Rakić ostavio neizbrisiv trag u novijoj srpskoj politici

Veliki broj stranačkih lidera i državnih funkcionera danas je sa žaljenjem i bolom primio informaciju o smrti jednog od osnivača Nove demokratske stranke Miodraga Rakića, koji je, prema mišljenju mnogih, ostavio neizbrisiv trag u novijoj srpskoj politici.

Srbija 13.05.2014 | 22:27
Rakić ostavio neizbrisiv trag u novijoj srpskoj politici

Predsednik Nove demokratske stranke Boris Tadić danas je saopštio da je izgubio najvećeg prijatelja i najhrabrijeg saborca.

"Bio je potpuno posvećen sigurnoj budućnosti Srbije i njene dece, a nimalo vlastitoj slavi i pohvalama javnosti. Na dan njegovog odlaska malo je onih koji znaju u kako teškim okolnostima bi danas naša zemlja bila bez njegove ogromne hrabrosti i dela. Od danas, neka to znaju svi. Hvala ti za sve moj druže, moj brate, veliki čoveče Miki Rakiću", navodi se u saopštenju Tadića.

NDS je ovim tužnim povodom otvorila vrata za građane koji će sutra u centrali stranke, u Vatroslava Jagića 5, moći da se upišu u knjigu žalosti.

Na veliki trag koji je Rakić ostavio u političkom životu Srbije ukazali su i koalicioni partneri NDS - Liga socijaldemokrata Vojvodine i Zajedno za Srbiju.

"Zatvaranje haškog poglavlja, borba protiv organizovanog kriminala i snažni koraci učinjeni na evropskom putu, samo su neki od uspeha Srbije koje je teško i zamisliti, bez njegove energije, rada i vizije. Uz sve to, bio je dobar čovek i prijatelj", saopštila je Liga socijaldemokrata Vojvodine.

Predsednik stranke Zajedno za Srbiju Dušan Petrović naveo je da je Rakić svojom hrabrošću, nesebičnošću i posvećenošću teškom poslu koji je radio ostavio zauvek vidan trag u političkom i javnom životu Srbije.

"Svi mi imali smo sreću da budemo svedoci ogromnog pregnuća koje je ugradio u bezbedniji i bolji život svih građana Srbije. Miki je svim onim što je u toku svog kratkog života učinio doprineo da Srbija bude bolja zemlja, više uvažena i poštovana u svetu", naveo je Petrović.

Prema njegovim rečima, Miodraga Rakića u javnom životu Srbije niko neće i ne može zameniti, ali će sve ono što je dobro za Srbiju uradio ostati trajno dobro i biti jasan znak kako se politikom i javnim poslovima treba baviti.

Predsednik DS Dragan Ðilas je, povodom smrti dugogodišnjeg člana i nekadašnjeg potpredsednika te stranke, naveo da je Rakić bio čovek koji se svim srcem borio za bolju budućnost ove zemlje i koji je dao nemerljiv doprinos borbi protiv svakog oblika kriminala.

"Miki je svakodnevno radio na poboljšanju imidža Srbije u svetu, istinski se zalažući za demokratizaciju našeg društva uz međusobno poštovanje i uvažavanje bez obzira na različitosti i političku pripadnost ili opredeljenje.

Bio je pouzdan partner, staložen, racionalan i tolerantan, neko ko je DS i sve nas svakim danom činio boljima", naveo je Ðilas.

I zamenik predsednika DS i predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić konstatovao je da je Rakić uvek je bio posvećen, staložen, hrabar, tolerantan, a da je njegov doprinos boljoj Srbiji i sigurnijem životu njenih građana nemerljiv i nezaboravan.

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović je u telegramu saučešća porodici Miodraga Rakića i NDS izrazio poštovanja za sve što je uradio kako bi Srbija bila bolja zemlja.

Izraze saučešća su, pored sadašnjih i bivših Rakićevih političkih saradnika, danas uputili i predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, vicepremijer i šef srpske diplomatije Ivica Dačić i predsednica parlamenta Maja Gojković.

Komentari / 0

Ostavite komentar