evropski put BiH, već su to najčešće činili oni kojima su "usta bila puna i Evrope i BiH".

"Mi ostajemo privrženi evropskoj ideji, ali na putu ka EU nismo spremni da se odričemo svoje autonomije... Identitet i integritet, koji je naš narod sticao vijekovima, obavezuje nas da i naše putovanje ka EU ne bude putovanje poniženih. Mi želimo da budemo partneri, a ne podanici", poručio je Dodik.

Opredjeljenje za evropske integracije, rekao je predsjednik Srpske, ne znači da je to jedini put kojim Republika Srpska želi da ide na putu svog razvoja.

"Saradnja sa Ruskom Federacijom, i politička i ekonomska, od vitalnog je interesa za Republiku Srpsku. Ruska Federacija je jedan od najvažnijih investitora u Republici Srpskoj, a na političkom planu jedan od najprincipijelnijih partnera u očuvanju Dejtonskog mirovnog sporazuma na kojem počiva BiH, ali i naša prava u okviru nje", naveo je Dodik.

Prema njegovim riječima, saradnja Srpske sa Ruskom Federacijom je uvijek bila otvorena, principijelna i bez uslovljavanja s bilo koje strane.On je naveo da je Republika Srpska bila i uvijek će biti ozbiljan partner SAD, te da tu nema nikakvih problema na globalnom planu.

"Problemi koji su se povremeno pojavljivali najčešće su se odnosili na neprimjereno ponašanje pojedinih službenika američke Ambasade, koji su se otvoreno miješali u unutrašnje stvari naše zemlje i suprotno dobroj diplomatskoj praksi i ponašanju u javnost nerijetko izlazili sa ozbiljnim neistinama.Ali, naš odnos prema SAD neće i ne može biti promijenjen zbog diplomatskih incidenata pojedinih službenika", dodao je Dodik i izarzio veliku uahvalnost SAD što je BiH obezbijeđen mir i omogućeno da se razvija u demokratskom ambijentu.

On je naglasio da su za narod u Republici Srpskoj posebno važni odnosi sa Republikom Srbijom, koji su danas na zavidnom nivou.

"Sporazum o specijalnim paralelnim vezama aktivno se provodi. Redovni sastanci sa predstavnicima Republike Srbije kroz razne resore u našim vladama, ekonomska, kulturna i svaka druga saradnja, pokazuje da je granica između istog naroda tek crta na geografskoj karti.Mi ćemo i ubuduće činiti sve da naša saradnja bude još plodnija u interesu našeg naroda s obje strane Drine", poručio je Dodik.

 

17:42 Novoizbrani predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i potpredsjednici Ramiz Salkić i Josip Jerković položili su svečanu zakletvu u Narodnboj skupštini Republike Srpske. Prethodno su zakletvu položili svi poslanici novog saziva Narodne skupštine.

17:35 Narodna skupština Republike Srpske nije usvojila prijedlog zaključka da nadležne institucije Republike Srpske sprovedu istragu o aferi o kupovini mandata narodnih poslanika i prisluškivanju premijerke Željke Cvijanović. Za ovaj zaključak glasalo je 40 poslanika.

17:30 Usvojen Izvještaj Komisije za izbor i imenovanje kojima su ovjereni mandati svih poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

17:28 Narodni poslanik Miroslav Brčkalo rekao da klub PDP-a podržava inicijativu Milanka Mihajlice u vezi sa kupovinom mandata i navodnim prisluškivanjem Cvijanovićeve.

17:24 Narodni poslanik Milanko Mihajlica zatražio da Narodna skupština Republike Srpske usvoji zaključak da nadležne institucije ispitaju sve u vezi sa aferom"Papak", te da se utvrdi da li je tačno da su kupovani neki narodni poslanici i da li je prisluškivana predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović.

17:10 Nastavljena sjednica Narodne skupštine Republike Srpske. Iako je bilo najavljeno da će pauza trajati 15 minuta, pauza se odužila, pa je trajala znatno duže. U toku je verifikacija mandata narodnih poslanika nakon čega bi trebalo da uslijedi polaganje svečane zakletve.

 

16:44 Nakon jednočasovne pauze Narodna skupština je nastavila da radi. Poslije višečasovne rasprave Narodna skupština je izabrala Komisiju za za izbor i imenovanje. Komisiju čine: Radovan Vuković predsjednik, Vukota Govedarica zamjenik predsjednika, te članovi Radovan Višković, Vesna Jungić, Slavko Dunjić, Duško Ilić, Davor Šešić, Miroslav Brčkalo i Nedeljko Milaković. U NSRSje pauza od 15 minuta. Nakon toga bi zakletvu bi trebalo da polože poslanici i predsjednik Republike Srpske.

