Raspisana potjernica za Milićevim

Za Markom Milićevim, koji se sumnjiči da je 26. jula "mini kantrimen" udario Luku Jovanovića, koji je potom preminuo, raspisana je crvena Interpolova poternica.

Srbija 19.08.2014 | 20:04
Raspisana potjernica za Milićevim

Raspisivanje crvene Interpolove poternice znači da će Milićev biti uhapšen gde god bude identifikovan.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da blisko sarađuje s Interpolom kako bi osumnjičeni što pre bio priveden.

Treće osnovno tužilaštvo ranije danas podnelo je sudiji za prethodni postupak zahtev za određivanje pritvora Milićevu.

Tokom večeri biće saslušano i pet osoba, koje su kobne noći bile s Milićevim. Tužilac je za njih predložio pritvor, koji je već određen taksisti Saši Jankoviću, zbog pomaganja posle počinjenog krivičnog dela.

Milićev (33) je u bekstvu i nalazi se u Turskoj, rekao je juče ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ali kako pojedini mediji danas prenose, njemu se i u toj zemlji izgubio trag.

Osimnjičeni Milićev tereti se za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, za koje je zaprećena kazna zatvora do osam godina, kao i za nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nesreći.

Nesreća na Brankovom mostu dogodila se 25. jula, kada se Luka Jovanović vraćao iz grada sa prijateljima kući. Njima se na mostu pokvarila "lada" i kad su izašli da preguraju auto u zaustavnu traku na njih je naleteo "mini-moris kantrimen".

Vozač "kantrimena" nije se zaustavio nakon nesreće, a Luka Jovanović preminuo je dan kasnije u Urgentnom centru.

Kako vozač, a ni vozilo nisu pronađeni narednih dana, otac nastradalog mladića Bojan Jovanović protestovao je Brankovom mostu, na mestu gde mu je sin ubijen.

Izvor: RTS

Komentari / 0

Ostavite komentar