Opstrukcija prava Srba

Predsjednik Udruženja radnika i invalida rada izbjeglih iz Hrvatske sa državljanstvom BiH Nikola Puzigaća izjavio je da hrvatske vlasti nastavljaju sa opstrukcijom vraćanja stečenih prava Srbima u Hrvatskoj.

Region 14.10.2014 | 13:21
Opstrukcija prava Srba

"Iako je ranije postojalo obećanje hrvatskog predsjednika Ive Josipovića da će Hrvatska nastojati da riješi statusna prava Srba koja podrazumijevaju stanarska, radna, penziona, imovinska i druga prava - to se nije dogodilo", rekao je Puzigaća .

Prema njegovim riječima, neshvatljivo je da Hrvatska, kao punopravna članica EU na sve moguće načine izbjegava da se suoči sa rješavanjem statusnih prava Srba, dok su, nasuprot tome, u BiH i Republici Srpskoj Hrvatima i Bošnjacima vraćena imovinska, stanarska i druga prava. Puzigaća kaže da je Srbima u Hrvatskoj oduzeto više od 50.000 stanarskih prava, dok se u posljednje vrijeme Srbi u Hrvatskoj kažnjavaju zbog neobrađivanja zemlje i prijeti im se njenim trajnim oduzimanjem.

"Krajnje je vrijeme da EU i međunarodna zajednica zaštite prava Srba u Hrvatskoj i da se aktivnije uključe u trajno rješavanje statusa Srba u Hrvatskoj", zaključio je Puzigaća.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

koko

14.10.2014 11:38

Dodik kaže da će HDZ da mu bude partner !

ODGOVORITE