 

Poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Vukota Govedarica tvrdi da je prijedlogom SP prekršen Poslovnik. "Na sastanku predstavnika parlamentarnih stranaka, koji je održan 13. novembra, dogovoreno je da osam poslanika bude izabrano u ovu komisiju na osnovu osvojenih mandata. U ovom trenutku SP krši ovaj dogovor", kaže Govedarica.

14:15 Poslanik SNSD-a Radovan Višković smatra da je ispravan prijedlog SP, navodeći da klub NDP-a u novom sazivu nema pet već četiri mandata.Članom 55 skupštinskog Poslovnika definisano je da Komisija za izbor i imenovanje ima devet članova - predsjednika, zamjenika predsjednika i sedam članova, koji se biraju iz reda narodnih poslanika u Narodnoj skupštini.

14:00 Poslanik NDP-a Dragan Čavić rekao je da je na konsultativnom sastanku političkih partija dogovoreno da se na konstitutivnoj sjednici funkcioniše sa Komisijom za izbor i imenovanja koja broji osam članova, a da se izmjenom poslovnika koji reguliše ovu materiju u narednom periodu omogući da tri poslanička kluba sa po pet mandata imaju po jednog člana u Komisiji.

13:23 Poslaničku raspravu u Parlamentu izazvala je tačka o izboru članova Komisije za izbor i imenovanje.Predsjedavajući Prve sjednice Narodne skupštine Republike Srpske Ilija Stevančević rekao je da je na konsultativnom sastanku predstavnika parlamentarnih stranaka dogovoreno da Komisija za izbor i imenovanja broji osam članova. Stevančević je predložio odluku kojom se u Komisiju za izbor i imenovanja imenuju: Radovan Vuković predsjednik, Vukota Govedarica zamjenik predsjednika, te članovi Radovan Višković, Vesna Jungić, Slavko Dunjić, Duško Ilić, Davor Šešić, Miroslav Brčkalo.Međutim, prije glasanja, poslanik SP Slobodan Protić predložio je Nedeljka Milakovića za devetog člana Komisije za izbor i imenovanja na šta je reagovala opozicija, navodeći da je došlo do kršenja skupštinskog poslovnika.

12:40 Poslanici u Narodnoj skupšini Republike Srpske jednoglasno su usvojili dnevni red prve sjednice devetog saziva parlamenta Srpske.

Komentari / 106

Ostavite komentar
Name

dule

24.11.2014 06:55

Tesko narodu...

ODGOVORITE
Name

sasars

24.11.2014 07:18

Kad dođu Bogu na istinu, nekome u duši(ako je uopšte ima) neće vladati mir!!!

ODGOVORITE
Name

ŽIKA

24.11.2014 07:23

U SVEMU OVOME JA SAM NASTRADAO. MENE JE MENI NAJ ŽALIJE. VARAJU ME DO TEMELJA. A JA OTVORENO KAŽEM DA JE MOJ NAJVEĆI NEPRIJATELJ "VLAST" I TO SRPSKA. MOJI DŽEPOVI SU PRAZNI. POKRADOŠE ME INSTITUCIJE "STABILNE". BORAC VRS U OSTAVCI.

ODGOVORITE
Name

Edo , Slatina - Tuzla

24.11.2014 07:30

Ne razumijem jednu stvar , svi bi u vlast , ne samo u Republici Srpskoj i u F.BiH je isto , ali ko normalan želi vlast kada su sve kase na svim nivoima prazne ??!!

ODGOVORITE
Name

odgovor dule

24.11.2014 07:30

Zašto teško, birao je i rekao svoje, sve i svi su isti, samo daj vlast!

ODGOVORITE
Name

MIko

24.11.2014 07:35

Hoće li Ilija moći izdržati taj pritisak?!

ODGOVORITE
Name

ŽIKA

24.11.2014 07:35

U SVEMU OVOME JA SAM NASTRADAO.VARAJU ME DO TEMELJA. A JA OTVORENO KAŽEM DA JE MOJ NAJVEĆI NEPRIJATELJ "VLAST". MOJI DŽEPOVI SU PRAZNI. POKRADOŠE ME INSTITUCIJE "STABILNE". BORAC VRS U OSTAVCI.

