EL: PAO - CSKA 2:2

Košarkaši Panatinaikosa savladali su CSKA na svom parketu u četvrtoj utakmici četvrtfinalne serije Evrolige rezultatom 73:72, posle produžetaka.

Košarka 25.04.2012 | 09:38
EL: PAO - CSKA 2:2

Ovim trijumfom grčki klub je uspeo da izjednači u seriji na 2:2 i da se izbori za petu utakmicu koja će biti na programu u petak u Moskvi.

„Armejci“ su u finišu regularnog dela meča imali dva poena zaostatka, međutim Vitalij Fridzon je pogodio za distance i doneo produžetak, a pobednik je odlučen slobodnim bacanjima Dimitrisa Dijamantidisa u finišu dodatnog vremena.

Ekipe su ravnomerno podelile mini pobede po četvrtinama, Panatinaikos je dobio prvu, treću, kao i produžetak, dok je ruski tim bio sigurniji u parnim periodima.

Priliku da izjednači i odvede utakmicu u novi produžetak imao je Soni Vims, umalo je pogodio polaganje pod faulom, ali je potom promašio drugo slobodno bacanje.

Dijamantidis je umalo postao tragičar, uhvatio je, ali i potom ispustio loptu, CSKA je imao dve sekunde na raspolaganju za poslednji šut, ali je Vims pri prijemu nagazio aut liniju.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Jonas Mačulis sa 15 poena, Stefan Lazme je dodao 14, a Džejms Gist 12.

Na drugoj strani sjajan bio Vladimir Micov, za nešto više od 38 minuta ubacio je 15 poena uz pet skokova, Soni Vims je dodao 14, a kapiten reprezentacije Srbije Nenad Krstić odigrao je svega nešto manje od 13 minuta i za to vreme upisao samo jedan poen sa linije slobodnih bacanja uz četiri skoka.

Odlučujući meč je na programu u petak u Moskvi od 18.00.

Komentari / 0

Ostavite komentar