U Brčkom se stanje pogoršava

Sava se probila kroz nasip u Kopanicama u opštini Orašje gdje je po saznanju rano jutros otišao i gradonačelnik Brčkog koji je potvrdio da je na ovom mjestu Županije posavska odustala od odbrane.

 

Republika Srpska 18.05.2014 | 18:50
U Brčkom se stanje pogoršava

Poslije izvlačenja Vučilovljana evakuacija je nastavljena. Upućen je poziv mještanima Krepšića, Gorica, Marković Polja, Plazulja, a u Drenavu su se na poziv za iseljenje uputili čamci s pripadnicima specijalnih jedinica iz Republike Makedonije koji su pristugli da pomognu.

Inače, veliki broj volontera, članova udruženja i građana stavio je i sebe i materijalna sredstva na raspolaganje, ali se, sem podizanja zečijih nasipa duž magistralnog puta Brčko – Lončari u naselju
Krepšić, više giotovo ništa ne može ni uraditi.

Problema ima u užem gradskom jezgru gdje su poplave ugrozile temelje jedne stambene osmostanke iz koje je naređeno iseljavanje.

Ukratko - Posavini, bez pretjerivanja, prijeti potop.

BN TV

 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Milan

18.05.2014 15:51

Nista cudno, to se moglo ocekivati. Gledam u petak ljudi u brodu se organizuju i stavljaju vrece da s3 brane od Save. A ovi u distriktu ladno nista bas kao da ce njih obici i sad kad se desilo onda je kasno!sad se evakuisu. Ne mogu da vjerujem. Srecno Brcaci

ODGOVORITE
Name

Tony

18.05.2014 20:47

Kasnilo se sa reagovanjem. Loša organizacija. I tamo gde se reagovalo, nije bilo dobro. Jedina nada je da Sava prestane da raste.

ODGOVORITE