ODGOVORITE
Name

SDS

24.11.2014 07:41

LJudi zar ne vidite ko je jedini profitirao na ovim izborima to je PDP, a ako saberemo koliko je bila u vladajucim koalicijama vidjecete da je bila duze na vlasti nego SNSD.(prvo sa SDS pa onda sa SNSD )dok ih ovi drugi nisu izbacili. Uvijek imaju 5-6 poslanika i kupe kajmak.

ODGOVORITE
Name

Miko

24.11.2014 07:59

Dvojicu kupio je Baja, ali je pitanje hoće li izdržati do kraja. Naš prvi penzioner broji zadnje dane, jer godine njemu mandat brane. Svom starom jatu vratio se Voja ali će to biti njegova glavobolja. Vlast će biti i proći ali u narod valja njima doći. Većina je tijesna a velika većina poslanika bijesna. Preletača biće još jer svi oni hoće još.

ODGOVORITE
Name

mraz

24.11.2014 08:08

Neka se dodik i nova vlada spreme za demonstracije na proljeće.

ODGOVORITE
Name

GORAN VRS

24.11.2014 08:21

Valjda danas saznamo koliko kosta poslanik po zivoj vagi, ha ha. Jadna majko jadne skupstine.

ODGOVORITE
Name

meho

24.11.2014 08:33

@mraz,nemate damu za to!

ODGOVORITE
Name

bibi

24.11.2014 08:37

Valja stegnuti kaiš... tesko nama.

ODGOVORITE
Name

momo

24.11.2014 08:39

Ja samo krivim narod a uvijek su nam politicari nesto krivi pa dokle to više.

ODGOVORITE
Name

nnnn

24.11.2014 08:43

Le l' zna ko kad ce julska plata?

ODGOVORITE
Name

Mostar

24.11.2014 08:50

Zna li se kome će Šukalo šuknuti?

ODGOVORITE
Name

borac rs

24.11.2014 08:52

Kakva skupstina?? Obicna pijaca, kupuju se poslanici, postoji javno nadmetanje...

ODGOVORITE
Name

Sindjelic

24.11.2014 08:56

Dans ce narod prepoznati ko je vjera, a ko je nevjera i kome je dao svoj glas, pa na sledecim izborima nemojte se prodavati za saku pirinca, nego budite rodoljubi i glasajte za one koji ce ovu bandu izvesti pred sud i oduzeti joj sve sto je opljackano.

ODGOVORITE
Name

odgovor sindjelic

24.11.2014 09:02

A ko će njima oduzeti sve opljačkano! Ti malo stranački naginješ, a ne zato što ti je do naroda!

ODGOVORITE
Name

odgovor Mostar

24.11.2014 09:04

Pa to je barem jasno uvek bilo, Šukalo je veći Dodikovac nego pola članova SNSD-a!

ODGOVORITE
Name

Baja

24.11.2014 09:55

Za mraz... Zašto bi bilo demonstracija, ne vidim potrebu za to. Budžetske plate, penzije, sve fercera...

ODGOVORITE
Name

СССС

24.11.2014 10:34

Господо посланици:Кључни проблем је криминал мито и корупција.За то постоје трговци и ''папци'' који се плаћају народним парама.Све друго је празна прича да се власи не досјете.Они који сачувају обрааз биће поштовани од поштених људи.Нашим животима господаре лопови, криминалци и државна мафија. Надам се не задуго.

ODGOVORITE
Name

pijaca

24.11.2014 10:34

Danas je pijaca.Pradaju se Rudonja,Galonja i Sukonja

ODGOVORITE
Name

mraz

24.11.2014 10:48

"baja", ističe grejs period. Gdje će naći 500 miliona koje treba vratiti ove godine? Da im te pare neće dati Aleksandar Vučić? Ili ruski tajkuni? Ili Putin? Ili će i oni ići tražiti nekog šeika da ih finansira? Moraće dodik ipak u Teheran ili Abu Dhabi po svoju sreću. Samo mora povesti dovoljan broj plavuša sa sobom.

ODGOVORITE
Name

imendan

24.11.2014 10:54

danas ce poslanici koji izdaju savez zanavjek dobiti ime papci i natovariti ga svojim srodnicina za navjek ce nositi zig papaka te porodice.zar je vrjedno izdaje i kupovine.stidi te se papci ! rodbina mi nije njihova jasna zasto ne reaguju,zasto i oni da nose taj zig zauvjek.PAPAK

ODGOVORITE
Name

PAT POZICIJA

24.11.2014 10:54

VI SRBI SE BUSATE DA STE NEKE PATRIOTE A BOLJE BI BILO DA SE DRZITE ONE DA BUDALA ZIVI GDJE SE RODIO A PAMETAN GDJE JE BOLJE

ODGOVORITE
Name

Гоогл корисник

24.11.2014 10:55

Народ се жали јој како нема пара, нема посла, лоше се живи итд. А и даље гласају који су 90-тих година продавали бензин и цигарете и остало, док су се остали борили у рововима и гинули. Данас борце само посете кад се приоближи кампања, и онда по старом. Кад треба да прикажу да се нештои ради у Р. Српској онда у изборној години покушавају да замагле народу очи, а док претходне три покрадосе што се има покрасти. Ако су дошли на власт 2006, па владали 4 године па урадили то што су урадили, па ајд да им пружимо и другу прилику ваљда ће се покајати (променити), међутим наставили су по старом. Народ да их казни за све лажи и преваре они и даље гласају за њих и онда ми није јасно што се народ жали. А знајте ово што говоре стално у себи: ми ћемо да се задужујемо, враћаће дугове ммф-у народ, кад видимо да више нисмо пожељни ми ћемо отићи одавде на хаваје да се сунчамо а ви народе патите се и враћајте дугове. Борци узалуд су се борили и гинули, јер млади све више напуштају Р.Српску тако да ћемо имати озбиљан демографски проблем за 10 година. Где смо били апсолутна већина постаћемо апсолутна мањина. Проблем је и то што људи виде богове у људима а то је идоклопонство. И због тог идоклоплонства народ хришћански највише страда. Имамо примере Св. Саве, Св. Симеона, Св. Стефана Дечанског. Они су нам примери коме треба следити (Христу), и Бог је их прославио тако што им је оставио нетрулежна тела. Они су нам пример борбе за србски род, благочешћа и љубави према ближњима. А не ови коштаплери што се ударају у прса, а вамо покрадоше шта се има покрасти. Све док се не појави неки благочестив владар у Р. Српској овај народ ће страдати и патити. Шта су урадили после поплава у Бијељини што се тиче насипа је најбољи пример. Сутра може не дај Боже да падне киша па буде горе него у Мају.

ODGOVORITE
Name

Geography

24.11.2014 11:51

Koji javašluk od sjednice

ODGOVORITE
Name

prijedor

24.11.2014 12:08

E jadni narode za koga si glasao.

ODGOVORITE
Name

Jbt

24.11.2014 12:41

ja cirkusa od dopapka Stevancevica, tj. nepripremljenog dopapka. Jadov nije naucio nista od poslovnika izuzev Bajinog koji se jedino pika. Papci i gmiizavci na broju!

ODGOVORITE
Name

Šaka jada

24.11.2014 12:53

Prodali su obraz za šaku dolara...tuužno!

ODGOVORITE
Name

KOMENTATOR

24.11.2014 13:49

Cijeli dan se samo smijem... besplatna komedija ili cirkus za mase

ODGOVORITE
Name

mitar

24.11.2014 14:50

Papke prozivati svaki dan i svaki put kad se sretnu gradom. Djeca treba da im nose te nadimke, sram i stid ih bilo, javno se prodaju, pred svima nama da bi njima bilo bolje... Nismo glasali zbog toga za njih niti glasamo da bi se trgovalo na ovaj nacin.

ODGOVORITE
Name

PD

24.11.2014 14:52

Samo motke u ruke narode nista drugo nas ne Moze spasiti.

ODGOVORITE
Name

papci

24.11.2014 14:58

Izdajnici roda svoga. Ko Savez izda postaje istorijska bruka i sramota,i pokoljenjima ostavlja vjecno ruglo. Mjenjace im srodnici prezimena zbog njih jadnih i bjednih izdajnika.

ODGOVORITE
Name

Branko

24.11.2014 14:58

Ljudi ovo je smješnije od serije Lud, zbunjen a niko normalan. Baja, Baja sta radiš od ovog naroda.

ODGOVORITE
Name

krnj

24.11.2014 15:39

Kakav Monti Pajton.

ODGOVORITE
Name

re komentator

24.11.2014 15:44

Samo se ti smej.Ovo je za plakanja a ne za smejanja. Ovo nepoštovanje prema sopstvenom narodu se mora kazniti, kad tad. Ovdje mislim na sve predstavnike političkih stranaka iz Republike Srpske, na naše Srpske predstavnike.Pošteni Srpski domaćine zbijaj se u redove da skidamo jaram sa vrata.

ODGOVORITE
Name

Kompa

24.11.2014 15:45

Ljudi, zar je moguće da neko daje pare za ovog Iliju? Šta će on i kome? Bože sačuvaj kako predsjedava Narodnom skupštinom. Ima dikciju krkana. Ja sam za onu političku opciju kojoj on okrene leđa. Svi ćemo se mi ubrzo sjetiti Vukanovića na ovoj političkoj pijaci.

ODGOVORITE
Name

za googla

24.11.2014 16:02

SDS I PDP SU UKRALI DUPLO VISE ZA SVOJU VLADAVINU NEGO SNSD ,SAMO STO JE PROMJENUTA GARTINURA LJUDI U SDS-u ! TI LJUDI STO SU KRALI A NISU DALI SE SAD BORE DA SDS MIJENJA PRESJEDNIKA A SVI ZNAMO SA MOMCILO KRAJISNIKBI OSTALI SU SAD NA STRANI SNSD-a !

ODGOVORITE
Name

Srbin 100%

24.11.2014 16:04

Tijesna, ali SRPSKA većina!

ODGOVORITE
Name

sirogojno

24.11.2014 16:10

BRUKA,SRAMOTA,LJAGA...KAKAV ENTITET TAKVA I SKUPSTINA...samo zal za poginule u ovom prokletom ratu ostade..ZIVJELI PAPCI STEVANCEVIC ILIJA I VOJIN MITROVIC..kad ih vidite pljunite ih..

ODGOVORITE
Name

kondor

24.11.2014 16:14

DAN ZALOSTI ZA REPUBLIKU SRPSKU ,KUMOVI OSTAJU DA ZAVRSE PLJACKU VIJEKA.

ODGOVORITE
Name

Laki

24.11.2014 16:14

Ovaj polupismeni Ilija Stevandić će im umrijeti a neće ni 2 mjeseca izdržati kao poslanik, svjestan je izdaje. A Mitrović Vojin neka se ne vraća u Bijeljinu, proklet bio.

ODGOVORITE
Name

sds

24.11.2014 16:18

Re Za googla: Koji je ministar iz SDS ili PDP ukrao love kao sto je ukrao R.Škrbić??? Koji??? Ko od drugih ministara ima vilu u Monte Karlu??

ODGOVORITE
Name

novi praznik republike srpske

24.11.2014 16:19

Danas je papkovdan. Ustanovljen 24.11.2014 godine.

ODGOVORITE
Name

vjernik

24.11.2014 16:21

Narode, da li se vi sta pitate u ovom cirkusu? Ako pitate sj..ite onog papka sto se pridruzio Dodiku!

ODGOVORITE
Name

xy

24.11.2014 16:23

Svaka cast, "Srbin 100%".

ODGOVORITE
Name

Milan SNSD

24.11.2014 16:25

Ljudi nema druge nego na masovne proteste. Doslo je do kraja zar ne vidi narod šta veliki Baja radi. Ukrao je zvezdu s neba i sad stim novcem kupuje "papke" za vlast. Ovo je bolesno društvo zato svi na ulice. Diktator mora pasti što pre to bolje.

ODGOVORITE
Name

Django Njemaćka

24.11.2014 16:31

Ja sam za Republiku Srpsku i da je i vodi SDS ali moramo biti iskreni ovaj period je Dodo pobjedio. Ko zna šta vas čeka, moje saučešće i pozdrav iz Njemačke.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

24.11.2014 17:05

Ništa se u skupštini još ne zna rano im je da se raduju. Živi bili pa vidjeli...

ODGOVORITE
Name

ranko

24.11.2014 17:05

Teško nama kada o nasim sudbinama odlučuje čojek nekarakteran,dvoličan, podao, nikogović Ilija Stevanceic, koji je on papak i gnjida i uz to nema istrage. Strašno, neka nam Bog pomogne, a Baja o tome ništa, jad i cemer...

ODGOVORITE
Name

Na vreme utekao

24.11.2014 17:10

Sreca pa na crno radim u Becu...Pa ne gledam ovaj jad i cemer.

ODGOVORITE
Name

s

24.11.2014 17:10

Iliju na vjesala i sve izdajnike sa njim u Republici Srpskoj.

ODGOVORITE
Name

sirogojno

24.11.2014 17:13

A jes baja, bla, bla,bla Rusi bls, bls, mladi bla, bla..a jes moze s..ti svaka mu cast.

ODGOVORITE
Name

Zoki

24.11.2014 17:19

Jel ovo Lopov proglasio Republiku Srpsku drzavom? Ljudi moji ovo na dobro ne moze izaci. Narod mora izaci na trgove. Nama ne treba rat, vec posao i redovna plata.

ODGOVORITE
Name

mi sami

24.11.2014 17:50

Sipa da uhapsi Zeljku Cvijanovic i osobu s kojom vodi razgovor.Ako je istina treba je zatvoriti zajedno sa dva papka.

ODGOVORITE
Name

Jbt

24.11.2014 18:18

Obavezno treba izbrisati "Narodna" ispred skupstina Republika Srpska. Ovako ispade da je zbog par papaka i citav narod papak te da je ovo "papkarska" republika laktaskog goveda. Narode, osvijesti se!

ODGOVORITE
Name

PENZIONER

24.11.2014 18:19

Sve čestitke predsjedniku ,a i ostlim delegatima u Skupštini Republike Srpske.

ODGOVORITE
Name

nele

24.11.2014 18:22

Aaaaa gdje Vučić i Irinej na sjednici parlamenta???Ahahhahaa...kako sada nisu došli??

ODGOVORITE
Name

Mostar

24.11.2014 18:44

Konačno znamo; većina NSRS ima papke.

ODGOVORITE
Name

ma jel moguce

24.11.2014 18:49

Samo cetrdeset dva,zivio SDS i predsjednik Tadic,na celu sa Bosicem.

ODGOVORITE
Name

Iznenađen

24.11.2014 18:49

Da li sam ja ovo dobro upratio. Šukalo x 2 nije glasao "za"? Ako je tako zaista sam prijatno iznenađen. Ljudi samo bez sikiracije. Maske su spale. Neće ova sklepana vlast dugo trajati. To znaju i oni zato nema radosti. Sad sam gledao dnevnik BN-a. Da li je moguće da su tolika stoka pa su svaki put kad se novinarka uključivala u direktnom prenosu palili zvona i držali cijelo vrijeme da zvoni. Zaista su pukli. Molim sve dobre i razumne ljude da o sramoti, biračkom ludilu a posebno ogromnom kriminalu pričamo svuda i stalno. Tako ćemo otvoriti oči neukoj masi i pokazati im da se ne bojimo.

ODGOVORITE
Name

Историчар

24.11.2014 18:54

Ово ме подсјећа на Арденски офанзиву, последњу хитлерову офанзиву која је нанијела велике губитке американцима али ништа није промијенила у току па ни исходу рата. Бајини су до данас од 200 највиших функција имали под контролом око 120 (посланици, министри и директори јавних предузећа и установа на нивоу РС и БиХ). Од данас им неће остати више од 60. Остало припада прецијењеним коалиционим партнерима и опозицији на нивоу БиХ. Пара нема а навикло се на иће и пиће. Све је ово добро.

ODGOVORITE
Name

гоогл корисник

24.11.2014 18:56

Ре за сдс: нисам мислио на сдс и пдп, већ на садашњу гарнитуру диктаторску. Нек неко од синдиката изађе на протест на улице, бар пола би остали без посла. Сви се жале како касне плате, нема се услова за живот. Разумем многе људе због чега се плаше. То је доkаз диктатуре и то мора да престане.

ODGOVORITE
Name

jovica

24.11.2014 18:58

Samo 42 nisam ovo ocekivao ja sam ocekivao 41

ODGOVORITE
Name

anticrveni

24.11.2014 18:59

Sipa treba osim Baje i Zeljkice, u zatvor poslati i ove papke

ODGOVORITE
Name

odgovor iznenađen

24.11.2014 19:00

Zar ti misliš da neko teba da se nekoga boji u Republici Srpskoj, eto gde ide vaša (ne)pamet, ovim nedjelima ste otvorili mnogima oči, tako da sad nećete imati ni tih 25% glasova naroda, dobro si pročitao ima te samo 25% biračkog tela pa ti jauči koliko god hoćeš, a što se tiče većine tek ćeš se iznenaditi kolika je!

ODGOVORITE
Name

mladjo

24.11.2014 19:03

I ko je sad definitivno na vlasti. Mjesec dana se nezna..daj recite mi za koga da navijam...

ODGOVORITE
Name

DoDo

24.11.2014 19:06

Dodik pobednik!

ODGOVORITE
Name

mirko

24.11.2014 19:14

Re mladjo...Dodik Mladjo navijaj za njega slobodno jos 4 godine....

ODGOVORITE
Name

Sfinga

24.11.2014 20:00

Najgori smo na svijetu.

ODGOVORITE
Name

Ruglo od predsjednika

24.11.2014 20:02

Ne da narod svoje kriminalce.

ODGOVORITE
Name

Mali

24.11.2014 20:06

Cestitka novom predsjedniku skupstine RS

ODGOVORITE
Name

Gradjanin

24.11.2014 20:08

Dakle debelokožac Nedeljko Čubrilović postao predsjednik skupštine. Sramota. Potopiće Srpsku kao što je potopio Željeznice, Puteve, Aerodrome, Autoputeve, Pošte i sve ostalo.

ODGOVORITE
Name

RULE

24.11.2014 20:31

Kako god ispoštovana je volja građana Republike Srpske ,sviđalo se kome ili ne a izbori su pokazali.Jest da je pobjeda bila tijesna ali je pobijeda.Sad ja ikada opametite se gospodo na vlasti

ODGOVORITE
Name

Bosna

24.11.2014 20:39

Srbi su uvujek prezirali izdajice.Ali,kad je u pitanju Kusturica ,tu su napravili izuzetak,zato ime se sad sa ovim poslanicima osvetilo.

ODGOVORITE
Name

kakogod

24.11.2014 20:45

znaci izabrali Cubrilovica... Taj je sklopio desetak ugovora za izgradnju autoput mreze kroz RS u zadnjih desetak godina. Naravno nijedan se nije ostvario. Nesposobni lazovcina koji je toliko puta slagao i dalje laze. Moze mu parirati jedino predsjednik privredne komore RS Borko Djuric. Taj humanitarac se bori za prava radnikai za socijalni mir a u isto vrijeme mrcvari radnike u preduzecu koje je opljackao GP Krajina... E mile mile

ODGOVORITE
Name

odgovor sfinga

24.11.2014 21:15

Govori u svoje ime, da si najgori to znamo, ne moraš da nas podsećaš! Velika većina kako je i govorio od početka predsednik 44!

ODGOVORITE
Name

Većina

24.11.2014 21:16

Ipak velika većina 44, a biće ih još!

ODGOVORITE
Name

Njegoš

24.11.2014 21:21

Bog se dragi na Srbe razljuti za njihova smrtna sagresenja. Nasi cari zakon pogazise, pocese se krvnicki goniti, jedan drugom vadit oci zive; zabacise vladu i drzavu, za pravilo ludost izabrase. Nevjerne im sluge postadose i carskom se krvlju okupase. Velikasi, proklete im duse, na komate razdrobise carstvo, srpske sile grdno satrijese; velikasi, trag im se utro, raspre sjeme posijase grko, te s njim pleme srpsko otrovase; velikasi, grdne kukavice, postadose roda izdajice. O prokleta kosovska vecero, kud ta sreca da grdne glavare sve potrova i trag im utrije; sâm da Milos osta na srijedi sa njegova oba pobratima, te bi Srbin danas Srbom bio ! Brankovicu, pogano koljeno, tako li se sluzi otacastvu, tako li se cijeni postenje ?

ODGOVORITE
Name

papak

24.11.2014 21:25

Moji papci! Sukalo...i ekipa. Kako cete pred narod papcinee.

ODGOVORITE
Name

milan

24.11.2014 21:27

Srpska papanska stranka. Predsjednik je Supkalo a zamjenik Stavancevic.

ODGOVORITE
Name

kiwi

24.11.2014 21:27

Ipak je najveći cirkus Šukalo i njegov kolega iz napredne Srpske.Kao fol oni opozicija ali glasaju za čUBRILOVIČA.A kad treba glasati za Stevandića onda su protiv.Ipak ovo Dodovi su skupili 44 poslanika.A Bosić za vikend priča o većini.

ODGOVORITE
Name

Srbin 100%

24.11.2014 21:31

Zar Bosić prije par dana nije spominjao da će predložiti mandatara i da ima većinu?

ODGOVORITE
Name

pošteno

24.11.2014 21:42

TAKO je narod glasao, u čemu je problem, ipak kao srbin, nadam se dogovoru SNSD i SDS, živjeli..

ODGOVORITE
Name

Mirko

24.11.2014 21:46

Kakva mržnja i ljutnja. Šta bi od priče da će ova koalicija za promjene sigurno imati 42 pa kako se desi da 44 bi na drugoj strani a tu je i Šukalo. Vidjećete šta će biti i na nivou BiH nema Doma naroda bez koalicije SNSD DNS SP a to znači ni vlasti u BIH.

ODGOVORITE
Name

šta bi htjeli

24.11.2014 21:47

Opozicija ima 33 narodna poslanika, a vlast 44! Ja zaista ne razumijem šta hoćete vi svi! To je razlika od 11 poslanika! Čak i da idete zajedno sa Domovinom u koaliciju to je 38, dakle razlika je opet 6 poslanika! Ja ne vidim šta je tu tijesno! Naprotiv, to je stabilna većina i značajna razlika u oba slučaja! Treba prihvatiti poraz i čestitati pobjedniku! Pozdrav

ODGOVORITE
Name

Србија?

24.11.2014 21:49

Нико не прокоментариса да је ово први пут да нема високих гостију из Србије. По правилу је долазио Предсједник а сад нико?! Ових папака се сви одрекли.

ODGOVORITE
Name

Dejo Gradiska

24.11.2014 21:55

Cestitke gospodinu Cubrilovicu.

ODGOVORITE
Name

realno

24.11.2014 22:02

Dragi moji prijatelji,braco kumovi nas i nasu republiku davno su prodali izdajnici, i na kraju se pitate gdje su ljudi iz rovova,e pa nema ih snsd ih licno pohapsio i osudio na dozivotne robije.sipa sud bih zna se da s luze snsd.ovi izbori su pokradeni placeni parama dobrih ljudi na racun poplava.neka nam je Bog na pomoci od ovih starih vampira koji nam piju krv.

ODGOVORITE
Name

odgovor realno

24.11.2014 22:10

Baš si realan, evo smejem se, jedini koji te je prevario i lagao je Bosić, njega pozovi na odgovornos!

ODGOVORITE
Name

rr

24.11.2014 22:19

Ovaj mraz bi do proljeća mogao svirati klevir jer jeprotiv naroda i države čim poziva napobunu.

ODGOVORITE
Name

Ko ce umrijeti,nema od toga nista?

24.11.2014 22:34

Ilija Stevancevic je policajac u penziji,pa zar mislite da se takav mnogo brine.To je titova drvarcanska milicija.Briga njega za Rwpublikom Srpskom.Takav bi sutra sa Titom i Krcunom opet

ODGOVORITE
Name

Baja

24.11.2014 22:45

Dobro je, prođe skupština kako treba! Samo Šupkalo se zajebo, sad će morati kog Mile da mu poljubi ruku pa da pokupi mrvice koje će mu baciti ko paščetu!!!!

ODGOVORITE
Name

Banjaluka

24.11.2014 22:47

Koga više briga šta lažovi iz kvazi SzP pričaju, govore zadnjih dana da imaju većinu, a oni imaju 33 mandata, a Dodik i saradnici 44, strašno, pa to su patološki lažovi, ko će njih pozvati na odgovornost i patološko laganje svo vreme nakon izbora!

ODGOVORITE
Name

Krajina

24.11.2014 23:21

Odgovor za "odgovor sfinga", mamlaze ne seri, jebo te dodik u usta!

ODGOVORITE
Name

Gradjanin RS

24.11.2014 23:33

"pošteno", s tom SNSD bandom nikad!

ODGOVORITE
Name

Amis

25.11.2014 01:41

Ko preživi ovu godinu dogodine će biti još gore.

ODGOVORITE
Name

Stranac

25.11.2014 06:01

Kakav vam je covjek Vojin Mitrovic, toko bi sutra i narod izdao i prodo. Tako je radio dok i sa naftom i naftinim derivatima pljacko otimo krao, sad uletio u politiku, dodo mu obeco silu love a porezske dogove izbriso itd... Zalosno ali narod je imp sansu nije isloristio sad trpi i cuti!!

ODGOVORITE
Name

borg

25.11.2014 06:53

Znači promjena nema.

ODGOVORITE
Name

Borac

25.11.2014 08:45

Mile car!!!!

ODGOVORITE
Name

Sindjelic

25.11.2014 09:41

Ništa nije završeeno, tek je počelo kao za vreme Plavšićke koja je od države Republike Srpske napravila mejtef razoružala vojsku i policiju stavila na dno dna, istorija se ovih dana ponavlja.

ODGOVORITE
Name

Sindjelic

25.11.2014 12:58

Sjednica zavrsena stoka osla kojekude a stala ostala prazna!

ODGOVORITE
Name

dado

25.11.2014 16:39

RE DULE-SLAZEM SE DA JE TESKO ALI OD DOLASKA DODIKA 2006 PLATE I PENZIJE SU REDOVNE I MILE JE BOG A PRIJETNJE PREKO PORTALA NE PIJU VODE DA VAS VIDIM N ULICI JUNACINE

ODGOVORITE
Name

domaci stranac

26.11.2014 04:40

otkupljujem poslanike, dobra cjena. mjesto otkupa: stocna pijaca banjaluka, blizu NS RS.

ODGOVORITE